Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Flottigt hår, slarviga toppar och ”au naturel” – årets hårtrender är inga direkta nyheter för oss mammor! Foto: TT

Årets hetaste frisyrtrender – som passar oss mammor

Frisyrerna och stylingen som trendar 2021 passar alla mammor som hand i handsken! Slarvigt klippta toppar i längder som klarar ”mammaknuten”, backslick och inga avancerade hårfärgningar i olika nyanser. Här är årets hårtrender, samt de bästa produkterna.

Enhetliga längder i kortare kap och fräcka frisyrer. mamas skönhetsskribent Veronica Henriksson har listat klippen, färgen och stylingen som gäller i vår – självklart mammavänliga! Psst… Vem kunde tro att flottigt hår skulle bli en megatrend?

”Back to basic, helt enkelt (och alla mammor hurrar i kör)”

Trendiga frisyrer 2021

Farväl långa svall och hallå där läckra lob. Lob är en längre variant av bob, där håret vilar snyggt på axlarna, både lätt att underhålla eftersom topparna gärna får vara lite slarvigt klippta (vilket gör att du kommer undan med kökssaxen om det krisar), och ramar in ansiktet fantastiskt fint. Vill du slå två trender i en smäll, kramar du in produkter som ger fint självfall. Kom bara ihåg att vi inte är redo att lämna mammaknuten riktigt ännu, så håll längderna tillräckligt långa för att kunna sätta upp håret när det är dags för bus med mini!

Den längre pagen funkar lika bra utsläppt som i en ”mammaknut”.

Sail soft wave spray från R+co, ger de där sköna och naturliga vågorna i håret. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Vårdande sprej för fint självfall. Foto: Pressbild

 

Trendiga hårfärger 2021

Säsong efter säsong har vi sett ombre, sombre och balayage erövra både catwalks och Instagram, men vi har nått slutet av en era. De frimålade slingorna har nu ersatts av naturliga längder med enhetliga toner som skapar en ljuvlig hårsymfoni. Back to basic, helt enkelt (och alla mammor hurrar i kör). Känns håret dassigt och tråkigt? Då gör en färgbomb jobbet! Gråa strån och utväxt suddas också enkelt ut med en så kallad root concealer. Är du i stället ute efter något mer extravagant är det pastellkaramell som gäller! Vi lovar att mini gärna vill matcha… 

Glöm ombre, sombre och balayage, nu är det rätt och slätt en färg som gäller. Foto: TT

Färgbomb!

Color refresh cool cream från Maria Nila är en fantastisk färgbomb! Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

En vårdande färgbomb som innehåller tillfälliga färgpigment som snabbt fräschar upp hårfärgen Foto: Pressbild

Så stylar du håret 2021

Inte hunnit tvätta håret på en vecka? Då är du en riktig trendsetter! Backslick och wet look syntes nämligen överallt på modehusens stora visningar – till alla mammors stora glädje! Förutom att stylingen är superenkel att få till, är den också superb för att bli kvitt irriterande amningsfjun. Långt som kort, tjockt som tunt… Här är looken för alla hår! Allt som behövs är lite vatten för att blötkamma håret bakåt, en klick hårgelé för stadga och möjligtvis lite hårsprej för att hålla håret på plats (har du dessutom hoppat över en hårtvätt har du redan gjort halva jobbet). Fram med slickepotten, här ska det kletas! 

Fabulöst med flott – kan det bli mer ”au naturel” än så här! Foto: TT

 

Pomade N°550, från Ref Stockholm, en pomada ger mycket glans och stadga för en klassisk ”sleek look”, dessutom innehåller den en massa vårdande godsaker för håret. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

 

Foto: Pressbild

Välbehövlig vård

Glansiga längder och välmående barr går aldrig ur tiden, men nu ser vi fler skinande hår än någonsin. Det är möjligt att hemmavården har blomstrat extra mycket när frisörbesöken inte blivit lika kontinuerliga under ett år med pandemi. Och vi vet… Livet som mamma innebär sällan lugn och ro i duschen, men sätt upp stör ej-skylten och gör en ordentlig storstädning med dubbelschamponering, inpackning och balsam. Det må ta tid för stunden, men håret håller sig fint hela veckan. 

Skrubba skalpen

Får du inte nog av att leka hemmafrisör? Hoppa på den senaste trenden hårbottenskrubb. En peeling för hårbotten sopar bort alla rester av smuts och fett samtidigt som den kickar i gång blodcirkulationen i hårbotten, vilket i det långa loppet leder till starkare hår. Ett förlsag är Scalp spa scrub från Kevin Murphy. Mer info – köp här (länk till återförsäljare). 

 

Scalp scrub exfolierar hårbotten! Foto: Pressbild