Foto: Hannah Hedin

Isabella Löwengrip öppnar badrumsskåpet och avslöjar sina favoriter

För superentreprenören Isabella Löwengrip är skönhet ett yrke – men också egentid och avkoppling. mamas skönhetsredaktör Frida Fahrman kikar in i hennes badrumsskåp.

Vad är skönhet för dig?

– För mig är skönhet själva upplevelsen, att få unna sig, men också att bra produkter ska underlätta min vardag. Jag måste kunna lita på de produkter jag väljer. Som en bra deodorant – jag vill inte börja lukta svett mitt i ett viktigt möte.

Hur förhåller du dig till skönhet i dag?

– Jag älskar verkligen skönhet och har nog alltid gjort det. Att ta hand om mig själv har alltid tagit ganska mycket tid – och det får ta tid! Det är något jag prioriterar. Men det går i perioder så klart. När barnen var mindre blev det mer snabba lösningar som torrschampo. Nu känner jag att jag är lite förbi det – så härligt! Nu kan jag prioritera mig själv på nytt med att bygga upp en garderob igen, ta upp mina skönhetsrutiner.

Både Isabella Löwengrip och mamas bloggare Frida Fahrman älskar skönhetsprodukter. Foto: Hannah Hedin

Har du alltid haft känslig hud?

– Ja, ända sen jag var liten, både på kroppen och i ansiktet. Så jag har fått anpassa mig efter det så länge jag kan minnas. Nu har jag lärt mig mer om vad min hud både klarar av och behöver. Jag har till exempel inte kunnat testa den ekologiska trenden så mycket som jag har velat. Eftersom jag har en kontaktallergi tål jag inte starka naturliga ämnen. Jag försöker verkligen leva eko fullt ut, men det går tyvärr inte på skönhetsområdet.

Har du hittat någon lösning som funkar för dig?

– Ja, mitt eget märke Löwengrip Care & Color, LCC, har tagit fram syntetiska produkter som ska funka för alla, speciellt för den som är lite känsligare.

Hur ser din skönhetsrutin ut?

– För mig handlar det om regelbundenhet – att hitta rutiner som funkar. Dessutom är jag en riktig sucker för fukt, jag måste återfukta hela tiden. Annars har jag en ganska klassisk rutin, där jag rengör noga morgon och kväll. Sedan återfuktar jag ansikte, kropp och hår. Jag har håroljor, nagelbandsserum, ha ha – ja du hör ju, jag kan stå där länge.

Men hur funkar det, står du i badrummet hela kvällen?

– Inte hela, men jag behöver cirka 40 minuter varje kväll. Andra kanske prioriterar att träna, men jag lägger tid på skönhet, som att lägga en fuktmask. Det är viktigt för mig, min egentid och ett sätt för mig att varva ner.

Har barnen ärvt ditt skönhetsintresse?

– Gillis har stenkoll på att man ska smörja sig, och vet när mamma ska sminka sig. Ibland vill både han och Sally vara med och leka, till exempel med var sin puderborste. De gillar handkräm och är intresserade av vilken färg jag har på naglarna. Vi vill gärna matcha och nu är det rött som gäller.

– De tycker att det är spännande, och hos oss ska man få leka och kladda! Om rouget krossas så får det vara så.

Har du någon favoritdoft?

– Jag älskar dofter, men återigen klarar min känslighet inte alltid av det. Jag måste verkligen tänka på vad jag sätter på mig. Det tog jag med mig till LCC, där det blev en utmaning att hitta dofter som funkar. Vissa produkter som är hudnära, för områden där man är mer känslig, som vid ögonen, har fått vara helt doftfria.

Isabella Löwengrip visar sina favoriter i badrumsskåpet: Ansiktsmask, Wheatgerm, Ginkgo & Cranberry, 319 kr, Grown Alchemist. Ögonskuggor, Book of Eyes Mannequin Moves Nr03, 489 kr, Smith & Cult. Serum Submerine Paradoxe, 589 kr, Beauté Pacifique. Duschkräm, Almond Coconut Milk, 419 kr, Laura Mercier. Puderborstar, Luxe. Och fyra små produktprover av kommande produkter från LCC. Foto: Hannah Hedin

Nu väntar ju sommar och semester, hur packar du?

– Jag kompromissar inte längre med min necessär! Jag använder reseförpackningar och tar med allt jag vill ha!

