Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Prinsessan Estelles nya Chanel-stil är så fin!
Prinsessan Estelles nya Chanel-stil är så fin!
Prinsessan Estelles nya Chanel-stil är så fin!
1 AV 2
Signerade bland annat Lars Wallin, Elie Saab och Pär Engsheden
2 AV 2
Prinsessan Estelles nya Chanel-stil är så fin!
Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Prinsessan Estelles nya franska stil – ursött!

Äpplet faller inte långt ifrån modeträdet i den svenska kungafamiljen. Att Estelle går i mamma Victorias stilsäkra fotspår är det ingen tvekan om. På senaste har prinsessan uppvisat sin nyfunna kärlek för en klassisk stil med fransk touch – och det är ursött! 

Märta Börjeson Munk Kaij

Prinsessan Estelle är redan en stilikon likt sin mamma. På senare tid har hon vuxit ur sin garderob i de klassiska barnfärgerna och uppvisar nu en stil i mer eleganta, och mer mogna toner. En look som är särskilt populär hos Estelle är den franska, Chanel-inspirerade lyxstilen. Och det verkar vara en kärlek som är här för att stanna.

Prinsessans Chanel-inspirerade stil

Estelles polo med tweed-rosett

Prins Daniel och prinsessan Estelle i publiken under tennismatchen mellan Sveriges Mikael Ymer och Frankrikes Quentin Halys under Stockholm Open i oktober. Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN

När prinsessan Estelle såg tennismatchen mellan Sveriges Mikael Ymer och Frankrikes Quentin Halys under Stockholm Open i oktober bar hon en svart polotröja från Patachou. Särskilt chic var polotröjans rosett i tweed, ett mönster som minst sagt för tankarna till det franska modehuset Chanel. 

Estelles tweed-klänning 

Prinsessan Estelle under nederländska statsbesöket i oktober 2022. Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Rutig tweed har verkligen satt tema på Estelles höstgarderob – tennismatchen var nämligen inte första tillfället vi sett henne bära materialet. När hennes gudfar kung Willem-Alexander var på statsbesök i oktober fick Estelle byta skolbänken mot en lunch på Kungliga slottet. Dagen till ära bar hon en söt rutig tweedklänning, också denna från Patachou och i Chanel-liknande mönster och siluett. Klänningen matchade hon med sin obligatoriska accessoar: den lilla handväskan! 

Estelles franska set 

Prinsessan Estelle med kronprinsessan Victoria under besöket till Östergötlands län den 25 maj 2022. Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Tidigare i år besökte prinsessan sitt hertiginnedöme Östergötland. Då passande hon på att göra en stilfull entré i ett fint mönstrat set från franska lyxmärket Bonpoint, en look vi likaväl kunde sett kronprinsessan Victoria bära. Pricken över i:et blev de söta skorna, från samma märke. 

Estelle i fransk design igen!

Prinsessan Estelle fotograferad på Haga slott inför sin 9-årsdag den 23 februari 2021. Foto: Kate Gabor/Kungliga Hovstaterna

Bonpoint är en favorit hos Estelle – och vi har sett henne i det franska märket flera gånger tidigare. Bland annat när hon blev fotograferad på Haga slott inför sin 9-årsdag, 2021. Estelle matchade då den guldbeklädda stolen med en söt vit blus och rutig kjol från lyxmärket – med självklar elegans. 

LÄS MER: Prinsessan Sofia läser sin favoritsaga i Barnradion 

Kate gör en Victoria – bär kronprinsessans favoritplagg