Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Bästa håroljorna som gör under för torrt vinterhår

Tämj ditt torra, spröda vinterhår med en vårdande hårolja. Beautyproffset Frida Fahrman ger dig sina favoriter!

1. Essence absolute nourishing oil, Shu Uemura

Kameliaolja, som är en av ingredienserna i denna tjocka hårolja, är både skyddande och närande och sägs ligga bakom japanska geishors långa blanka hår. Doftar jättegott, liksom fruktigt. Torkar in fort trots den rika konsistensen. En fantastisk produkt!
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Fantastisk produkt – redaktionens favorit! Foto: Pressbild

2. Mythic oil, L’Oréal Professionnel

Det här är en riktigt härlig och prisvärd favorit som sugs upp snabbt av håret. Doftar verkligen supergott och glasflaskan känns lyxig (tappa den inte i golvet bara!). Innehåller vårdande avokadoolja och druvkärneolja och passar alla typer av hår.
Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Prisvärd favorit. Foto: Pressbild

3. Young again infused treatment oil, Kevin Murphy

Den här oljan vet jag att många frisörer själva använder. Den har en god doft och konsistensen är något tjockare, nästan som en gel. Sägs motverka hårets åldrande, och är väldigt lätt att applicera. Håret blir glansigt utan att kännas fett.
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Frisörernas favorit. Foto: Pressbild

4. No frizz nourishing oil, Living Proof

Jennifer Anistons eget hårmärke imponerar, inte minst med den här prisvinnande oljan. Den är framtagen för att likna hårets egen olja och är helt silikonfri till skillnad från många andra håroljor. Är superlätt i konsistensen och passar därför även dig med lite fetare hår!
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Prisvinnande hårolja. Foto: Pressbild

5. Moroccanoil treatment light, Morrocanoil

En klassiker bland håroljor, och doften känns direkt igen, en riktig signumdoft. Konsistensen är härlig både i handen och mot håret och oljan är otroligt dryg. Just den här håroljan är en light-version, anpassad efter så kallat skandinaviskt hår som ofta är fint och tunt.
Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

En äkta klassiker. Foto: Pressbild

6. True soft argan oil, Maria Nila

Ger direkt ett glansigt och mjukt resultat. Är 100 procent vegansk, och består bland annat av arganolja som är en riktigt bra hårkompis. Innehåller UV-skydd som gör att färgat hår håller längre. Den starka doften drar dock ner betyget något.
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Perfekt för färgat hår. Foto: Pressbild

7. BGliss Ultimate color oil elixir, Schwarzkopf

Har du färgat hår är det här ett smart val som både vårdar och ger glans, dessutom till ett riktigt bra pris. Gultonad olja (men den färgar inte!) som doftar sött av fruktigt godis, ett plus för den smidiga lilla pumpflaskan.
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Bästa budgettipset. Foto: Pressbild