Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

mama har testat och utsett bästa hårinpackningarna.

Hej glansigt hår! mama har utsett bästa hårinpackningarna

Frisörbesöken kanske inte blir lika kontinuerliga som innan mini kom, men med rätt produkter kan du ta salongskänslan in i badrummet. En hårinpackning (även kallad hårmask) är en räddare i nöden för torrt, frissigt och livlöst hår! Här är mama-favoriterna som fixar frillan!

mamaredaktionen

1. Hårmask som är klar på tre minuter 

”Fast och dryg inpackning med dov doft av päron och blommor. På tre minuter blir håret mjukt, följsamt och fantastiskt lätt att reda ut efter dusch. Innehåller algextrakt som reparerar håret. Den 100 procent veganska masken har också color guard-skydd som bevarar färgen.”

Hårmask från Maria Nila.

Structure repair masque, Maria Nila. Mer info – köp här (länk till återföräljare) 

2. Hårinpackning för torraste håret 

”Crèmig inpackning för det alla torraste håret. Avokado- och olivolja boostar stråna med fukt, utan att tynga ner håret. För maxad fukt ska masken verka i 15 minuter, men redan efter fem minuter blir håret följsamt, mjukt och silkeslent. Ger en glans till håret, som annars bara frisören lyckas trolla fram.”

Hårinpackning från Redken.

All soft heavy créme, Redken. Mer info – köp här (länk till återföräljare) 

3. Inpackning med doft av kola och vanilj 

”Innehåller passionsfruktsolja och sheasmör som ger en ordentlig fuktskjuts. Håret blir lätt och frissen försvinner. Inpackningen har en fast konsistens, men fördelas enkelt i hela håret. Har en söt doft av kola och vanilj, som inte tar över.”

Hårmask från Ida Warg.

Intensive moisture mask, Ida Warg. Mer info – köp här (länk till återföräljare) 

4. Återfuktande hårmask som ger frisörkänsla 

”Djupt återfuktande mask med proteiner som ger näring till håret, C-vitamin som skyddar och tomatextrakt som stärker. Ger en riktig frisörkänsla. Efter användning känns håret välmående, lätt att reda ut och får en vacker glans. Något dyr, men otroligt dryg – en förpackning räcker i månader! Plus i kanten för ursnygg förpackning som gör sig snygg i duschen.”

Hårmask från Davines.

Nounou hair mask, Davines. Mer info – köp här (länk till återföräljare) 

5. Lätt hårinpackning med stärkande proteiner 

”Lätt inpackning som känns som balsam i konsistensen. Smidig tubförpackning som står stadigt i duschen och minimerar risken för överdosering. Proteiner stärker och återfuktar håret och efter tre minuter känns tunt och poröst hår genast fylligt och mjukt.” 

Hårmask från Joico.

K-pak intense hydrator, Joico. Mer info – köp här (länk till återföräljare) 

Så använder du hårinpackning

Alternativen på hårinpackningar är oändliga och det kan kännas svårt att hitta rätt i en djungel av inpackningar. Försök att identifiera din hårtyp för att maxa resultatet. Behöver du fukt, volym, djuprengöring eller få bort gula pigment? 

Steg för steg:
1. Börja med att schamponera håret, gärna två gånger. Första schamponeringen tar bort rester av produkter och andra schamponeringen gör rent på djupet.
2. Packa in håret med en hårinpackning i handdukstorkat hår, gärna var tredje tvätt. Låt verka i avsatt antal minuter.
3. Avsluta med balsam – ett steg som många glömmer. Schampo öppnar upp hårstråt och gör att hårinpackningen kan gotta sig ordentligt, på djupet av stråt. Medan balsamet försluter hårstråt igen.

Behöver du bra solskydd till kidsen? Här är våra favoritprodukter!
Sugen på inspirerande stiltips från (gravida) mode- och skönhetsredaktören Emma Unckel

Av: Veronica Henriksson, beautyexpert.