Bästa mascarorna för vardag, fest och semester

Mammasminkning är en spurtgren och mascaran tar dig snabbast i mål. Här är nio bra mascaror för alla tillfällen i budget-, mellan- och lyxklass.

3 x vardagsmascaror

Till vardags behöver vi inte ”wow-effekten”, men absolut en pålitlig mascara som inte smular redan vid 10-fikat.

BUDGET: Yves Rocher Mascara longueur 360°  har en borste som kombinerar en separerande och förlängande kam med en rundad topp som når även de minsta fransarna. 85 kr/8 ml.

MELLAN: Isadora Precision mascara har en smal, hård precisionsborste som trots sin litenhet ger stor, vardagsfin effekt. Formulan innehåller också glansgivande ämnen. 139 kr/7 ml.

LYX: Helena Rubinstein Lash queen feather mascara ger fjäderlätt volym i ett enda snabbt stråk. 335 kr/7 ml.

Lästips! Vår systersajt Damernas Värld har också testat mascara – här hittar du deras bäst i test

3 bra mascaror för festen på nästa sida!

#br

3 x festmascaror

Till fest är vi öppna för avancerad makeup som både lovar och håller STORT, även om det kräver mer tid och arbete.

BUDGET: Isadora Build-up cake mascara är en makeup-klassiker som nu åter finns i sortimentet. Tekniken med fuktad borste kräver lite övning men resultatet är ”Old Hollywood”. Kakmascara innehåller heller inte lika mycket kemikalier som vanlig ”färdigblandad” mascara. 90 kr/6,5 gram.

MELLAN: Max Factor 2000 calorie curved mascara är mångas festfavorit med en formula som tredubblar fransarnas tjocklek. 130 kr/9 ml.

LYX: Estée Lauder Turbo lash mascara är världens första vibrerande mascara. Borsten med mikropälshår vibrerar 125 gånger per sekund samtidigt som den separerar fransarna och bygger upp volym. 370 kr/9 ml.

3 bra mascaror för semestern på nästa sida!

#br

3 x semestermascaror

Mascaran är ofta semesterns enda sminkprodukt och ska kunna samexistera med solkräm, svett och strand. Vattenfast regerar.

BUDGET: Oriflame Beauty wonder lash waterproof mascara har en hållfasthet som imponerar i blöta situationer, och ett bra pris. 155 kr/8 ml.

MELLAN: Clarins Double fix´ mascara wearing formula används utanpå din vanliga favoritmascara och gör den vattenfast. Den ofärgade gelen lägger sig som en mikrofilm på fransarna och kan även användas utan mascara för en naturlig look. 245 kr/9 ml.

LYX:  Chanel Inimitable waterproof innehåller återfuktande Pro-Vitamin B5 och jobbar vatten­fast och pålitligt på fronterna volym, längd, separation och böj. 330 kr/5 ml.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!