Emilia de Poret sparar favoritplaggen till dottern Electra, 2. Foto: Stefan Segolson

Emilia de Poret: "Min dotter har fått min modepassion med bröstmjölken"

Modeprofilen Emilia de Poret uppmuntrar till att tänja på gränserna.

Beskriv din stil, före och efter barn?– Jag har alltid attraherats av speciella plagg som tar plats. Jag tycker om att klä upp mig, både till vardags och till fest, och gör det helst med ”statement”-plagg som sticker ut. Givetvis är det fler ”jeans och t-shirt-dagar” nu när jag har barn, tidigare skulle jag aldrig drömma om att ta av mig mina höga klackar, men nu jagar jag i stället platta, snygga skor. Fick min dotter bestämma skulle jag ha festklänning och minst 18 centimeter höga klackar varje dag!

Garderobsskärlek nr 1?– Jag tänker ofta att jag ska spara plagg som verkligen betyder mycket för mig till min dotter. Hon kommer kanske att vilja bära några av mina vintageplagg eller capen gjord av pilotglasögon från Ann-Sofie Back från säsongen vår/sommar 2008. Klänningen som jag har på bilden, från Altewaisaome, är extra speciell. Den är designad för mig och broderad med hundratals pärlor och stenar. Electra var med när jag hade min ”fitting” och busade med tyger och fjädrar, samtidigt som Natalia (Altewai) och Randa (Saome) desperat försökte nåla. Tänk att en dag få se Electra i den.

Smartast shoppingknep med barn?– Min dotter har fått min modepassion med bröstmjölken och är van vid ateljéer, showrooms och butiker. När hon var liten och lågi vagnen kunde jag ta med henne och shoppa, men nu känns det som en självklarhet att snarare fokusera på vad hon tycker är roligt. Nät-shopping är nog mitt bästa tips, själv handlar jag gärna på Luisaviaroma, Net-a-porter, Mytheresa och fyndar på Ebay.

Bästa hitta stilen-tipset?

 

– Våga tänj på gränser, det finns ju egentligen inga ”fel”. Bäst är att prova olika modeller, material och stilar för att hitta vad som inte bara passar din personlighet utan även din kropp. Man kan ständigt förnya stilen genom att återanvända sin garderob. Jag hittar hela tiden ”nya” favoriter i min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!