Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Skönhetsakuten: Så slipper du vinterglåmig hy

Torr och glåmig hy är ett vanligt problem när kylan biter oss i kinderna. mama bjuder på bästa gör-det-själv-knepet och expertens bästa tips.

Marina Nilsson

Varför? Kylan torkar ut och får hudens blodkärl att dra ihop sig. I det minskade blodflödet får inte överhuden den näring den behöver och då ser huden glåmig ut.

Gör det själv: Du har kanske inte tid att boka in dig på en 90-minuters ansiktskur på salong, men du hinner byta ut nattkrämen mot en ansiktsolja och ge dig själv några minuters stimulerande ansiktsmassage varje kväll. Massera ganska intensivt över hela ansiktet så att kinderna rodnar, till exempel med vanlig mandelolja från Apoteket. Ansiktsmassagen stimulerar blodcirkulationen och får syre och näring att flöda under huden. Ansiktet får ny lyster, torrhetsrynkor försvinner och till och med småärr kan läka lättare.

Experttipset: 

”Jag rekommenderar en hög koncentration av färskt 

 

c-vitamin, till exempel i ett serum. Det säkrar kärlen och ökar mikrocirkulationen och syretillförseln i huden. En ansiktskräm som är näringsrik på betakaroten två–tre gånger i veckan är också bra så här års”, tipsar 

Anna Wigö

, hud- och spaterapeut och skolchef för Gildaskolans 

 

skönhetsutbildningar.

SOS-produkten: Double glow 7 från Duwop, 255 kr/12 gram, är ett 

skimrande ansiktsbalm som skyddar mot väder och vind och sam­tidigt ger ansiktet omedelbar lyster när du applicerar den utanpå din foundation.