Natali Fikas och Maika är fans av öppna förskolan i Huvudsta, Stockholm. Foto: Privat/Natali Fikas

Natali Fikas: ”Därför älskar jag öppna förskolan”

Alla som någon gång har varit föräldralediga med ett nyfiket och aktivt litet barn vet hur mycket det kan betyda att få ett avbrott - både för mamma och mini. Vår bloggare Natali Fikas är nyfrälst i öppna förskolan. 

Emelie Lindblom Dalén

Natali Fikas, 33, är mamma till Maika, som fyller 1 år i november. Duon som bor i Sundbyberg i har nyligen börjat bli återkommande besökare till öppna förskolan i Huvudsta.

– Jag ÄLSKAR verkligen att hänga på öppna förskolan! Tidigare tyckte jag det va trist för Maika reagerade inte på något och jag va ointresserad av att hänga med massa föräldrar, ville bara glassa med polare och gå på eventet 😅  MEN nu älskar jag hela konceptet och alla päron och ungar där!, skriver Natali Fikas i sin blogg.

Hon och Maika brukar försöka tajma in någon av Öppna förskolans aktiviteter klockan 10, som till exempel att sitta i grupp och sjunga tillsammans. Och sen brukar hon passa på att käka där, till det facila priset av:
Korv - 10 kr.
Macka - 5 kr.

Natali skriver att hennes dotter Maika älskar att vara där, och att hon tror att det är bra för hennes utveckling men att även hon njuter av att vara där och beskriver det som ”rena terapin”. 

– Denna plats är sååå ångestdämpande för mig. Ingen försöker vara något utan alla bara är. Ingen prestation, bara närvaro, skriver hon i bloggen

Och en av anledningarna till det är att att ”folk ser ut som folk gör”:

– Det är så långt LÅNGT bort från Instagram-världen som är så tillrättalagd och snygg! Folk är vanliga människor. Alla får ta plats. Ingen vet något om vem som har pengar eller Instagramföljare. Ingen bryr sig. Ingen jobbar med något coolt. Barnen har ganska fula kläder. Inte ett enda mini-rodini-plagg har setts. 

LÄS MER: Så maxar du de röda dagarna – och får mer tid med familjen

LÄS MER:
14 saker en förskolelärare stör sig på hos oss föräldrar