Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Favoriterna som ger bästa skyddet och finaste brännan i sommar!

Solsäkra huden – solkräm för både kropp och knopp

Solen – den efterlängtade kompisen vars kramar värmer både kropp och själ. Men underskatta inte de starka strålarna. Skönhetsskribenten Veronica Henriksson väljer 10 solsäkra favoriterna för finaste solbrännan i sommar!

Snabbabsorberande kräm, smart sprej och kladdfri lotion – här är favoriterna för kroppen som gör appliceringen lättare, mindre kladdig och gyllene glammig. Psst...  Rekommendationerna säger 30 milliliter till hela kroppen och återapplicering varannan till var tredje timme. Kom ihåg att din hud är minst lika viktig att smörja som minis. 

1. Sun intolerance lotion spf 50, Aco

Kladdfri lotion med lätt konsistensen som är enkel att applicera och glider bra över huden. Torkar dessutom med detsamma. Solkrämen är helt doftfri och anpassad för torr och känslig hud som tenderar att få soleksem. Röda knottror som kliar och svider är ett minne blott med denna. Dessutom innehåller solkrämen mjukgörande och fuktbindande ingredienser som gör att huden håller sig mjuk, även när svetten rinner. Mer info – köp här (länk till återförsäljare)  

Hejdå soleksem!

2. Sun delicious lotion face & body spf 30, Nuxe

Solklart solskydd för kropp och ansikte (men akta ögonen). Den tjocka krämen återfuktar likt ett härligt body butter och har imponerande innehåll som rispuder som absorberar talg och håller huden matt (hejdå svettiga spiror). Men vad som gör solkrämen extra unik, förutom de mjukgörande ingredienserna, är den ljuvliga doften som genast för tankarna till en kritvit strand i ett tropiskt land. Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

 

Gudomlig doft.

3. Sun dry touch sun gel-cream ultra light spf 50+, Eucerin

Precis som namnet säger är solskyddet ultralätt, vilket man inte kan tro vid första anblick. Krämen som kommer ur tuben är relativt tjock, men vid applicering smälter den ut över huden och sjunker in snabbare än du hinner säga ”stopp” till mini som är på väg ner i plurret. Är vatten- och svettresistent och sandavvisande. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

 

Absorberas snabbt.

4. Aloha care lotion spf 30, Hawaiian Tropic

Härligt, väldoftande lotion (aloha kokosdrink) med bra miljötänk. Förpackningen är gjord av 40 procent återvunnet material. Solkrämen gör huden sammetslen och mjuk men har samtidigt en matt effekt på huden – perfekt för den som tenderar att bli blank och fet. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Matt på huden.

5. Uv-bronze body spf 30, Filorga

En lyxig dyrgrip med glammiga droppar som ger huden riktig glöd. Ingen produkt du använder för en dag på stranden när det vankas bus och lek, men gärna när det är dags för shoppingtur i city! Produkten är både enkel att applicera och ger snygg lyster (utan att riskera att misstas för svett). Verkar dessutom vårdande för huden. Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Bronsig dröm.

Solklara skydd för ansiktet

Det är viktigt att skydda ansiktet, även när solen lyser med sin frånvaro (japp, uv-strålarna tränger igenom moln…)! Visste du till exempel att solen är en bidragande orsak till att huden åldras i förtid? Ett bra solskydd håller också envisa pigmentfläckar borta, vilket är extra vanligt när man är gravid.

1. Anthelios ultra light shaka fluid spf 50+, La Roche-posay

Fantastisk solkräm som glider över ansiktet och sjunker in direkt vid applicering. Den lätta krämen är parfymfri, passar även känslig hud och går att använda runt ögonen utan att riskera att ögonen svider och rinner. Konsistens är verkligen magisk – inget kladd eller klet utan känns snarare återfuktande och utjämnande. Som en mjukgörande primer med matt finish. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Kladdfri och snabbabsorberande.

2. Ambre solaire sensitive advanced face uv mist spf 50+, Garnier

Genialisk mist som fungerar både under och över makeup vilket gör den till den perfekta kompisen när du snabbt behöver fylla på med skydd under lek i parken eller en dag på stan. Misten är fantastisk finfördelad, lämnar inga vita spår i ansiktet, helt kladdfri och absorberas direkt. Priset får plånboken att hurra. Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Genialisk mist.

3. Sun face anti age & anti pigment q10 cream spf 30, Nivea

Ur den nätta tuben kommer en mjuk och fluffig kräm som återfuktar med bravur. Trots att konsistensen är åt det tjockare hållet är solskyddet helt kladdfritt och lämnar ingen hinna på huden. Passar alla hudtyper, även den känsliga, och får inte ögonen att rinna. Verkar utjämnande på huden och efterkommande makeup glider på fantastiskt utan att basen rullar. Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Vårdande vardagshjälte.

4. Dry touch sun care cream spf 50+ face, Clarins

Har du problem med blank panna och stora porer är det här solkrämen för dig! Solskyddet har en väldigt tjock konsistens och tar någon minut för krömen att sjunka in, men resultatet är fantastiskt, så det är helt klart värt väntan. Förutom att huden blir ljuvligt len och mjuk tack vare en rad olika hudvårdande ingredienser, blir den också matt och slät – som effekten av en utjämnande primer. Den tropiska doften får näsan att hurra! Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Primer-effekt.

5. Daily defence face mousse spf 30, Evy.

Direkt ur förpackning kan den lätt vispade moussen kännas lite skrämmande och svår att fördela i ansiktet. Men vid applicering smälter moussen ut och blir istället till en superlätt och osynlig lotion som inte lämnar några kladdiga eller vita spår. Produkten sjunker in med detsamma och gör huden ordentligt återfuktad och för den som inte är torr som Sahara fungerar solskyddet som enda återfuktande kräm. Har ingen markant solkräms-doft och svider inte i känsliga ögon. Solskyddet har dessutom en primerliknande effekt och jämnar ut huden och får makeup att glida på fantastiskt. Finns även i spf 50, för den som vill ha högre skydd. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Finns både med spf 30 och spf 50.