Foto: Anna Moller

Skönhetssnack med Anja Forsnor: "Sömn är bästa investeringen för hälsan"

Hälsocoachen Anja Forsnor är besatt av fukt och går aldrig ut utan smink. Men viktigast är sömnen. mamas bloggare och skönhetsredaktör Frida Fahrman kikar in i hennes badrumsskåp.

ANJA FORSNOR, 30

FAMILJ: Maken Marcus, 39, och dottern Lily, 1,5.

GÖR: Livstilsrådgivare, hälsoredaktör och författare till frukostkokboken ”En god morgon”.

AKTUELL: Som grundare av företaget Grounded Factory som gör yogamattor.

Anja med dottern Lily. Foto: Anna Moller

Hur skönhetsintresserad är du?

– Jag är väldigt skönhetsintresserad. Jag tror till och med att jag hade jobbat med skönhet om jag inte hade hittat en annan väg. Och på ett sätt går det intresset hand i hand med det jag gör nu – skönhet kommer inifrån och kan förstås kombineras med både yoga och nyttig mat. Men jag ska inte sticka under stol med att jag älskar skönhetsprodukter också!

Har intresset och synen på skönhet förändrats genom åren?

– Jag har blivit mer och mer medveten, speciellt kring vilka produkter jag använder. Numera finns det ju mycket fler bra produkter att välja bland, som innehåller naturliga ingredienser som broccoli och avokado. Det är ju sådant som jag också äter, det gillar man ju!

– Och sedan jag blev mamma har synen på skönhet verkligen förändrats! Jag vill ju trolla – allt ska gå snabbt. Det gäller att hitta smarta lösningar helt enkelt.

Hur tänker du kring ekologisk skönhet?

– Jag vill inte kompromissa, varken i kvalitet eller funktion. Det går före, men om det finns ett likvärdigt ekologiskt alternativ tar jag hellre det. I dag finns det ju ett bra utbud som gör att jag sällan behöver kompromissa.

Läs också: Bäst i test: Säg hej då till svett med Frida Fahrmans favoritdeodoranter

Ansiktsmist, 319 kr, Eleni & Chris. Emulsion, The Silk, Sensai. Ansiktsmist, Replenish Oil-Mist, 255 kr, Biolage. Eye Makeup Remover Pads, H&M. Miniparfymer, Baudelaire & Mister Marvelous, Byredo. Foto: Anna Moller

Din bästa skönhetsprodukt som du inte kan vara utan?

– Ett serum från Estelle & Thild. Jag är lite besatt av fukt när det kommer till hud, hår och kropp, så ett serum är jätteviktigt för mig! Under vintern använder jag också mer olja.

Vad finns alltid i din necessär?

– Något vårdande för läpparna och handkräm, och kanske lite mer. Solpuder, någon bronzer, deo, mascara och en ögonbrynspenna.

Tar du hand om din hud annorlunda på sommaren?

– Jag smörjer hyn oftare, och är väldigt noga med SPF och fukt. Jag använder mycket kokosolja, det är mitt bästa knep. Jag har den i duschen, så att den blir min duschkräm. Då blir man insmord, mjuk och härlig på samma gång.

mamas bloggare och skönhetsredaktör Frida Fahrman hälsade på hemma hos Anja Forsnor. Foto: Anna Moller

Ditt bästa tips när man reser och ska packa sina skönhetsgrejer?

– Jag väljer ut mina favoriter och sållar rejält, allt ska ha en självklar plats, annars packar jag inte med det. Är jag borta längre handlar jag det jag behöver på plats, det är kul och man kan testa nya produkter. Jag älskar att shoppa på utländska apotek!

Har din hud eller ditt hår förändrats sedan du fick barn?

– Håret har förändrats mycket. Jag har tappat mycket hår, men nu är det äntligen på väg tillbaka. Under graviditeten hade jag jättetjockt och fint hår, det växte säkert tio centimeter under de månaderna. Sedan under amningen började jag tappa det, plus att mitt hår har blivit så mycket mörkare, en ny färg i en varmare ton.

Hur ser din skönhetsrutin ut?

– Jag är ganska noga och gör oftast samma sak varje dag. Jag tvättar håret kanske två gånger per vecka. Eftersom jag har naturligt lockigt hår, så gör jag också gärna en inpackning i veckan.

Kroppsolja, Never Spring Body Oil, 349 kr, Björk & Berries. Serum, Biocalm Anti-Redness Rescue Serum, 299 kr, Estelle & Thild. Krämrouge, Seductive Pink, 115 kr, Max Factor. Ansiktsolja, Huile Orchidée Bleue, 389 kr, Clarins. Highlighter, Nordic Instant Illuminizer, 299 kr, Lumene. Bronzer, Dew The Hoola, 310 kr, Benefit. Foundation, 319 kr, Bare Minerals. Handkräm, Caribbean Crush, 39 kr, H&M. Handkräm, Dark Rain, 180 kr, Björk & Berries. Foto: Anna Moller

– För ansiktet har jag ofta olja eller nattkräm som jag sätter på mig på kvällen innan jag går och lägger mig. Sedan är jag rätt bra på rengöring, jag skulle aldrig kunna lägga mig med sminket på. Alltid rengöring morgon och kväll!

Hur gillar du att lägga din makeup?

– Jag sminkar mig alltid! Mina ögonbryn absolut, och en bas på hyn, till exempel en BB-cream eller en lätt foundation. Jag sminkar mig ganska lika till vardag och fest. Lite extra på ögonen ibland kanske.

– Min hy är ganska känslig, så jag är noga med den. Jag har en rosig bas, vilket faktiskt har gjort mig lite osäker genom åren. Men ögonbrynen är nog viktigast!

Vad unnar du dig när du unnar dig nåt extra?

– Då går jag och fixar mina naglar, jag gör shellack varannan till var tredje vecka.

Inpackning, Leave-In Treatment BB Cream, 219 kr, serum, Quick Fix, 244 kr, och torrschampo, Dryclean, 199 kr, Lernberger Stafsing. Schampo, 209 kr, balsam, 239 kr, och hårmask, Re-Hab Clay Mask, 369 kr, Biolage. Vitaminer, Great Hair Complex, VitaViva. Foto: Anna Moller

Något tips när man tränar?

– Torrschampo är ett måste att ha i träningsväskan. Man behöver inte alls tvätta håret efter träning. Jag tar inte av sminket innan jag tränar heller, jag tvättar efter. Men sedan föredrar jag ju att träna på morgonen, innan jag är fixad.

Tips för en mamma i farten, med lite tid och små barn runt fötterna?

– Att verkligen försöka sova och inte stressa, det är den bästa investeringen för hälsan på alla plan. Det går inte att sminka bort ett trött ansikte, och finns inga mirakelprodukter, sömn är grejen.

5 snabba frågor till Anja Forsnor

1. Hur fåfäng är du?

– Mer än jag tror!

2. Tvätta håret ofta eller sällan?

– Sällan

3. Fokus ögon eller läppar?

– Ögon

4. Prioritera tånaglar eller händer?

– Händer

5. Ansiktsmask eller hårmask?

– Hårmask

Av: Frida Fahrman

Foto: Anna Moller

Artikeln är publicerad i mama nr 9 som finns i butik nu. Haffa genast ett exemplar och frossa i intervjuer med Elena Belle och Brita Zackari, vår stora gravidbibel samt höstens snyggaste mode!

Foto: Sandra Myhrberg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + solskydd för dig och ditt barn från EVY. Köp nu!