Artikeln innehåller annonslänkar

Vilken mascara får bäst i test av oss mammor? Foto: Istock

Dags för ny mascara mamma? Här är de bästa enligt skönhetsredaktören

Som småbarnsmamma vill du ha en mascara som klarar både gråt och sand i ögonen – samtidigt som den helst ska gå fort att applicera en stressig vardagsmorgon. Här är de mascaror som fått bäst i test av mamas skönhetsredaktör!

Hitta rätt mascara för dina fransar. mamas skönhetsredaktör Carin Carlgren har kollat vilka som är bäst i test och tipsar om hur du maxar mascaran på rätt sätt!

Så maxar du mascaran!

Ge mascaran ett par dagar, den blir som bäst och ger ett mer rättvist resultat efter några användningar.
Håll mascaran fräsch längre genom att rotera skaftet när du drar upp borsten ur hylsan - då kommer det in mindre luft som kan torka ut din mascara.

Mascara – bäst i test

1. Giorgio Armani – Eyes to kill

Favoritmascaran! Bestseller av en anledning. Du får en helt otrolig längd och volym, fransarna slår mot glasögonen om du råkar ha sådana. Mascaran känns torr och hållbar, vilket gör att formen och volymen håller hela dagen utan att smula.
Betyg: mmmmm
Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

2. Lancôme – Hypnôse

Mascara med maffig volym. Klassisk volymmascara som har de tre egenskaper många letar efter; den nattsvarta och lite blöta formulan går att jobba upp i flera lager för fantastisk volym utan att det blir klumpar, plus att fransarna blir fint separerade och böjda. 
Betyg: mmmmm
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

3. Lumene – Nordic chic full on volume mascara

Bra budgetalternativ. Budgetmascara som levererar volym och längd. Om du bygger flera lager tenderar mascaran att klumpa ihop lite, men resultatet är helt godkänt. Fransarna känns mjuka och naturliga under dagen.
Betyg: mmmm
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Armani, Lancome och Lumene får bra betyg i mamas mascara-test.

4. Max Factor – Dark magic

Dramatisk längd. Max Factors nya Dark magic gör dig inte besviken. Den vågformade borsten ger framför allt en längd med dramatisk effekt, men också volym. De lackblanka pigmenten ger intensiv svärta, och gör också att fransarna ser lite blöta ut. Plus för gummigreppet på hylsan som är enkel att hålla i. 
Betyg: mmmm
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

5. Idun – Magna

Mascara som ger fin böjning. Jobba med borsten upp och ner, så att toppen av bågen trycker upp dina fransar, för en fin böjning. Du måste dock jobba några varv för att få till volymen. Den krämiga formulan är nattsvart och lite blöt, för dig som gillar extra svärta.
Betyg: mmmm
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

6. Yves Rocher – Vertige longueur

Lååånga fransar. Den långa smala borsten och formulan på mascaran är anpassad för att ge så mycket längd som möjligt – och fransarna blir verkligen uppböjda, separerade och långa utan att kladda. Gummiborsten är skön och enkel att jobba med.
Betyg: mmmm
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Tre mascaror som får bäst i test.

7. Clinique High impact mascara

Mascara med wow-effekt. Du får verkligen wow-effekt med den här klassikern till mascara, som ger volym och längd med intensiv svart färg. Du kan jobba flera lager utan att mascaran klumpar eller flagar, men den fäller lite om det regnar ute. 
Betyg: mmmm
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Mascara från Clinique.

8. Mac – Bold & bad lash

Smarta borstar. Mascaran har två smarta borstar, en stor för de övre fransarna och en mini för de undre, och formulan är olika i de två olika hylsorna. De övre fransarna får maffig volym och bra separation. De undre får en mer subtil täckning, inga spindelben i sikte här! 
Betyg: mmmmm
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Mascara från Mac. Foto: Produktbild

9. Yves Saint Laurent – Volume effet faux cils mascara noir radical

Intensiv svärta. Borsten och formulan på den här härligheten gör att du får mycket produkt efter bara ett svep – det räcker med två lager för ett biffigt resultat (inget för dig som gillar att jobba flera lager för en uppböjd solfjäder med andra ord). Intensiv svärta som tar någon minut att torka. Sitter bra under dagen. 
Betyg: mmmmm
Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Mascara från Yves Saint Laurent

Missa inte heller vårt foundation-test! För alla mammor som behöver mer glow i vardagen

LÄS OCKSÅ: Så väljer du rätt mascara – både för fransar och plånbok 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!