Vilket serum ska man satsa på? mamas skönhetsredaktör delar med sig av sina bästa tips.

7 serum som levererar medan du sover

Dags att ta skönhetssömnen på allvar. För det är på natten din hud reparerar sig. Här är produkterna som gör jobbet när du sover sött.

1. Blue therapy night serum-in-oil, 625 kr/30 ml , Biotherm.

Med hjälp av en olja från mikroalger som är rik på omega-3 gör Biotherms nyhet huden spänstigare och skönt återfuktad. Trots att den innehåller olja smälter den snabbt in i huden som efteråt känns mjuk och fräsch, inte alls fet eller klibbig. Passar även känslig hud.

2. Transderma R reservatol serum, 1 320 kr/30 ml, Transderma.

Svenska Transdermas serum har fått stor uppmärksamhet i Japan och USA. De är fulla av aktiva ämnen men varken parfym eller uttorkande alkohol. R-serumet är effektivt mot pigmentfläckar och har en antiinflammatorisk effekt som gör hudtonen jämn och strålande.

3. Ceramide capsules daily youth restoring serum, 990 kr/60 stycken, Elizabeth Arden.

De numera klassiska guldkapslarna från Elizabeth Arden innehåller en hög dos ceramider (en typ av fettmolekyler som finns naturligt i huden) som stärker huden genom att hjälpa den att binda fukt och minska synliga ålderstecken.

4. Advanced Genifique youth activating concentrate, 690 kr/30 ml, Lancöme.

Sedan Genifique lanserades 2009 har det vunnit 130 priser världen över. Serumet förbättrar hudens klarhet, struktur och spänst och får den att både kännas och se yngre och friskare ut. Den nya uppdaterade versionen ska dessutom vara 40% effektivare.

5. Midnight recovery concentrate, 360 kr/30 ml, Kiehl's.

De lavendeldoftande dropparna består av 99,8 procent naturliga ingredienser och är många skönhetsfantasters favorit. Redan efter en natts användande upplever många att de vaknar med en fräschare, utvilad hud med strålande lyster.

6. Forever youth liberator serum, 765 kr/30 ml, YSL

YSL:s serum bygger på forskning inom glykobiologi, där man har undersökt hur man kan få celler att prestera bättre. Genom att kicka igång trötta hudceller och få dem att börja jobba igen återställs hudens balans och den blir starkare och fylligare med ökad lyster och reducerade linjer.

7. Advanced night repair, 690 kr/30 ml, Estée Lauder.

Detta var världens första nattserum när det lanserades 1982. I dag är det fortfarande en storsäljare som med hjälp av hyaluronsyra bygger upp och stärker huden som blir mjukare, klarare och friskare.

En guide till fler ansiktsserum hittar du på vår systersajt Damernas Värld!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!