Vad är viktigast att packa ner?

– Solskydd är superviktigt! Jag har alltid med SPF 50, både för mig och barnen. Dessutom försöker jag ta med mitt eget schampo och balsam. Och många produkter som återför fukt.

Kan du koppla av när ni reser bort?

– Absolut – men jag försöker också koppla av en stund varje dag och skönhet är avkoppling för mig, samtidigt som det ju är mitt jobb.

Hur ser framtiden inom skönhet ut?

– Vi jobbar just nu med en ansiktsserie med fokus på AHA- och BHA-syror och retinol – så kallad advanced skincare. En härlig grej som kommer snart är en peeling som man inte tvättar bort. Den kan ligga kvar på huden och verka hela dagen. Vi jobbar också med en ny BHA-tvätt.

Något du är extra stolt över?

– Vår intimserie! Förut fanns inte så roliga produkter på marknaden. Därför vill jag verkligen inte gömma undan dem. Jag låter just intimprodukterna stå framme, jag är stolt över dem!

När unnar du dig något i skönhetsväg?

– Work hard – unna mig hard, ha ha! Jag har varit entreprenör i tio år nu, slitit och jobbat intensivt. Nu kan jag äntligen börja belöna mig, jag kan lägga in lugn i mitt schema, jag kan unna mig att gå och fixa naglarna… Det känns som en lyx! Jag har också börjat föna håret på salong, gärna en måndag så det håller under alla viktiga möten resten av veckan. Då känner jag mig fräsch.

– Sedan unnar jag mig resor, det är när jag byter miljö som jag får mest inspiration. Min stora dröm är att starta ett eget spa.

Om du hade fått säga något till dig själv som 15-åring, vad hade det varit?

– Att sluta med så mycket solpuder och inte ta massor med Idominsalva på läpparna. Och att investera i en bra mascara, jag hade bara ögonskugga, och det var inte så fint.

Isabella varvar mammalivet med jobbet som entreprenör. Foto: Hannah Hedin

Och tio år framåt?

– När man jobbar med skönhet kan man bli lite hemmablind. Jag hoppas verkligen att jag behåller mitt less is more-tänk. Mina tidigare fails är just att jag har gått på för mycket fast jag egentligen vill behålla det naturliga. Jag fixar mina ärr och bleker tänderna, men jag är rädd för att spruta in saker och kommer försöka behålla mitt naturliga jag.

Vad blir tricket?

– Jag tror ju på fukt, att ständigt återfukta huden på flera sätt. Men jag upplever också att min hud mår bättre sedan jag slutade med kött. Jag är mer och mer noggrann med 360-graders-tänket, att allt ska få balans och gå runt på ett hållbart sätt. Minska på stressen, jag ska ju orka! Det vill jag lägga en bra grund för inför framtiden.

Isabella använder gärna sina egna produkter från LCC, varvat med andra favoriter: Torrschampo, Good to Go, 119 kr, duscholja, Home Spa, 239 kr, och kroppsolja, 249 kr, Home Spa, volymspray, All Time High Dry Volume Spray, 179 kr, alla från LCC. Hudkräm, Mandarin & Rosemary Leaf, 249 kr, och exfolierande kräm, Pearl, Peppermint & Ylang Ylang, 319 kr, båda från Grown Alchemist. Foto: Hannah Hedin

Hur kommer du att tillbringa sommaren?

– Vi åker alltid till Falkenberg, jag älskar Falkenberg strandbad! Sedan blir det nog någon resa med vänner, gärna en weekend till Marbella. Och kanske en klassisk Bamseklubbs-resa, som förra året till Mallorca. Det gör jag gärna igen, en resa där barnen får vara hundra procent i fokus.

Hur ser du på framtiden?

– Jag vill bygga ett stort skönhetsbolag, komma ut på en global marknad och nu också lansera i Mellanöstern. Drömmen är att bygga ett nytt Estée Lauder. Jag ger det 20 år.

Missa inte Frida Fahrmans skönhetssnack med Isabella Löwengrip:

Av: Frida Fahrman (vars mama-blogg du hittar här)

Foto: Hannah Hedin 

 Hår och makeup: Fanny Lagerwall

Artikeln är tidigare publicerad i mama nr 6 2017, som går att läsa i appen mama PLUS.