Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Mota bort torr hy med en riktigt fuktgivande ansiktskräm. Här är de som fått högsta betyg.

Bäst i test: mama väljer ansiktskrämerna som återfuktar på djupet

Hej snålblåst i lekparken! Mota bort din fnasiga hy med en riktigt fuktgivande ansiktskräm. Här är mamas favoriter!
mamaredaktionen

När temperaturen sjunker är vi många som upplever att huden blir torr, finnig och stramar. Då är det dags att fuktboosta rejält. Här är ansiktskrämerna som fått högsta betyg av mamas skönhetsredaktion.

 

Kombinerad dag- och nattkräm för torrbollen som behöver fukt i stora lass. Den tjocka krämen smälter ut fantastiskt över ansiktet och kräver ingen vidare ansträngning att applicera, trots fet konsistens. Hyaluronsyra, glycerin och squalane får ansiktet att ropa halleluja! Den återfuktade känslan håller från morgon till kväll.

1. Ceramidin cream, Dr.Jart+

Precis som du anpassar dina kläder efter årstiderna är det också viktigt att anpassa din hudvård. Vintertid krävs oftast en kräm med en rikare konsistens som maxar huden med fukt. Psst! En ordentligt återfuktad hud håller både fina linjer och småplitor borta. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

En ordentligt återfuktad hud håller både fina linjer och småplitor borta. Foto: Pressbild

2. Moisturising intense cream, Emma S.

Skyddande superhjälte som håller huden i balans, även när kyla och snö är ett faktum. Den ljusrosa krämen stärker huden tack vare ceramider (som även finns naturligt i huden) som behåller och främjar hudens fuktnivå. Återfuktar likt ett balm, men känns varken kladdig på huden eller lämnar en otäck hinna. Nunan blir bara mjuk som en bebisrumpa. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Skyddande superhjälte från Emma S. Foto: Pressbild

3. Intensive moisture balance, Dermalogica

Krämen är så dyr att plånboken skriker efter hjälp, men samtidigt är det en riktig investering om du har en försvagad hudbarriär, till följd av till exempel kyla eller överexfoliering. Krämen lugnar och stärker huden och gör den silkeslen. Det direkta resultatet är återfuktad hud, men inom en vecka är även småknott borta. Efter en månads intensivt användande är huden som ny. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Dyr men naggande god. Foto: Pressbild

4. Butter drench restorative rich cream, Bareminerals

Låt din inte luras av namnet – du får inte ett smörpaket i ansiktet. Däremot möts du av en mjuk, fluffig och lätt doftande kräm när du öppnar den snygga (men ack så ohygieniska) burken. Smälter fantastiskt mot huden och skapar en oljeliknande känsla, utan att på något sätt känns fet och obehaglig. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Nej, inget smör här inte, men väl en mjuk, fluffig kräm som smälter in i huden direkt. Foto: Pressbild

5. Skin food rich, Weleda

En riktig universalkräm som fixar både nariga armbågar, trasiga nagelband och ett fnasigt ansikte. Kanske inget du använder dagligen, om du inte har riktigt, riktigt torr hud. Men användning två till tre gånger i veckan håller huden i balans och gör susen för torra fläckar. Den går också att använda som mask under natten på både fötter, händer och ansikte. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Universalkräm från Weleda. Foto: Pressbild

6. 101 Facial Cream Rich Carrot/Bergamot, L:a Bruket

Morot, bergamott och rosmarin gör att denna ekologiska kräm doftar magiskt gott! Något krämigare och tjockare i konsistensen – trots det torkar den in fort. Dessutom är det en snygg burk att ha på badrumshyllan.
Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Magisk doft på en liten flaska. Foto: Pressbild

7. Protect my face facial cream Spf 50, Löwengrip 

Isabella Löwengrip levererar! Otroligt fuktgivande och behaglig. Passar speciellt för torr och känslig hy. Stort plus för den höga solskyddsfaktorn, perfekt för en dag i skidbacken. Snygg och smidig pumpflaska, dessutom! Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Dagkräm med mycket hög SPF. Foto: Pressbild

8. Biohydrate total moisture day lotion, Estelle & Thild

Den här ekokrämen är väldigt lätt i konsistensen och har en god, lågmäld doft. Det känns verkligen som om den tillför fukt, huden blir mjuk direkt och inte klibbig. Praktisk pump som doserar en bra mängd! 
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Ekokräm som är väldigt lätt i konsistensen och har en god, lågmäld doft. Foto: Pressbild

9. Face day moisturising day cream, Aco.

Lätt, återfuktande och superbra som makeupbas. Berikad med E-vitamin och naturlig sheaolja. Torkar in fort och gör huden mjuk. Ett stort plus för att den är helt parfymfri – och för att den dessutom är väldigt prisvärd. Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Prisvärd mjukis från ACO. Foto: Pressbild

11. Rose day cream light, Dr Hauschka

Härligt rosendoftande kräm som bara har naturliga ingredienser – fräscht. Lättare och mindre fet än den klassiska Rosencremen, men lika vårdande. Den är lätt att applicera, även om den kan kännas lite klibbig alldeles i början. Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Ljuvliga naturliga ingredienser i en praktisk liten tub. Foto: Pressbild

12. Smoothing day cream wild rose, Weleda

Mjuk och len hud på ett kick får du av den här ekorekokrämen, som också sägs motverka fina linjer. Passar en något torrare hy, eftersom den är lite fetare. God doft som dock kan kännas aningen stark, vilket drar ner betyget något. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Något fetare kräm som passar torr hy och sägs motverka finare linjer. Foto: Pressbild

13. Sensitive day cream, Nivea

Klassiker för dig med känslig och torr hy, och till rätt bra pris. En skön och mjukgörande, något fetare, kräm, som reducerar rodnad och stramhet i huden. Parfymfri och med solskyddsfaktor 15. Kommer i en fin burk. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Nivea, en riktig klassiker för dig med känslig och torr hy. Foto: Pressbild

Av: Caroline Borg