Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Foto: Istock

mama listar: Bäst brun utan sol för ansiktet (och tips för en jämn bränna)!

En solkysst look gör att du ser piggare ut på sekunden. Här är mama-redaktionens bästa brun-utan-sol-produkter för ansiktet + så här applicerar du för bäst effekt!

1: Prisvärd klassiker

Sun kissed self-tanning face cream, Aco.
Betyg: mmmmm
En transparent lätt cream som är enkel att applicera och som går supersnabbt in i huden. Minus för doften om du inte gillar light-persika. Resultat: En jämn solkysst ”jag känner mig fräsch”-nyans. Stort plus för priset! Mer info – köp här (länk till återförsäljare).

2: Snabbt solkysst!

Self tan classic bronzing face lotion, St. Tropez.
Betyg: mmmmm
Smidig creme som gradvis bygger upp solkysst glow och ger en härlig fuktboost, den är berikad med både vitamin E och hyaluronsyra. Doften är lätt och fräsch och cremen absorberas snabbt i huden. Gillar skarpt! Mer info – köp här (länk till återförsäljare). 

3: Ger ett fint glow

Selftanning for face silky bronze, Sensai.
Betyg: mmmm+
Skön, återfuktande och väldoftande gel som är enkel att applicera (den tar dock lite tid att torka). Färgen blir fin, och byggs på lagom mycket per applicering. Ett plus för att den har inbyggd anti age-effekt! Mer info – köp här (länk till återförsäljare).

4: Magiska droppar

Liquid Bronze self tanning, Clarins.
Betyg: mmmm
Lätt lotion som absorberas snabbt, utan att kladda eller lämna spår. Doften är lätt och- -resultatet är en jämn och -lagom solkysst nyans. En mama-testare fick kommentaren: ”Du ser så pigg ut!” Mer info – köp här (länk till återförsäljare). 

5: Snabbfixad färg

Flash bronzer self tanning gel, Lancôme.
Betyg: mmmm
En genomskinlig gel som är väldigt enkel att applicera. Torkar snabbt utan att bli kladdig och på bara en timme får du en jättefin färg. Tyvärr luktar den rätt starkt vilket drar ner betyget. Mer info – köp här (länk till återförsäljare).

6: Soldusch hemma

Express mist self-tanning sublime bronze, L'Oréal.
Betyg: mmmm
Lätt som en plätt att applicera, bara spreja över ansiktet. Torkar fort och luktar gott av citrus. Ger en väldigt diskret färg men det är enkelt att bara spreja på mer vid behov. Mer info – köp här (länk till återförsäljare).

Så lyckas du med brun utan sol i ansiktet:

1. Massera försiktigt in en mild peeling anpassad för ansiktet. Skölj av och smörj med en återfuktande ansiktscreme. (Ansiktet behöver vara rent från smuts och döda hudceller innan du applicerar brun-utan-sol.)

2. Smörj med lite vaselin vid hårfästet och ögonbrynen för att undvika missprydande fläckar. 

3. När huden är helt torr, smörj ansiktet med en brun-utan-sol-produkt som är anpassad för ansiktet (produkter för kroppen är för feta i konsistensen och kan orsaka tilltäppta porer och finnar.) 

4. Matcha gärna med en brun-utan-sol för kroppen för ett jämnt resultat. 

Testet är sammanställt av mamas skönhetsredaktörer Carin Carlgren och Frida Fahrman.

Läs mamas skönhetstest här:

Bäst i test: Mascara 

Bäst i test: Deodorant

Bäst i test: Solpuder

Bäst i test: BB cream med solskyddsfaktor

Bäst i test: Brun utan sol

Bäst i test: Silverschampo- och balsam

Bäst i test: Volymmascara

Bäst i test: Torrschampo

Bäst i test: Hårolja

Bäst i test: Ansiktskräm

Bäst i test: Foundation

Alla produkter i denna artikel är utvalda av mamas redaktion. Alla produkter länkas till återförsäljare och vissa via affiliatetjänsten Apprl.