Stilsäkra Anine Bing, Carin da Silva och Jennie Hammar om sina bästa stiltips under graviditeten.

Anine Bing, Carin da Silva och Jennie Hammar visar hur du blir gravid-chic!

Större ”vanliga” kläder, tajta plagg och budgetköp. Här är bästa gravidmodetipsen från stilsäkra Anine Bing, Jennie Hammar och Carin da Silva.

Anine Bing: "Rocka till det med coola boots eller en grym väska"

Vilket är ditt bästa stiltips för gravida?

– Bara för att du är gravid måste du inte köpa tråkiga fula mammakläder, ofta går det bra att köpa vanliga kläder i större storlekar. Jag gillade att gå i stora sköna t-shirtar och svarta leggings eller mina sköna boyfriendjeans. Kanske kan du låna din mans skjortor och t-shirtar som du lätt kan bära upp med din fina mage. Matcha gärna med ett par svarta leggings. Vill du ha gravidkläder hade jag satsat på så enkla som möjligt. Spendera inte massa pengar på kläder som du ändå bara kan ha några få månader.

Vad har du för no-no, som du aldrig skulle ta på dig?

– Alla enligt mig alltför färgglada, hemska mammakläder i galna mönster. Jag är en enkel tjej som tycker less is more. Det jag däremot tycker är ett måste är att ha ett par snygga skor, en schyst läderjacka och en fin handväska att piffa upp den enkla gravidstilen som jag föredrar med. Rocka till det med coola boots eller en grym väska, så kan du ha leggings och t-shirt utan att känna dig tråkig.

Saknar du något i gravidmodet i dag? 

– Ja massor, jag tycker det mesta känns tantigt. Men som tur är börjar det bli bättre, Topshop och H&M har rätt okej gravidkläder.

Carin da Silva: "Jag valde att ha mycket tajta kläder"

Vilket är det bästa köp du gjort under graviditeten?

– Gravidjeans – eller alla gravidbyxor. Jag har köpt många byxor på H&M men även några chinos på mom2mom. Jag valde att ha mycket tajta kläder, då jag ser ut som Barbapapa i tunikor. Jag tycker det är fint att framhäva magen, men det viktigaste är ju så klart att det är bekvämt.

Vilket är ditt absoluta modemåste när du väntar barn? 

– Bekväma skor! Jag har två par gympaskor från Adidas i roliga

färger, fuchsia och ceriserosa, som jag har till allt – klänningar och byxor. Jag står upp hela dagarna, så det är superviktigt att ha bra skor och då kan de lika gärna vara snygga också! Något jag aldrig skulle ta på mig är en kort topp som visar magen. Inte för att jag inte är stolt över den, men jag tycker inte att det passar sig.

Saknar du något i gravidmodet i  dag?

– Festkläder! Jag valde att köpa ”vanliga” klänningar i en (eller tre) större storlekar.

Jennie Hammar: "Kim Kardashian är ett exempel på hur man inte bör klä sig"

Luftig tunika eller tajt fodral?

– Just nu är det roligt att framhäva bulan, och jag ålar gärna i en tajt topp. Det kommer mest troligt att ändras och jag förutspår en hel del rymliga skjortor. Att klä sig bekvämt är det viktigaste när man är gravid. Om det är något Kim Kardashian bidragit med, rent gravidmodemässigt, så är det exempel på hur man inte bör klä sig. Höga stilettsandaler går inte ihop med svullna fötter.

Bekväm OCH snygg – funkar det?

– En figursydd kavaj är ett lätt sätt att göra bekväma kläder festliga. Det framhäver axlar och midja och skapar en skarpare kontur. Några favoriter bland mina inköp är ett par vida shorts med generös resår från Isabel Marant och J.Brands gravidjeans. Jag skulle aldrig skulle ta på mig en onepiece, gravid eller ogravid.

Saknar du något i gravidmodet i dag?

– Tuffare kläder. Det mesta är lite för gulligt för min smak.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!