Mascara – bäst i test för trötta mammaögon

En bra mascara gör underverk för mammatrötta ögon. Den ska ge långa, mörka, täta fransar – och helst på ett kick. mama har utsett bäst i test – här är våra mascarafavoriter!

Mascara 1: Bäst i test och helt fantastisk!

Idyllic high definition mascara, black, 175 kr, Ga-de.

En mascara i toppklass med ganska liten spikborste, som gör precisionsarbetet enkelt. Inte en endaste frans kommer undan och du kan själv bygga upp volymen till max utan att resultatet blir klumpigt. Med den här borsten får du full pott!

Betyg: 5/5

Mascara 2: Hundra procent naturlig

Eyes only volume mascara, ultra black, 179 kr, Une.

Fantastisk mascara som sitter bra, ger ett naturligt resultat och som inte klumpar sig. Fransarna känns fylliga och lyxigt långa. Lätt att tvätta bort. En ny favorit med naturlig formula – om man föredrar det.

Betyg: 5/5

Mascara 3: Riklig volym

The falsies push up drama, very black, 149 kr, Maybelline.

Borsten är något tjockare för att kunna ge fransarna riktigt riklig volym. Väldigt lätt att applicera, men man behöver nästan applicera två lager för att maxa effekten. Ett minus är att fransarna kan tappa formen lite när det gått ett tag.

Betyg: 3+/5

[adSpace placement="manual"]

Mascara 4: Ger glossig finish

Vinyl couture n°1, 315 kr, Yves Saint Laurent.

Utlovar en glossig, mjuk finish med volym och den håller vad den lovar. Fransarna ser polerade ut och utan tillstymmelse till spindelben. Volymeffekten är dock inte den allra kraftigaste, utan den här känns spontant mer som en vardagsmascara, vilket är gott nog.

Betyg: 3/5

Mascara 5: Lättapplicerad

Volume & length mascara, svart, 159 kr, Makiash

Lätt att applicera – det behövs bara ett lager för att fransarna ska se naturligt fylliga och vackra ut. Inga klumpar bildas och mascaran ger ett naturligt resultat. Dessutom känns fransarna något längre. Är lite svårare att tvätta bort än andra i testet, då den är vattenresistent.

Betyg: 4/5

[adSpace placement="manual"]

Mascara 6: Definition och volym

Eccentrico mascara, obsidian black, 360 kr, Giorgio Armani.

Lång piggborste som gör det superlätt att arbeta in färgen från fransrötterna. Mycket bra separation, täckning och volym, men borsten gör också att det kan hamna mascara utanför om man inte är noggrann.

Betyg: 4/5

Mascara 7: Ger känsla av fler fransar

Fully charged mascara, black, 295 kr, Pür minerals.

Innehåller ingredienser av toppklass för att vårda och stärka fransarna. Separerar fransarna väldigt fint. En testare fick intrycket av att fransarna blev ”fler”. Lite svårt att hantera den stora borsten, lite färg hamnar även på ögonlocket.

Betyg: 3/5

Mascara 8: Sitter bra

Lash domination volumizing mascara petite, black, 279 kr, Bare minerals

Lätt att applicera med den lite -mindre gummiborsten som är strålande för att komma åt även de minsta stråna. Två lager för ett fylligare resultat och ett lager för ett mer naturligt. Sitter bra hela dagen lång. Ytterligare en mama-favorit!

Betyg: 4/5

Av: Lisen Sundberg

Alla produkter i denna artikel är utvalda av mamas redaktion. Alla produkter länkas till återförsäljarna och vissa via tjänsten Apprl.

Aktuellt just nu