Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Säg hej då till torrt och livlöst hår! mama har utsett årets bästa hårvård.Säg hej då till torrt och livlöst hår! mama har utsett årets bästa hårvård.Säg hej då till torrt och livlöst hår! mama har utsett årets bästa hårvård.
Säg hej då till torrt och livlöst hår! mama har utsett årets bästa hårvård.

Från budget till lyx! Årets bästa hårprodukter 2020

mamas skönhetsskribent har utsett årets bästa hårinpackning, hårolja, schampo och balsam, torrschampo och platt- och locktång. Här är hennes absoluta favoritprodukter 2020.

Bäst i test: Hårinpackning

Tre minuter är allt som behövs!Tre minuter är allt som behövs!Tre minuter är allt som behövs!
Tre minuter är allt som behövs!

Budget: Fructis hair food macadamia, Garnier
”Vill du leka frisör i ditt badrum är det här produkten för dig. För resultatet är riktigt häpnadsväckande. På tre minuter får du återfuktade länger och släta toppar. Plus i kanten för att den magiska doften.”
Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Nästintill kultförklarad produkt.Nästintill kultförklarad produkt.Nästintill kultförklarad produkt.
Nästintill kultförklarad produkt.

Lyx: Nutritive masquintense, Kérastase
”Fransk frisörperfektion i sin rätta form. Produkten är nästintill kultförklarad – med sin rätt. Håret blir lent som silke, lätt att kamma och får en strålande glans.”
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Bäst i test: Återfuktande schampo och balsam

Dunderduo med utsökt doft!Dunderduo med utsökt doft!Dunderduo med utsökt doft!
Dunderduo med utsökt doft!

Budget: Moist miracle shampoo + conditioner, Aussie. ”Superb dunderduo med utsökt doft och lika förträffligt resultat. För att inte tala om pangpriset. Produkterna presterar likt de lyxigaste varianterna i samma kategori och gör håret mjukt, glansigt, rent och fint i flera dagar.”
Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Resultat redan vid första tvättenResultat redan vid första tvättenResultat redan vid första tvätten
Resultat redan vid första tvätten

Lyx: Hydrasplash hydrating shampoo + conditioner, Joico.
”Förvänta dig storslagen succé när dessa två kompanjoner tar sin plats i duschhyllan. Barret går från penntroll till mjuk man, med glansiga och välmående längder redan vid första tvätten. Stort plus för att tillfällena till nästa tvätt förlängs.”
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Bäst i test: Torrschampo

Budget: Original, Batist.
”En mammas måste stavas torrschampo och här är din nya bästa vän. Oavsett om du vill råda bot på flottig hjässa eller slickade rötter utan volym gör denna jobbet med bravur! Spreja, gnugga, kamma – en ”hårtvätt” har aldrig gått snabbare”
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Ger en fräsch hårbotten med maxad volym.Ger en fräsch hårbotten med maxad volym.Ger en fräsch hårbotten med maxad volym.
Ger en fräsch hårbotten med maxad volym.

Lyx: Dryclean volumizing & refreshing, Lernberg Stafsing.
”Träffsäkert torrschampo som ger en fräsch hårbotten med maxad volym – utan den strama och trassliga känslan. Den ståtliga sprejflaskan levererar ett hårresande resultat som går att användas dag efter dag.”
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Bäst i test: Hårspray

Legendarisk produkt.Legendarisk produkt.Legendarisk produkt.
Legendarisk produkt.

Budget: Elnett satin hairspray strong, L’oréal Paris. ”Legendarisk hårtämjare som håller manen på plats hela dagen. Vinka hejdå till okontrollerat amningshår och brist på volym – hårsprejen tyglar alla strån.
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Lätt produkt som fördelas fantastiskt över stråna.Lätt produkt som fördelas fantastiskt över stråna.Lätt produkt som fördelas fantastiskt över stråna.
Lätt produkt som fördelas fantastiskt över stråna.

Lyx: Picture perfect finishing spray, Noir.
”Enastående hårsprej som lägger sig som en sköld över barret – utan att kännas det minsta i håret. Det lätta molnet fördelas fantastiskt och säkrar varje strå.”
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Bäst i test: Hårolja

Funkar i såväl blött som torrt hår.Funkar i såväl blött som torrt hår.Funkar i såväl blött som torrt hår.
Funkar i såväl blött som torrt hår.

