Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

7 sminkmissar som får dig att se tröttare ut än du faktiskt är (vi har alla gjort dem...)

Efter en lång och kall vinter skriker hyn efter extra lyster – vilket det lyckligtvis är enkelt att trolla fram med de rätta knepen. Vänd misstagen nedan till möjligheter och vi lovar att du snabbt känner dig piggare!

Hannah Wallerborg Almerud

1. Huden är torr

Att hyn blir torr på vintern är inte breaking news, men torr hy är något som får oss att se både äldre och tröttare ut.

Så löser du problemet: 

Som tur är finns det många bra knep och rätt hudvårdsrutin är den bästa grunden. Att ersätta din anisktskräm med en ansiktsolja eller ett fuktgivande serum kan göra susen!

2. Hyn saknar lyster

Lyster är den bästa genvägen till en hud som det strålar om även under vinterhalvåret. I många produkter vi använder på sommaren, exempelvis bronsingprodukter och highlighters  finns det naturligt lite skimmer, men lyster är något även vår vintertrötta hy skriker efter.

Så löser du problemet: 

Vår vinterljusa hy passar precis lika bra, om inte lite bättre i produkter som ger lyster – dessutom gör det att vi får ett härligt vinterglow och det tackar vi inte nej till. Applicera highlightern på kindbenets högsta punkt och upp över tinningen. Avsluta med en liten dutt mitt på nästippen för extra glow!

3. Concealern eller din foundation är för mörk

Köpte du också en ny concealer eller foundation i höstas? I februari/mars är vår hy ofta som ljusast och risken är att du har en för mörk nyans.

Så löser du problemet: 

Nu kan det vara dags att uppdatera necessären med en nyans som går ton i ton med din egna hudton, eller som kanske till och med är något ljusare.

4. Du glömmer rouget

Behöver vi säga mer? Rouge är den bästa genvägen till en fräsch och hälsosam look.

Så löser du problemet: 

Välj en nyans som passar din hudton och du får samma härliga look som en frisk vinterpromenad. Ett crèmerouge är extra bra för dig som vill ha en makeup som sitter lite bättre, ett extra plus är även att crèmerouget kommer att smälta in i huden istället för att lägga sig på huden – och därmed ge ett mer naturligt intryck.

5. Du har för mycket eyeliner

Ja, eyelinern är fortsatt supertrendig och det är den i alla former, bred som smal, färgstark som svart. Tyvärr finns det en nackdel med eyelinern och det är att en bred mörk eyeliner kan tynga ner ögat och ge en illusion av att dina ögon är mindre än vad de egentligen är.

Så löser du problemet: 

Problemet finns bara med breda eyeliner. Får du två ojämna streck, jämna ut dem genom att rätta till den befintliga linjen med en tops istället för att måla på en bredare linje. Är du trött med en lätt röd nyans i ögonen kan svärtan i eyelinern förstärka det, så spara eyelinern till dagar då du känner dig utvilad. En nude-färgad penna på insidan av den nedre fransraden kan pigga upp blicken!

LÄS ÄVEN: Eyeliner – bäst i test och så lyckas med appliceringen

6. Ögonen känns röda

Troligen är det inte alls dina ögon som är röda, men däremot hyn runt omkring dem som är torr och därmed drar åt det röda hållet.

Så löser du problemet: 

Börja med att använda ögonkräm så att huden runt ögonen får den fukt den behöver. När du sminkar dig så kan du även se till att använda concealer runt ögat, och inte bara på dina mörka ringar. Längs tårkanalen och ögats nedre fransar är vi ofta lite röda och concealern jämnar enkelt ut den färgen.

7. Ögonbrynen stänger ögat

Riktningen på stråna i dina ögonbryn kan antingen öppna eller stänga ögat, går de nedåt skapar de ett slutet intryck som gör att vi upplevs som tröttare.

Så löser du problemet:

Borsta ögonbrynen uppåt och utåt och fixera med en transparent ögonbrynsmascara så håller de sig på sin plats och du upplevs genast som piggare.

Vill du vara med i vår mammagrupp de luxe på Facebook? Följ oss även där!