Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

En ansiktsolja gör under för hyn. Foto: Pressbilder

Ansiktsolja – får hyn att glänsa utan att kännas fet

Den perfekta produkten och extra boosten när din torra hy behöver extra fukt och glow stavas ansiktsolja. Helt klart ett måste under den kalla och torra vintern. 

mamaredaktionen

Här är de gyllene dropparna som får huden att glänsa, utan att kännas fet! 

1. Renewing face oil, Aco

Megahyllad olja, med all rätt. Två droppar räcker för att återfukta både ansikte, hals och dekolletage. Kokos-, ängskrasse- och rapsolja tar huden från trött och glåmig till glammig och välmående efter bara några dagars användande. Att oljan på sikt dessutom motverkar ålderstecken är inte fy skam, för sen mini kom känns det som att huden åldrats med tio år över en natt… Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Megahyllad olja från Aco. Foto: Pressbild

2. Cannabis sativa seed oil herbal concentrate, Kiehl’s

Superb hybrid mellan olja och serum som lämpar sig extra bra för torr och känslig hud. De härliga dropparna lugnar, stärker och återfuktar, men känns inte på huden. Perfekt för den som vill ha de mjukgörande fördelarna av en olja, utan den klibbiga konsistensen. Dessutom en genialisk förpackning som gör att inte en droppe går till spillo. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Kiehl's oljiga droppar lugnar, stärker och återfuktar. Foto: Pressbild

3. 100% plant dervied squalane, The Ordinary 

Storsäljande budgetkompis med trendingrediensen squalane som har mängder av fördelar. Bland annat gör skvalan (som det också kallas) huden mjuk och silkeslen, med en härlig lyster. Priset är skrattretande bra, med tanke på att tre droppar räcker långt. Har du riktigt torr hud krävs en något rikare olja, men för normal till torr hud räcker boostern gott än väl. Passar dessutom alla hudtyper, även fet hud. Squalane balanserar nämligen även talgproduktionen. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Innehåller squalane som gör huden mjuk och silkeslen med en härlig lyster. Foto: Pressbild

4. Strengthening oil face elixir, Skin treat

Underbart lätt, men ordentligt återfuktande olja som sjunker in nästan direkt vid applicering. Ger ett fint lyster och gör huden magiskt mjuk. Trollar bort torrhetsfläckar på haka och kring näsvingen. Passar normal till torr hud. Den riktigt fnasiga huden behöver mer. Var försiktig med doseringen. De lätta dropparna är något flyktiga och rinner gärna från pipetten. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Trolla bort torrhetsfläckar på haka och kring näsvingen med hjälp av Strengthening oil face elixir. Foto: Skin Treat

5. Nordic hydra moisturizing prebiotic oil-cocktail, Lumene

Tvåfasolja som är lätt som ett serum, men återfuktar likt en olja. Källvatten, björksav och blåbärsfröolja skapar tillsammans en törstsläckande drink som huden snabbt klunkar i sig. Funkar också utmärkt att blanda tillsammans med dagkräm eller lägga på kindbenen för att ge både lyster och fukt. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Källvatten, björksav och blåbärsfröolja skapar tillsammans en törstsläckande drink som huden snabbt klunkar i sig. Foto: Pressbild

Av: Veronica Henriksson