My Feldt skriver om när skolgården är ett helvete. Foto: Privat/My Feldt

My Feldt: Snart börjar helvetet för så många barn

Augusti och sommarlovet sjunger på sista versen, och det är dags för skolstart.

Men för alla barn är det inte glädjens tid att trampa in på skolgården – utan ett helvete.

Kändiskonditorn My Feldt skriver om varför man ska prata med sina barn och lära dem att vara en snäll kompis, att våga stå upp och säga nej.

mamaredaktionen

Vet ni vad som händer när många barn, stänger in ett ensamt barn på en toalett i en gympasal? Ett barn som är rädd för höga ljud och rädd för trånga utrymmen? Bankar allt vad dom kan på dörren och skriker hemska saker?

Då går ett litet barn sönder.

Det lilla barnet du födde och lovade att ALLTID SKYDDA, det lilla barnet du viskade till, pussade på. Det lilla barnet som du trädde på en liten tunn mössa i bomull för att skydda huvudet. Det lilla barnet som du vill ge ditt liv. Det bräckliga liv som du vaktar med hela din kropp och själ. Just precis det barnet.

En dag börjar ett litet barn skolan, kanske är det ditt barn, ditt syskonbarn eller din granne. Snart trampar det in på en stor skolgård och önskar sig allt, att få leka, att få lära sig saker, att få vara med, ha en vän. 

Men så blir det kanske inte. Kanske är det ditt barn som du vaktat hela livet som blir barnet inne på toaletten?

Jag vet hur det är att vara mamma till ett av dom barnen. Och över 60 000 av allas våra ungar är det barnet i skolan, som gick sönder och det, det är för alltid. Och det är trasiga mammahjärtan, trasiga pappahjärtan, trasiga syskonhjärtan och farmorhjärtan och det är det lilla barnets hjärta. Snart börjar helvetet för så många barn och glädjen för resten, skolan!

Prata med era barn hemma. Ett barn som mobbar, är inte alltid ett elakt barn. Det kan handla om grupptryck, om chansen att kanske få vara med, även om det betyder att du måste vara elak.

Lyft blicken på skolgården. Säg hej. Lär dina barn att vara en snäll kompis, våga stå upp, för andra och för sig själv, våga säga nej. ❤️

av My Feldt.

https://www.instagram.com/p/CgxG5fqrAO6/

LÄS ÄVEN: Pyskologen ger råd: Ska mitt barn bli lika ensamt som jag var som barn?  

LÄS ÄVEN: Om ditt barn blir kränkt eller mobbat i förskolan