Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Liderina

Mode för mini – när mammorna själva får välja (hej då Frost-tröjor!)

Vik hädan Elsa-klänningar, ur vägen Spindelmannen-tröjor! När mama själv får välja hur barnen ska klä sig i höst, frossar vi bland de 11 hetaste svenska barnklädesmärkena just nu.

Tips! Fynda alla märken nedan på vårt shoppingevent mama market i Stockholm den 15 september! Anmäl dig här.

Southern Empires – ny barnbutik med hög trendfaktor

Vad: Vasastans förmodligen hetaste barnklädesboutique som slog upp sina portar på Odengatan 102 i december 2017. Här matchar leksakerna med inredningen och varje märke är noga, noga utvalt. Som Gro och Wildkind.

Retrovibbar hos coola Wildkind.

Hösten hos Southern Empires: ”I höst kommer individualiseringen som vi sett ganska länge växa sig ännu starkare. Det unika får större plats. Det är inte en tydlig stil som gäller utan den stil som återspeglar barnets personlighet. Men om man ska välja någon av alla dessa stilar som kommer starkast, så är det flirten med 70-talet i både färger och material som exempelvis manchester. Vi kommer därför att få se att naturfärger, rostrött och brunt dominerar. Jag inspireras just nu av mindre märken som sticker ut i det lilla, utan att vara för extrema. Speciellt kollektionerna från Repose AMS, Wildkind Kids, Gro och Soft Gallery är lite extra fantastiska”, säger grundaren Henrik Söder, före detta tv-programledare och pappa till tvillingarna Lilly och Julian, 3, samt Leon, 8.

Southern Empires grundare Henrik Söder med sina tre trendiga busfrön.

Vi shoppar här: mama-bloggarna Annika Leone, mamma till Lilo, 4, Carin Da Silva, mamma till Theo, 5, och Max, snart 2, och tv-profilen och barnboksförfattaren Josefine Sundström, mamma till Maj-Lis, 8, och Märta, 7.

Garbo & Friends – drömmiga måste ha-mönster

Vad: Exklusivt inredningsmärke som skapar ha-begär för dig som uppskattar sofistikerad design i barnrummet.

Hösten hos Garbo & Friends: ”Det kommer bli blommigt, Liberty-inspirerat, dovt, mysigt, ulligt, tartan och pastelligt. Allt på samma gång. Grundinspirationen är regissören Wes Anderson. Inte någon av hans filmer utan mer hans känsla när det kommer till bildspråk. Kollektionen heter 'So much', för det kommer bli 'So much of everything' vilket är lite det vi landade i. Vi vill skapa kollektioner och produkter som inte går ur tiden på flera år (om någonsin)”, säger grundaren och designern Susann Karlsson Nemirovsky, 35.

Garbo & Friends suktar oss med sina vackra textilier.

Här syns Garbo & Friends: Hemma hos mama-bloggaren Emily Slotte med barnen Engla, 13, Blake, 3,5 och Vinnie, snart 1.

Koolabah – design för unga globetrotters

Vad: Ett svenskt designkoncept som gör barnmode för våra allra minsta trendsättare mellan 3 månader och 6 år. Skandinavisk design mixas med japanska influenser, som toppas med en touch av 80-talsnostalgi. Grundare och designer är Nina Wolf, 38, mamma till Viggo, 10, Alva, 7, och Mimmi, 2.

Nina Wolf med sin vargflock.

I dig denim – hyllad denim!

Vad: Trendigt denimbrand med rötterna från västkusten. Plagg med attityd som tål att slitas, matchas, älskas och bäras precis varje dag. Grundare och designer är Hanna Clavegård, 41, mamma till Ludvig, 14, Linnea, 12, och Nicolas, 4 månader.

Vi älskar när jeansen håller lek efter lek, tvätt efter tvätt.

Livly – en prinsessfavorit

Vad: Ett av Sveriges mest älskade barnklädesmärken som klär både Instaprinsar och äkta prinsessor. Grundare och designer är Lisa Carrol, 34, mamma till tvillingarna Liv och Lily, 9, Marley, 7, Miles, 3, och Parker, 1,5.

Livly är en kunglig favorit. Foto: LINUS HALLSENIUS

Vi syns i Livly: Prinsessan Leonore, 4,5, och influencern Nadja Mayrs barn Hollie, 2, och Nora, 3 månader.

Läs mer: Hemma hos Livly-grundaren Lisa Carrol: ”Jag har skapat min egen drömvärld”

Gardner and the gang – färgstarkt mode med attityd

Vad: Svenskt barnklädesmärke med internationella vibbar som vibrerar av Kristins genuina modekänsla i allt från print till snitt och passform. Har gjort samarbeten med bland andra Jaime King, Therese Alshammar och Bea Åkerlund. En riktig snackis i modevärlden.

