Carina Berg är ihop med fotbollsspelaren Erik Johansson och mamma till Holger. Foto: Thommy Gyllenbielke, Privat

Carina Berg om sina skönhetsmåsten: ”Är man morsa hittar man genvägar”

Programledaren Carina Berg, 40, är inte bara nyförlovad med fotbollsspelaren Erik Johansson, 29, och mamma till Holger, 9. Hon är även Niveas nya ansikte. För mama berättar hon om sin syn på skönhet, och bästa knepen för småbarnsmammor.

Carina Berg om skönhetsrutiner, kärleken Erik och sonen Holger

Har du någon åldersnoja eller 40-årskris?
– Egentligen inte. Jag gillar min ålder. Det var värre när jag var 35. Jag har en gång hört en vis kvinna säga att det är övergångarna som är värst. När du väl tagit klivet till nästa plattform så är det inte så farligt. Nu är jag en ung 40-åring istället för en gammal 30-åring. Hurra!

Programledaren Carina Berg gillar sina skrattrynkor. Foto: Thommy Gyllenbielke

 

Vad är det viktigaste i din dagliga skönhetsrutin?
– Att det ska gå fort och kännas naturligt. Jag använder dagkräm, nattkräm och ögonkräm från Nivea Cellular-serien. Jag gillar hur de känns mot huden och det känns bra att de innehåller hudens egna ingredienser.

Hur mådde du utseendemässigt när du väntade Holger, idag 9?
– Jag tror inte jag tänkte på det så mycket. Men jag har sett på bilder att jag var lika gullig som jag var enorm. Gravid i kinderna! Lite som att någon kastat ett rosa skynke över en gravsten.

Hur har din syn på utseende förändrats sedan du blev mamma?
– Inte alls tror jag. Jag har varit hyfsat tillfreds länge nu. Redan innan jag blev mamma. Jag var en tonåring som bar på mycket självhat och hamnade en vända i ätstörningar. Efter det var jag tvungen att ta tag i mig själv ordentligt, ta hjälp och göra upp med bilden av mig. Idag gillar jag att vara jag.

Hur pratar du om utseende och skönhet med din son?
– Nästan inte alls. Aldrig faktiskt.

Du är ju nyförlovad med fotbollsspelaren Erik Johansson och verkar tokkär – hur påverkar det utseendet, tror du?
– Kropp och knopp hänger ju ihop. Det är så tydligt. Glada ögon och ett lugnt inre är bannemig det vackraste jag vet.

Vilken beautyprodukt kan du inte vara utan?
– Förutom dag- och nattkräm har jag helt fått dille på Niveas Micellar wipes. Helt perfekta när man som jag är lite lat och älskar att multitaska. Jag kan tvätta av tv-sminket när jag sitter i soffan och kollar på ”Game of Thrones”. Sedan brukar jag dra av tandkrämsfläckarna i handfatet, det sista jag gör. Det var nog inte det Nivea tänkte att de skulle användas till, men är man småbarnsmorsa så är man, och då hittar man alla härliga genvägar.

Vad är det galnaste du gjort i skönhetsväg?
– Jag provade blodigelsterapi i LA – så klart! Det är en helt absurd behandling där blodiglar suger ut ditt blod en stund, terapeuten klämmer sedan ut allt blod tillsammans med igelns spott och smetar in det som en ansiktsmask. Blev torr som fnöske! Men fick mig i alla fall ett skrattanfall åt min idiotiska fåfänga.

Unnar du dig regelbundet något i skönhetsväg?
– Egentligen inte. Jag är en periodare. Men det är superlyx att gå och få fötterna filade. Det gör jag ibland när det blir för anskrämligt.

Om du har bråttom och bara hinner fixa en sak med ditt utseende – vad blir det?
– För mig handlar det alltid om att ösa på med så mycket fukt som möjligt. Jag smörjer in mig flera gånger om dagen. Upp med tofsen och på med krämen!

Du kanske också vill läsa vår exklusiva intervju med prinsessan Madeleine?