mama testar: 7 kroppsoljor med magisk effekt (missa inte budgettipset!)

En härlig kroppsolja sätter guldkant på mammalivet och gör din hud mjuk, len och smidig. mama har testat och hittat 7 favoriter!

1. Mandelolja, Apl

En kallpressad, raffinerad mandelolja – rakt upp och ner, inte sexigare än så. Men ibland är det just det man faller för. Den här trotjänaren är rik i sin konsistens, så du bör inte dra på dig sidenblusen direkt, men som ett doftfritt budgetalternativ står den högt i kurs. Kan även agera makeup-borttagare. Tummen upp!

Pris: 52 kr/100 ml, Apl/apoteket.se.

Betyg: 4/5

2. Aroma nutrition satin softening dry oil, Decleor.

Torrolja i smidig sprayförpackning med en lätt aromatisk doft. Skön för den varmare årstiden när kladd är bannlyst. Känns lyxig och gör huden len.

Extra pluspoäng för att den går in snabbt i huden (en bonus för mammor i farten). Kan även användas i ansiktet och håret för den som behöver.

Pris: 495 kr/100ml, Decléor/eleven.se.

Betyg: 4/5

3. Corpus paradoxe body oil, Beaute pacifique

En olja med ljuvligt, beroendeframkallande doft, som sägs motverka åldersfläckar och fungera anti-age. Huden känns len och återfuktad i timmar. Förhållandevis dyr, men vill du unna dig något extra är den väl värd investeringen. Kan närmast liknas ett serum tack vare sin lite mer avancerade formula.

Pris: 569 kr/100 ml, Beauté Pacifique/eleven.se.

Betyg: 5/5

[adSpace placement="manual"]

4. Firm & revitalise dry body oil, Aurelia.

En blandning av eteriska oljor från bland annat neroli, ros och mandarin, i kombination med macadamia och mongongoolja, skapar en väldoftande sensation som snabbt går in i huden och lämnar den silkeslen, inte bara timmen efter applicering. Du kan utan problem klä på dig direkt. Lätt beroendeframkallande.

Pris: 649 kr/100 ml, Aurelia/kicks.se.

Betyg: 5/5

Tips! Applicera kroppsoljan direkt efter duschen när huden fortfarande är lite fuktig, så absorberas den lättare

5. Spring rose blonde body oil, Estelle & Thild

Ekocertifierad olja med en mild, trevlig doft. En strålande varje-dag-produkt som ger mycket för pengarna. Oljan mjukar upp huden, går in snabbt, och är skön att massera in på fuktig hud. Att märket är svenskt och utvecklat av en mamma är en extra bonus.

Pris: 189 kr/100 ml, Estelle & thild/eleven.se.

Betyg: 4/5

[adSpace placement="manual"]

6. Conscious Vitalising all over oil, H&M

H&M:s nya ekocertifierade serie är inte bara stilren och snygg, utan också riktigt bra! Den här oljan är rätt så rik i konsistensen, men går ändå in i huden relativt snabbt. Doftar ganska starkt av eteriska oljor, vilket möjligen inte alla gillar, men mama är övertygade. Effekten på huden är långvarig. Den här kommer vi att återkomma till!

Pris: 99 kr/100 ml, H&M.

Betyg: 5/5

7. Polynesian monoi radiance oil, The Body shop.

Mjukt, blommigt doftande olja med mandelolja som bas. Lämpar sig både

för återfuktning och massage. Konsistensen är kraftig, så det är inget du drar på dig minuten innan du klär på dig, men ger ändå känslan av att sjunka in bra. Perfekt efter ett varmt bad när huden fortfarande är lite fuktig eller ett lyxigt söndags-hemma-spa.

Pris: 225 kr/170 ml, The Body shop.

Betyg: 4/5

Av Lisen Sundberg

Denna artikel är tidigare publicerad i mama nummer 9 2016. I vår app mama PLUS kan du läsa hela numret digitalt – dessutom helt gratis för prenumeranter!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!