Färgstarkt hos Gardner and the gang.

Hösten hos GATG: ”Hos oss kommer det bli en färgglad höst. Jag har inspirerats mycket av favoriter som Andy Warhol och de stora modehusen. Hösten blir därför en lek med starka, mustiga färger. Det känns viktigt att köra på vårt eget spår,

och som vanligt har jag inte spanat så mycket på trendfärger utan bara skapat utefter min egen vision”, säger grundaren och designern Kristin Nyström, 38, mamma till Ava, 6, och Florence, 4.

Vi syns i GATG: Designern Bea Åkerlunds tvillingar, Eddie och Billie, 9, simmaresset Therese Alshammars kids Fred, 5, och Ted, 8 månader, och Victoria Beckhams dotter Harper (när hon bar ett par stövlar och en regnrock från GATG sålde de slut på ett kick).

Mrs Mighetto – sagolik magi för barnrummet

Vad: Svenskt märke som ger liv åt sagolika akvarellskapade karaktärer som får agera prints på posters, inredningsaccessoarer och tapeter. Grundare är Malin Mighetto, mamma till Märta, 9, och Olle, 5, och Anna Sylvan, mamma till Ester, 9, och Harry, 6.

Mrs Mighetto är, trots sin korta levnadstid, redan en influencerfavorit.

Här syns Mrs Mighetto: På väggarna i varje inredningsinfluencers barnrum; från mama-bloggaren Emily Slottes till Ditte Svanfeldts, vars dotter Della, 6, fick en karaktär uppkallad efter sig: Miss Della. Märket släppte i början av sommaren ett designsamarbete med H&M, och plötsligt flyttade mönstren ut från väggarna till barnens kläder.

One we like – ecochict med en tvist

Vad: Ekologiskt mode med lång hållbarhet, när det kommer till både material och stil. Dessutom med lågmälda prints som passar till det mesta – tackar, det gillar vi! Höstens kollektion har influenser från det vilda. Grundare och designer är Vicky Springfeldt, 45, mamma till Ellie, 13, Jack, 11 och Ed, 8.

Yes we like One we like! Foto: Please contact anna@annamattsson.com

Civiliants – playful streetstyle

Vad: Coola streetstyle-plagg med bråkiga prints i sköna material – vad är inte att gilla?! Plaggen har ofta motiv som väcker nyfikenheten till liv hos både små och stora trendsättare. Grundare och designer är Anna Snickars, 41, mamma till Lennon, 10, Chanelle, 3, och Ella, 1, och partnern John Henry.

Läs mer om Civiliants: ”Vi tröttnade på rosa och Spiderman”

Anna och Chanelle – lika coola som Civiliants kläder.

Walnut & Walrus – lekfull design med hållbart hjärta

Vad: Ett Stockholmsbaserat barnklädesmärke som

genom ett gediget hållbarhetstänk har flyttat in både i våra barns garderober och på våra väggar. Visionen är tydlig; lekfull design mixas med konstfulla influenser och massor av prints som tål att lekas i.

Mjukt och lekfullt från Walnut & Walrus.

Om hösten: ”Vi tror att man kommer att få se mer streetinfluenser i barnvärlden. Detta mixat med 90-tal och en liten klick grunge. Vi ser även stora silhuetter, med oversized tees och byxor, och gränserna mellan tjej- och killkläder kommer att suddas ut allt mer”, säger grundare och modedesignern Aisa Sverin, 38, mamma till Algot, 7, och Viggo, 4.

Kalle och Aisa ligger bakom Walnut & Walrus.

Tao & Friends – fashion med goodwill

Vad: Barnklädesmärke med attityd som hyllar det busiga och lite udda, där en euro av varje sålt plagg går till välgörenhet. Grundare och designers är Mimmi Musiala, mamma till Tao, 6, och Indie, 2, och Selina Pattyranie, mamma till Elsa, 4, och Lily, 1,5.

Mimmi och Selina med sitt välklädda dreamteam.

Vi syns i Tao & Friends: Influencern Margaux Dietz lilla Arnold, 1,5, mamas omslagsmamma Fi Lindfors två döttrar Marielle, 6, och Corinne, 1,5, samt Katrin Zytomierska och Bingo Rimérs söner Ringo, 8, och Rambo, 5.

Läs mer om Tao & Friends: Selinas dotter föddes livlös – med märket Tao & Friends hjälper hon andra

Av: Malin Lundberg Aguilera

Visst ses vi på mama market?! Anmäl dig här.