Foto: Emily Dahl

Vinterns finaste (och bekvämaste!) underkläder

Underkläder som sitter som en smäck och känns sköna mot kroppen är ett måste. Här är säsongens finaste nyheter – visade av fyra fantastiska mamas och deras små.

Behå, stl S–L, 399 kr, och trosa, stl 36–44, 249 kr, Triumph. Kimono, 2 500 kr, Remake. Ring, 990 kr, Guldfynd. Lily: Body, stl 68–110, 360 kr, Soft Gallery. Kudde, 450 kr, Ferm Living. Sängkläder x 2, 2 295 kr/st, Dirty Linen. Örngott, 495 kr/st, Dirty Linen.

Anja Forsnor Wärn

Ålder: 32.

Familj: Maken Marcus, 41, Lily, 3, lillebrorberäknad i februari.

Bor: Gärdet, Stockholm.

Gör: Hälsoentreprenör som bloggar och frilansar för Elle, driver podden ”Allt är bra med Anja & Alex” och skriver på sin andra bok.

InfluencernAnja Forsnor: 

”Jag är mycket känsligarevad gäller material och passform som gravid, underkläderna måste verkligen kännas som en andra hud. Men samtidigt vill jag känna mig fin – spets och små detaljer gör så mycket. Jag köper ofta nya underkläder och allt går i pastell och jordnära toner. Sedan jag fick barn är jag mycket mer vän med min kropp. Jag är så tacksam för att den ställer upp för mig varje dag.”

Bekvämt och bygellöst

Grå bralette i spets med rosa spaghettiband från Understatement. 

Läs mer och köp här.

Mörkblå spetsbh från Samsøe & Samsøe. 

Läs mer och köp här.

Ljusrosa bralette i spets från DKNY. 

Läs mer och köp här.

Kimono, stl S–XL, 549 kr, Triumph. Amningsbehå, stl 75A-85E, 430 kr, Chantelle. Trosor, stl 32–44, 200 kr, Chantelle. Örhängen, 250 kr, Guldfynd.

Mona Miljeteig

Ålder: 27.

Familj: Maken Charlie, 26, William, 1.

Bor: Haninge,     utanför Stockholm

Gör: Operatör på ledningscentralen, Polisen.

mama-läsaren Mona Miljeteig: 

”Det var inte i går jag hade ett matchande vitt set – och jag känner mig så snygg! Jag har nya storlekar nu efter att jag fick barn och det känns bra att uppdatera dem. Just nu är jag mest bekväm i mjuka bomullstrosor och bygellös amningsbehå eftersom jag ammar. Det tar tid för min kropp att återhämta sig efter förlossningen, jag går på mammaträning för att få ihop magmusklerna då min lilla kropp fick en stor pojke. Nu bär jag mina bära-barn-muskler, min hormonrand och min lösa hud med stolthet!”

Mjukt och amningsanpassat

Grå amningsbh med spets från Lindex.

Läs mer och köp här. 

Vit, lätt vadderad amningsbh från Lindex.

Läs mer och köp här.

Svart amningsbh med spets från Abecita/Twilfit. 

Läs mer och köp här.

Behå, stl 75A–85E, 199 kr, Lindex. Trosor, stl 32–44, 149 kr, Lindex. Kimono one size, 3 900 kr, Alice Fine. Halsband x 2, 298 kr, Guldfynd. Lionel: T-shirt, stl XS–XL, 99 kr, Lindex Kids.

Sharon Melody Ghebtzawi 

Ålder: 29. 

Familj: Sonen Lionel Danniel, 11. 

Bor: I Solna.

Gör: Pluggar till designer. 

mama-läsaren Sharon Melody Ghebtzawi, 29: 

”Jag älskar silke- och sidentyg på underkläder – men de får inte sitta för tajt. Om de sitter bekvämt känner jag mig somfinast. Då kan jag se mig själv i spegeln och känna mig dö-läcker! För jag älskar varenda centimeter på min kropp, inkusive mina bristningar, jag ser dem som konst.”

Silkeslena lager

Nattlinne i 100% siden från Love Stories. 

Läs mer och köp här.

Ljusrosa kimono i miljövänligt Tencel-material från Åhléns.

Läs mer och köp här.

Vida shorts i 100% siden från Lady Avenue.

Läs mer och köp här.

Läs också: "18 mysiga ull- och kashmirplagg för mamma och mini"

Behå stl 75A–85E, 399 kr, Triumph. Trosa, stl 32–44, 229 kr, Chantelle. Kimono, one size, 3 500 kr, Ama Awe. Lilo: Tröja, stl 6 mån–10 år, 489 kr, Hugo Loves Tiki. Byxor, stl 6 mån–10 år, 489 kr, Hugo Loves Tiki.  Kudde med tryck, 500 kr, Remake. Sängkläder, 2 295 kr, Dirty Linen. Örngott x 2, 495 kr, Dirty Linen.

Annika Leone

Ålder: 43.

Familj: Dottern Lilo, 5,sambon Niklas Bolle, 40, ochbonusdottern Fredrika, 10.

Bor: På Södermalm, Stockholm.

Gör: Journalist och mama-bloggare.

mama-bloggarenAnnika Leone:

”Enkla och sköna basicunder-kläder med snygga detaljer är min grej. Mina bröst kräver maximal mjukhet och inget får skava eller åka in i rumpan – då får jag panik! Jag tycker att det finns en skev bild av att behöva komma tillbaka till ’hur man såg ut innan’ man fick barn. Varför måste man det? För mig spelar det ingen roll om det syns att jag har fått barn. Jag har inga problem med ärr, celluliter, valkar och så vidare. Det är naturligt att se ut så. För mig är det viktigast att vara stark för att kroppen ska hålla länge.”

Bekvämt basic med fina detaljer

Enkel push up-bh med brottarrygg i spets från Lindex. 

Läs mer och köp här.

Push up-bh med kupor som övergår i spets från Chantelle. 

Läs mer och köp här.

Ljusrosa t-shirt bh med spetsdetaljer från Lindex.

Läs mer och köp här.

Foto: Emily Dahl

Styling: Meghan Scott

Text: Carin Carlgren

Hår och Make: Mia Högfeldt

Tack till Haymarket by Scandic