Foto: Anna Moller

Skönhetssnack med bloggaren Paula Uribe: ”Jag är fanatisk med mitt hår”

En kvart – så lång tid behöver Paula Uribe för sin skönhetsrutin varje morgon – om barnen sover. Viktigast av allt: Att ta hand om det vackra svallet. mamas Frida Fahrman pratar skönhet med toppbloggaren.

Hur ser din skönhetsrutin ut?

– Jag går upp en kvart före barnen för att hinna med mina skönhetsrutiner innan de vaknar. Då tar jag en dusch, sätter på deo, mascara, och fräschar upp mig. Jag lägger fram kläder kvällen innan. Sedan gör jag mig hyfsat klar innan deras dag börjar.

– Men om jag ska iväg, då rockar jag till det – lockar håret, tar på eyeliner och rött läppstift!

Paula Uribe har döttrarna Molly, 4, och Leonore, 1,5, med Hugo Rosas. Foto: Anna Moller

Om du måste prioritera, vad väljer du?

– Jag är helt fanatisk med mitt hår. Jag borstar håret flera gånger om dagen och håret är det som verkligen är viktigt för mig.

Vilken skönhetsprodukt kan du inte vara utan?

– Kanske hårborsten då? Men också allt som skyddar håret, det är viktigt. Jag använder L'Oréals Smartbond-serie hos frisören, och utöver det vill jag ha produkter som vårdar och reparerar det jag har.

Att skydda håret är viktigt för Paula. Schampo och balsam, Feed Your Volume, 349 kr/styck, Yarok. Ögonskugga, Les 4 Ombres, Chanel. Torrschampo, Got2b Dark Brown, 79 kr, Schwarzkopf. Foto: Anna Moller

Ditt hår är alltid så fint, hur gör du?

– Det är nog att jag är så fanatisk, jag vill verkligen skydda det. Samtidigt experimenterar jag ju gärna med håret och färgar det ungefär var tredje månad. Mitt hår måste klara det, så jag gör allt för att försöka behålla den kvalitet jag har.

Finns det någon behandling som du helst unnar dig?

– Jag fixar naglarna. Men så klart är det också helt underbart att gå på spa och ta en riktigt härlig kroppsmassage.

När ni reser, hela familjen, vilka är dina bästa tips?

– Det är massor av necessärer som ska med! Först ska ”sjuknecessären” för oss och barnen packas. Sedan en solskyddsnecessär, och produkterna i den ska ta slut! Jag vill inte ta med dem hem och springer ofta efter barnen med sprayen, ha ha! Aloe vera och aftersun finns också med. Och sedan den vanliga necessären med kropps- och ansiktsvård plus såklart sminknecessären.

Solskyddet är med på resan! Kroppslotion, Hydration Intense Body Milk, 439 kr, Codage. Solskyddsfaktor, Sun Face Fluid Mattifying SPF 50, 159 kr, Aco. Kids Active Sun Spray, 157 kr, Aco. Läppstift, Sunser Cruise 523, 149 kr, Burt's Bees. Foto: Anna Moller

Om du hade gett dig själv ett skönhetstips när du var 13 år, vad hade det varit?

– Jag hade så mycket foundation och mascaror, olika pennor med mera. Så mitt råd skulle ha varit att sluta med det, jag sminkade sönder mig själv på den tiden. Försök hålla det naturligt i stället! Jag önskar att jag hade haft mer kunskap om produkter och använt andra saker som är mer skonsamma, och att jag hade börjat skydda min hud redan då. Och framför allt att jag inte hade behövt allt det där spacklet, man är fin naturligt!

Hur tänker du kring träning och skönhet?

– Vi kommer från Chile, där det finns stor matglädje, och vi vill kunna unna oss all den här goda maten. Därför tränar vi också mycket i vår familj. Och när jag tränar blir jag svettig och då får jag absolut sämre hud, så jag måste tänka på det.

Paula pratar skönhet med mamas Frida Fahrman i sitt nya hus i Älvsjö, söder om Stockholm. Foto: Anna Moller

Tricket för att snabbt se snygg ut?

– Solpudret, det fixar så mycket. Och drick mycket vatten, det är A och O för hur man mår. Skönheten kommer inifrån tycker jag. Man måste må bra, njuta av nuet, det kommer absolut först. Slarva inte med kosten, ät frukost, hoppa inte över måltider och försök hitta en balans. Då kommer också lyckan och med det skönheten.

Gloss Serum, 127 kr, Smartbond, 132 kr, och Thermo Cell Repair, 229 kr, L'Oréal. Renewing Serum Superactive, 330 kr, Davines Foto: Anna Moller

Har du något skönhetstips till någon som just har fött barn?

– Låt vissa saker vara sekundära, landa i omställningen. Och unna dig kanske att gå till frisören. Kommunicera med din partner så att ni kan hjälpas åt. Så att du faktiskt får chansen att stärka ditt självförtroende.

Av: Frida Fahrman 

Foto: Anna Moller

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!