Budget: Elvital extraordinary oil natural hair, L’oréal Paris.
”Gyllene droppar som med bara ett pump ger magnifik glans och maxad mjukhet till hela håret. Passar såväl tjockt och lockigt, som tunt och torrt hår. Resultatet blir lika fint i blött som torrt hår, vilket är extra bra när tiden är knapp och hårfönen blev liggandes på badrumshyllan – igen. ”
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Ljuvlig olja, ett måste under vintern.Ljuvlig olja, ett måste under vintern.Ljuvlig olja, ett måste under vintern.
Ljuvlig olja, ett måste under vintern.

Lyx: Oi oil, Davines.
”Ljuvlig olja, med lika underbar doft som så snällt omfamnar och vårdar varje sköra strå. Förutom skinande glans blir håret också luftigt, följsamt och underbart lent. Ett måste för skandinaviskt hår – speciellt vintertid!”
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Bäst i test: Leave-in-kräm

Lätt krämkonsistens som fördelas bra i längderna utan att tynga ner.Lätt krämkonsistens som fördelas bra i längderna utan att tynga ner.Lätt krämkonsistens som fördelas bra i längderna utan att tynga ner.
Lätt krämkonsistens som fördelas bra i längderna utan att tynga ner.

Budget: Weightless wonder crème, John Freida.
”Den lätta krämkonsistensen fördelas fantastiskt fint i längderna, utan att kännas tung eller flottig. Frissen är som borttrollad och kalufsen mer lättstajlad. Som balsam för själen (och håret).”
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Råder bot på risiga toppar, trötta längder och frissigt amningshår.Råder bot på risiga toppar, trötta längder och frissigt amningshår.Råder bot på risiga toppar, trötta längder och frissigt amningshår.
Råder bot på risiga toppar, trötta längder och frissigt amningshår.

Lyx: No6 bond smoother, Olaplex.
”Likt den vackraste brudslöja lägger sig denna mirakelkräm så fint på hårets sköra strån. Risiga toppar, trötta längder och frissigt amningshår är ett minne blott – och det med mängden produkt mindre än en ärta.”
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Bäst i test: Platt- och locktång

Lättanvänd kontång.Lättanvänd kontång.Lättanvänd kontång.
Lättanvänd kontång.

Budget: Rose quartz conical wand c454e, Babyliss. ”Drömmen om det snygga svallet blir sann med denna okomplicerade kontång som så enkelt skapar en look som hade platsat på vilken catwalk som helst. Glöm allt som har med noggrannhet att göra! Du behöver inte bry dig om vilket håll du snurrar tången – det är det operfekta som skapar det perfekta.”
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Ger ett hållbart resultat.Ger ett hållbart resultat.Ger ett hållbart resultat.
Ger ett hållbart resultat.

Lyx: Platinum + styler, Ghd.
”Värmeverktyget kan upplevas som ett rymdskepp för den oerfarne, men oavsett om du är glad amatör eller erfaren frisör gör tången hårstylingen lekande lätt. Lika enkelt som det är att få håret spikrakt, lika lätt är det också att få till vackra lockar. Tången mäter värmen 250 gånger per sekund (!), för att stylingen ska vara så skonsam som möjligt. Extra plus för att resultatet håller i två dagar – minst.”
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Så här gick testet till:

Det dimper dagligen ner härliga beauty-pressprover till mamaredaktionen och nu vill vi tipsa om de bästa av de bästa - i första hand nyheter men även några gamla klassiker som fortfarande är vinnare i sin kategori. mamas skönhetsskribent Veronica Henriksson fick i uppdrag att projektleda urvalet av skönhetsprodukter anpassade för mammor – som alltså är enkla att använda, värda sitt pris och ger toppresultat (även efter en sömnlös natt).  

Av: Veronica Henriksson
Du kanske också vill läsa: Stärk håret efter graviditet och amning - 4 grymma tips!
Eller: Från budget till lyx – årets bästa hudvård.