Nordens mäktigaste stil-mamas visar plaggen som sätter din vårlook!

Vi blickar mot våra nordiska grannländer för vårens hetaste stilinspiration. Häng med och träffa tre coola influencer-mamas – och hitta plaggen som sätter deras stil.
Vendela Zandén

Vår stil 1: Klockrent klassiskt

Hej Hanna Väyrynen, mode-influencer och trebarnsmamma från Helsingfors. Hur bygger du upp din stilrena, ljuvliga garderob?– Jag investerar i tidlösa, eleganta plagg som jag kryddar med trendiga detaljer. Min -signatur-look är ett par svarta läderbyxor och en mysig cashmeretröja. I vår satsar jag på en nude monokrom look. Barnen klär jag gärna i urbana, coola men sportiga kläder.

Så får du den klassiska looken:1. Investera i fyra nyckelplagg som är enkla att kombinera. Den vita klassiska skjortan, en snygg cashmeretröja i nude, ett par svarta skinnbyxor och en elegant kjol (i en färg som går fint ihop med cashmeretröjan).

2. Addera trendiga detaljer i samma färgskala. Till exempel en scarf (att ha i håret, runt halsen, på väskan eller runt handleden) och en brun neutral väska som smälter in med samtliga plagg.

3. 

Pricken över i:et är ett par snygga och ­eleganta pärlörhängen.

Klänning, 3 995 kr, House of Dagmar.
Tröja, 999 kr, ­Samsoe Samsoe. Fler alternativ på vita stickade tröjor hittar du här.
Skinnbyxor, 6 449 kr, Notes Du Nord. Stort utbud av andra fina skinnbyxor hittar du här.
Kjol, 1 195 kr, Ivy & Oak. Liknande kjol i samma toner från Ida Sjöstedt hittar du här.
Väska, 3 799 kr, See by Chloé. Fler väskor i liknande stil hittar du här.
Örhängen, 1 599 kr, CBYC. Fler fina pärlörhängen finns här.
Scarf, 99 kr, Lindex. Här hittar du många fina sjalar.

Vår stil 2: Bekvämt bohemiskt

Hej Live Brekke, influencer, mode-entreprenör och -tvåbarnsmamma från Oslo. Beskriv din fina boho-stil!– Jag gillar det eleganta och bekväma och adderar gärna en edge. Dessutom har jag en stor kärlek till 70-talet, skeva färgkombinationer och subtila mönster. Till -sommaren använder jag -massor av färg och mönster.

Så får du boho-looken:1. Investera i maxiklänningar med fina subtila blomtryck, mönster och färger. Live bär dem extra snyggt tillsammans med enkla skinnsandaler och flipflops.

2. För att få till 70-talskänslan, satsa på ett par snygga blå ­utställda jeans.

3. 

Accessoarer som snyggt ­kompletterar looken är väskor i naturliga färger och material som strå, canvas och mindre rottingväskor. Smycken som pärlarmband i olika färger blir fina detaljer som lyfter helheten.

Klänning, 4 499 kr, By Malina.
Jeans, Le High Flare, 2 197 kr, Frame. Här hittar du liknande.
Armband med pärla, 699 kr, Anni Lu. Fler fina armband i liknande stil här!
Klänning, 1 499 kr, Samsoe Samsoe. Andra fina maxiklänningar från Samsoe Samsoe finns här.
Topp, 749 kr, Second Female.
Väska, 849 kr, Second Female. Spana in fler alternativ i samma känsla här.

Vårstil 3: Rockigt chictTvåbarnsmamman och modegeniet Jeanette Friis Madsen från Köpenhamn har en kreativ garderob to die for! Själv beskriver hon sin roliga, coola och eleganta stil som tillgänglig och tillåtande. Vi på mama inspireras av hennes lekfulla kreationer som påminner oss om att mode är kul!Jeanette Friis MadsenÅlder: 34. Familj: Maken Christian Friis, Wilbert, 9, Norman, 7. Bor: Köpenhamn.Gör: Creative director på firman Rotate Birger Christensen, -stylist och mode-influenser.Insta: _jeanettemadsen_Så får du den rockchica looken:1. Satsa på plagg med karaktär, till exempel en trendig boiler-­suite i denim, ett par rockiga djurmönstrade byxor, en söt stickad gul tröja med puffärmar med ­volym och en sportig anorak.2. Kombinera dessa motpoler i mönster och material för att få en färgstark helhet.3. Smycken som sticker ut, coola bågar, färgstarka väskor och skor med en edge gör den lekfulla looken komplett. Anorak, 2 299 kr, Hugo Boss. Boiler Suit, 1 500 kr, ­Arket. Andra färger och modeller hittar du här! Byxor, 2 399 kr, By Malene Birger. Fler byxor från Malene Birger. Örhänge, Drop of Moon, 1 299 kr, Maria Nilsdotter. Mules, 2 795 kr, Flattered. Spana in fler vita skor och pumps här. Tröja, 2 495 kr, Rodebjer. Solglasögon, 2 399 kr, Acne. Fler snygga solglasögon finns här. Klänning, 3 099 kr, Rotate. Andra fina klänningar med djurprint hittar du här.

Fler fina saker till både dig och barnen hittar du här!