Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Influencern Molly Rustas berättar om sin förlossning.Influencern Molly Rustas berättar om sin förlossning.Influencern Molly Rustas berättar om sin förlossning.
Influencern Molly Rustas berättar om sin förlossning.

Molly Rustas: ”Min förlossning var helt fantastisk”

Designern och influencern Molly Rustas har fått sitt första barn! För mama berättar hon om förlossningen, när hon höll på att bli tokig på Ross i mitt i en värk och första mötet med bebisen.
– Det finaste ögonblicket i mitt liv.

I oktober 2021 berättade influencern Molly Rustas, 28, att hon och fästmannen Ross Andrew Paquett, 38 väntade barn tillsammans. Och nu är han äntligen här! Det var på Instagram som Molly la upp första bilden på sonen med texten ”Min värld”

https://www.instagram.com/p/Cb5JZqlgsF5/?hidecaption=true

Molly, berätta! Hur startade allt?
– Jag låg hemma, två dagar efter bf tillsammans med min partner på soffan och kollade på serier när jag helt plötsligt började känna värkar, lite intensivare än dom molande värkarna jag hade haft några dagar innan. 

Molly Rustas

Ålder: 28.

Familj: Fästmannen Ross Andrew Paquett, 38, och nyfödda sonen Charlie. 

Gör: Designer och influencer.

Bor: Stockholm.

Instagram: @mollyrustas 

Hur tacklade du värkarna?
– Till en början var det bara att tima för att se hur ofta dom kom, jag tog även en varm dusch och vi båda förberedde oss för att åka in. Desto tätare värkarna kom desto jobbigare blev det, men jag försökte att bara fokusera på att andas och att allt runt ikring skulle vara tyst, inget tjatter, haha. 

Vad blev du mest överraskad av?
– Oj, det beror på i vilken aspekt - denna otroliga kärlek man känner så snabbt och hur mycket man kunde älska något så litet.  Sen hur fantastiskt de tog hand om oss på BB, hela upplevelsen. Allt kändes så tryggt och vi blev så fint bemötta. Sedan blev jag förvånad över hur mycket ondare jag tyckte förvärkarna gjorde än självaste krystvärkarna. 

Latensfasen var lång, men krystfasen gick väldigt fort, berättar Molly.Latensfasen var lång, men krystfasen gick väldigt fort, berättar Molly.Latensfasen var lång, men krystfasen gick väldigt fort, berättar Molly.
Latensfasen var lång, men krystfasen gick väldigt fort, berättar Molly. Foto: Privat/Molly Rustas

Vilken ställning födde du i?
– Liggande på rygg. 

Hur var förlossningen?
– Helt fantastisk ❤️  Latensfasen var lång, men krystfasen gick väldigt fort. Vi är så tacksamma och nöjda med allt. 

Wow! Blev förlossningen som du tänkt dig?
– Jag hade inte tänkt mig något i och med att jag inte visste vad jag hade att vänta mig, så den blev helt perfekt på så vis! Jag tror det är bra att försöka att inte tänka för mycket innan på hur man vill att det ska bli och vara, en förlossning är ju trots allt något du inte kan planera. Så jag tror det är bra om man kan försöka att slappna av i den tanken av att du inte kan påverka allt för mycket, utan mer ”just go with the flow” som man brukar säga haha. 

Hur var det för Ross?
– Han var cool-lugn, iallafall som det verkade haha. Jag tror det va mycket för att jag var så avslappnad. Han fanns där på ett tryggt och avslappnat sätt, vilket kändes så skönt.

Det finaste ögonblicket i mitt liv

Hur var första mötet med bebisen?
– Så mycket kärlek, tårar, pussar och bebis-gos. Det finaste ögonblicket i mitt liv. 

Molly, Ross och nyfödda Charlie!Molly, Ross och nyfödda Charlie!Molly, Ross och nyfödda Charlie!
Molly, Ross och nyfödda Charlie! Foto: Privat/Molly Rustas

Vad var det konstigaste du och Ross gjorde under förlossningen?
– Allt är ju lite konstigt men samtidigt så normalt på något vis? Haha. Men jag satt och åt godis och studsade omkring på en pilatesboll halva natten, medan Ross låg och sov i väntan på att jag skulle öppna mig. Under själva förlossningen minns jag inte allt för mycket, jag var inne i min egna lilla bubbla. Men jag minns ett tillfälle där jag blev riktigt irriterad inombords men inte hade ork att ens uttrycka mig, det var när Ross började diskutera ”roliga repliker” ur en film med en av barnmorskorna och detta var mitt under en värk... Ja, då höll jag på och bli tokig!

Haha, förståeligt! Vad var det första du åt och drack efter förlossningen?
– Macka och juice. 

Viktigast i Molly Rustas BB-väska: Godis och läppbalsam

Vad var det viktigaste och mest onödiga du tog med i BB-väskan?
– Det viktigaste var nog godis, en mysig filt och pyjamas till bebis samt läppbalsam. Jag blev så otroligt torr om läpparna! Allt annat fanns på BB.

Hur matar du ditt barn?
– Jag ammar. 

https://www.instagram.com/p/CcihKhFJgef/

Har du känt av den klassiska baby bluesen?
– Nej, jag vet inte riktigt vad det är, men jag tror inte det? Jag har gråtit flera gånger för att jag är så tacksam att allt gick bra. Jag älskar honom så mycket och han är det finaste jag någonsin sett. Det har varit många lyckotårar och mycket känslor. ❤️

Har du fått någon pushpresent?
– Nej, jag tror inte Ross ens vet vad det är? Haha. Den finaste presenten kommer för alltid ändå att vara att få vara mamma till Charlie.

När vi intervjuade dig sist var ni inte helt överens om namn, men nu blev det alltså Charlie! Så fint! Hur kom ni fram till det?
– Ja det blev Charlie, vi hade ett annat namn som vi funderade på, men så fort han låg på mitt bröst så kände jag att det var en liten Charlie.

Slutligen: Är du team FÖR kasslertrosor eller team EMOT kasslertrosor?
– Trodde jag skulle säga EMOT, men det var bland det skönaste jag burit de första dygnen efter förlossningen. Men därefter så hoppar vi nog dom...


LÄS ÄVEN: Vill du läsa fler förlossningsberättelser? Här hittar du ett gäng!
LÄS ÄVEN:
Gravida Molly Rustas: ”Jag kommer inte ge upp tid för mig och Ross”