Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: mama

Minimalism i necessären – de 5 enda sminkprodukterna en småbarnsmamma behöver

Vill du se piggare ut – supersnabbt? Här är de fem enda produkterna (+ experttipsen på hur du använder dem) du behöver för att gå från en vinterglåmig mama till vårglammig dito på bara några minuter! 

mamaredaktionen

1. Foundation med glow   
För lite sömn, stress och en hudvårdsrutin som enbart stavas ansiktskräm – sätter sina spår på huden och grå och glåmig hud är igenkänningsfaktor för många mamas. Därför är det bra att satsa på en bas som har hudvårdande egenskaper men samtidigt jämnar ut hudtonen. Som din hud fast bättre.
– En bas med lite lyster är att föredra för den trötta mammahuden – vi behöver glow! En CC-cream och går på ett kick och är enkel att få jämn, säger makeupartisten Nathalie Berzelius, 44 år, mamma till Isac, 8 år.

I bild nedan:
1. Lystergivande cc-cream från It cosmetics: Mer info – köp här (länk till återförsäljare)!
2. Återfuktande foundation från Max Factor: Mer info – köp här (länk till återförsäljare)!   

Foto: mama

I bild ovan:
1. Concealer som sitter hela dagen, från Clinique: Mer info – köp här (länk till återförsäljare)!
2. Concealer från Urban Decay: Mer info – köp här (länk till återförsäljare)!

2. Concealer som trollar
Har du ojämnheter (i form av mörka ringar eller hormonblemmor) att dölja är det mest effektivt att gå in med en concealer och punktmarkera på huden. Men det måste vara en smidig variant som täcker bra och smälter in i huden (kakiga och smetiga varianter går bort).
– Behöver du täcka mörka ringar under ögonen är det att rekommendera att dutta på produkt under ögonen och sedan dra ut med pensel eller beautyblender. Gå nära fransraden. Det går också utmärkt att lägga som en oval på ögonlocket – det piggar upp jättemycket. Glöm inte näsvingarna, säger Nathalie Berzelius.

Catwalkinpo: Giambattista Valli visade en naturlig bas inför våren och sommaren 2020. IRL-inspo: Skådisen och trebarnmamman Jessica Alba har en drömhy! Foto: IBL/mama

3. Mascara som sitter
En mascara ger dig genast en piggare look. Svärtan, böjen och separationen bland fransarna öppnar upp ögonen och ger en intensitet i blicken. Vill du hålla vardagssminket naturligt fungerar en mörkbrun mascara lika bra. Och med fransböjare får du en extra bra böj!
– Innan du börjar böja fransarna är det viktigt att fransarna är torra, annars håller inte böjen. Böj sedan fransarna i tre steg. Ett hårdare tag längst in vid fransraden, något lösare i mitten av fransarna och en försiktig kläm i toppen så får du en fin och jämn böj. Det är värt att ta de extra 30 sekunderna som det tar för du får verkligen en piggare look, säger Nathalie Berzelius.

En perfekt mascara (och fransböjare för den som har tid) öppnar upp blicken! Foto: mama

I bild ovan
1. Mascara med lösögonfrans-effekt, från L’Oréal Paris: Mer info – köp här (länk till återförsäljare)!
2. Fransböjare från Dior Backstage: Mer info – köp här (länk till återförsäljare)!
3. Volymmascara från Maybelline: Mer info – köp här (länk till återförsäljare)!

Catwalkinspo: Chanel visade tjocka drömfransar inför våren och sommaren 2020. IRL-inspo: Entreprenören Kim Kardashian, här tillsammans med tre av fyra barn (North, Saint och Chicago), kan det här med makeup. Foto: IBL/mama

4. Brynmascara som ramar in
Förutom en vingad eyeliner är brynen oftast det som tar tid när makeupen ska på. En brynpenna kräver både precision och lite tålamod. Därför är en brynmascara perfekt när klockan tickar och föräldramötet kallar. En brynmascara fångar upp osynliga strån och fixar formen – utan någon ansträngning.
– När det kommer till val av nyans, gå efter din egen hårfärg och välj snäppet mörkare. Innan du applicerar är det viktigt att se att borsten inte har klumpar med färg, så se till att dra av borste ordentligt. Arbeta i små, tunna lager så kommer du undan att färgen samlar dig på ett ställe och så blir brynen inte blöta, säger Nathalie Berzelius.

Brynmascaran fångar upp varje litet strå och gör brynen fylligare. Foto: mama/IBL

I bild ovan:
1. Färgad bryngel från Max Factor: Mer info – köp här (länk till återförsäljare)!
2. Brynmascara från Anastasia Beverly Hills: Mer info – köp här (länk till återförsäljare)!  
3. Brynmascara från NYX: Mer info – köp här (länk till återförsäljare)!

Catwalkinspo: Chanel visade vill-ha-bryn inför våren och sommaren 2020. IRL-inspo: Tvåbarnmamman Hilary Duff markerar brynen som ett proffs. Foto: IBL/mama

5. Multiprodukt som piggar upp
Med ett multistick kommer du långt! Genom att applicera samma färg på läppar och kinder (ögonlock funkar också) får ansiktet en enhetlig elegans. Rosiga kinder ger liv till ansiktet och skapar ett friskt intryck.
– Le och dutta på en rosig touch mitt på kindens äpple. Sudda ut lätt med fingrarna så får du en naturlig känsla. En krämig stickprodukt fungerar även på en puderbas, men då är det viktigt att applicera i tunna, tunna lager och jobba ut ordentligt med fingrarna. Vill du avancera? Applicera en bronzer först för att skulptera ansiktet, säger Nathalie Berzelius.

Multipduktukten sätter färg på både kunder och läppar. Foto: mama

I bild ovan:
1. Multistick från Linda Hallberg cosmetics: Mer info – köp här (länk till återförsäljare)!
2. Kind- och läppduo från Nudestick: Mer info – köp här (länk till återförsäljare)!
3. Multistick från Milk makeup: Mer info – köp här (länk till återförsäljare)!
4. Dunderduo från Isadora: Mer info – köp här (länk till återförsäljare)!

IRL-inspo: Skådisen Rachel McAdams ser pigg ut bakom sina brillor – med rosiga kinder och glansiga läppar. Catwalkinspo: Akris visade en fräsch look inför våren och sommaren 2020. Foto: IBL/mama

Av: Veronica Henriksson