Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

1 AV 2
Bästa mascarorna finns här!
2 AV 2
Långa, fylliga och svarta – så vill vi ha våra fransar!
Foto: Istock

Bästa mascaran för långa, fylliga och svarta fransar

Som småbarnsmamma vill du ha en mascara som klarar både gråt och sand i ögonen – samtidigt som den helst ska gå fort att applicera en stressig vardagsmorgon. Här är de mascaror som fått bäst i test av mamas skönhetsredaktör!

Hitta rätt mascara för dina fransar. mamas skönhetsredaktör Carin Carlgren har kollat vilka som är bäst i test och tipsar om hur du maxar mascaran på rätt sätt!

Så maxar du mascaran!

Ge mascaran ett par dagar, den blir som bäst och ger ett mer rättvist resultat efter några användningar.
Håll mascaran fräsch längre genom att rotera skaftet när du drar upp borsten ur hylsan - då kommer det in mindre luft som kan torka ut din mascara.

Mascara – bäst i test

1. Eyes to kill, Giorgio Armani 

Favoritmascaran! Bestseller av en anledning. Du får en helt otrolig längd och volym, fransarna slår mot glasögonen om du råkar ha sådana. Mascaran känns torr och hållbar, vilket gör att formen och volymen håller hela dagen utan att smula.
Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Armani, favoritmascara och bäst i test! Foto: Pressbild

2. Hypnôse, Lancôme 

Mascara med maffig volym. Klassisk volymmascara som har de tre egenskaper många letar efter; den nattsvarta och lite blöta formulan går att jobba upp i flera lager för fantastisk volym utan att det blir klumpar, plus att fransarna blir fint separerade och böjda. 
Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Ger maffig volym. Foto: Pressbild

3. Nordic chic full on volume mascara, Lumene 

Bra budgetalternativ. Budgetmascara som levererar volym och längd. Om du bygger flera lager tenderar mascaran att klumpa ihop lite, men resultatet är helt godkänt. Fransarna känns mjuka och naturliga under dagen.
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Bra budgetalternativ. Foto: Pressbild

4. Dark magic, Max Factor

Dramatisk längd. Max Factors nya Dark magic gör dig inte besviken. Den vågformade borsten ger framför allt en längd med dramatisk effekt, men också volym. De lackblanka pigmenten ger intensiv svärta, och gör också att fransarna ser lite blöta ut. Plus för gummigreppet på hylsan som är enkel att hålla i. 
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Ger dramatisk längd på fransarna. Foto: Pressbild

5. Idun, Magna

Mascara som ger fin böjning. Jobba med borsten upp och ner, så att toppen av bågen trycker upp dina fransar, för en fin böjning. Du måste dock jobba några varv för att få till volymen. Den krämiga formulan är nattsvart och lite blöt, för dig som gillar extra svärta.
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Ger sjysst böjning på fransarna. Foto: Pressbild

6. Vertige longueur, Yves Rocher 

Lååånga fransar. Den långa smala borsten och formulan på mascaran är anpassad för att ge så mycket längd som möjligt – och fransarna blir verkligen uppböjda, separerade och långa utan att kladda. Gummiborsten är skön och enkel att jobba med.
Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Bästa knepet till långa fransar! Foto: Pressbild

7. High impact mascara, Clinique 

Mascara med wow-effekt. Du får verkligen wow-effekt med den här klassikern till mascara, som ger volym och längd med intensiv svart färg. Du kan jobba flera lager utan att mascaran klumpar eller flagar, men den fäller lite om det regnar ute. 
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Wow-effekt i en liten tub. Foto: Pressbild

8. Bold & bad lash, Mac

Smarta borstar. Mascaran har två smarta borstar, en stor för de övre fransarna och en mini för de undre, och formulan är olika i de två olika hylsorna. De övre fransarna får maffig volym och bra separation. De undre får en mer subtil täckning, inga spindelben i sikte här! 
Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Smarta borstar, en för övre- och en för undre fransraden. Foto: Pressbild

9. Volume effet faux cils mascara noir radical, Yves Saint Laurent

Intensiv svärta. Borsten och formulan på den här härligheten gör att du får mycket produkt efter bara ett svep – det räcker med två lager för ett biffigt resultat (inget för dig som gillar att jobba flera lager för en uppböjd solfjäder med andra ord). Intensiv svärta som tar någon minut att torka. Sitter bra under dagen. 
Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Vill du ha intensivt svärtade fransar ska du välja YSL. Foto: Pressbild