Journalisten Amie Bramme Sey från På spåret om sina modemåsten. Foto: Instagram: @amiethekid

Amie Bramme Sey om sin stil: ”Mammor är stressade av ouppnåeliga ideal”

"På spåret"-finalisten och poddaren Amie Bramme Sey, 30, om sina och dottern Eiras stilmåsten i vår.

"Raseriet"-poddaren och "På spåret"-finalisten Amie Bramme Sey om sin och dotterns stil

– Min stil kan nog bäst beskrivas som R&B och hiphop möter klassisk kulturtant, typ! Jag gillar att klä mig feminint och framhäva min kropp men det är viktigast att kläderna sitter bekvämt. Jag vägrar klämma in mina former i obekväma, förminskande stilar och material. Sitter kläderna bekvämt är det oftast snyggt!

– På min dotter älskar jag färg och form, som det ska vara på barnkläder, och jag älskar Mixed Grill Banjul. Lekfullt, färgstarkt och påminner om Gambia där jag har familj. En annan favorit är Blaou. Ett svenskt märke som fokuserar på sprudlande färg och fina silhuetter – extra shout out för deras söta barnbaskrar!

Vilka är dina måste ha-detaljer i vår?

– Egentligen känner jag att man inte måste någonting. Som mamma är man ständigt stressad av krav och ouppnåeliga ideal ändå. Jag vill säga: ”mamma, du duger!” Svenskt mode är ofta för snävt och svart för mig. Så, mer färg och våga blanda kulörer som inte ”matchar”.

Amie Bramme Sey och dottern Eira satsar på färgglada bekväma plagg och detaljer i vår: Mobil eller girlang Sign, 63 cm lång, 99 kr, Afroart. Örhängen, 169 kr, Mango. Klänning, 299 kr, H&M. Byxor, 300 kr, Monki. Barnklänning, stl 3–24 månader, 439 kr, Wolf & Rita. Barn-t-shirt, stl 0–9 år, 285 kr, Indikidual. Hängmatta, 100 x 200 cm, 799 kr, Åhléns. Foto: Instagram: @amiethekid

Prylar på startbilden: Sneakers Air Force, stl 17-27, 500 kr, Nike. Kaftan, 300 kr, Monki. Baddräkt, 1 299 kr, Ganni. Sandaler, 1 195 kr, Blankens.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!