Foto: (c) Stockbyte

Spruckna läppar - så blir de mjuka igen

Vinterkylan gör läpparna torra och med torrheten kommer gärna sprickor och sår. mama tipsar om bästa ceratet.

Varför: Det bistra vädret går hårt åt den tunna, känsliga huden på läpparna, och genom att omedvetet fukta läppar med saliv (som innehåller ett matsmältningsenzym) så bidrar du också själv till torkan. Att sedan dra eller bita bort torrhetsflagorna skapar lätt en ond cirkel av nya sår, nya flagor, nya sår ...Gör det själv: Det du kan göra själv är att dricka mycket vatten, eftersom uttorkning ofta syns först på läpparna. Låt också halsduken skydda munnen när du är ute i vargavintern. Till sist, sortera ut alla läpprodukter i din beautybox som innehåller uttorkande alkoholer (som isopropanol och etanol)!

Experttipset: ”Huden på läpparna behöver samma omvårdnad som resten

 av ansikts­huden. Använd en peeling på läpparna vid rengöring på kvällen tre gånger i veckan, lägg en närande mask, och använd ett cerat eller läppkräm som är baserat på vegetabiliska oljor”, säger hud­terapeuten Anna Wigö.SOS-produkten: Rosenseriens läppcerat, 139 kr/17 ml, anses av många som ett av de allra bästa och innehåller endast biologiska ingredienser.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!