Mia, nya bolli-personen

Mia Barlöv, nya bolli-personen

Mer pyssel i Bolibompa när Mia Barlöv gör entre i rutan klockan sex! Inspiration hämtar hon från vardagslivet.

MIA BARLÖV

Ålder: 37.
Familj: Sambon Stefan, 36, pappaledig fotbollsinstruktör, Ludvig, 5, och Adina, 9 månader.
Bor: Birkastan i Stockholm.
Gör: Mångysslare.
Aktuell: Ny programledare i Bolibompa.

"Jag vill ha mera roligt pyssel i Bolli"

En ny Bolli-person syns i rutan på kvällarna. Och det är resultatet av att Mia Barlöv, 37, medan hon vaggade sin pyttelilla bebis Adina, nu 9 månader, hade tid att grubbla en del över vad hon innerst inne ville jobba med. Jo, kom hon på, det roligaste hon kunde tänka sig – vore att göra barn-tv. 

Och vips, nu ser vi dig i rutan. Hur gick det till?
– Jag ringde helt enkelt till SVT och frågade om det fanns jobb. Som tur var, hade Bolibompa en annons på g – det behövdes en ny person där. Så jag skickade in en kort, jättenkel demo-film med mig själv och satte mig och väntade på svar. Tre veckor senare ringde de och ville att jag skulle provfilma. 

Vad kul! Har du varit med i tv förut?
– Nej, inte alls, så det är lite pirrigt. Men Nassim (min kollega) var med mig i första programmet, så jag kände mig trygg. Jag glömde att det var direktsändning, det var jättelugnt i studion. 

Vad har du jobbat med innan?
– Jag har varit au pair, utbildat mig till barnskötare, hållit på med amatörteater, hoppat fram och tillbaka, och städat. Bolibompa är en rolig grej för att jag får kombinera mycket som jag sysslat med. 

Hur vill du förändra Bolli?
– Det blir mera pyssel! Jag vill väcka barns lust att skapa. Och man behöver verkligen inte gå till Panduro och shoppa – för stenar, kottar och löv kan man hitta i naturen. Och i köket finns kakformar, som man kan rita av som mönster på papper, och klippa ut. Jag pysslar mycket med mina barn och det är så roligt. 

Vad tycker Ludvig om att ditt nya jobb, det måste vara stort för en femåring att mamma är med i Bolibompa?
– Ja, haha, det är verkligen ett program han har stor insyn i. Jag har fått lite tips av honom, som att ”om du vill ha musik i tv mamma, är det bara att säga till
– då får du musik”. 

Vad hittar dina barn och du på för kulturella saker ihop?
– Jag spelar gitarr och sjunger med dem. Vi hittar på sångtexter. Och så gör vi egna instrument, fyller pet-flaskor med okokta makaroner och så. Men ofta går vi bara till ett grönområde nära där vi bor och spelar lite fotboll. Vi tar det lugnt, det får absolut inte vara stressigt när vi är tillsammans. 

Du skriver dina egna Bolli-­manus. Hur får du inspiration?
– Ofta dyker den upp när jag är ute och går, det kan vara en kork som ligger slängd på gatan som väcker en idé. Aha, korkar skulle man kunna ta upp på något vis!

MIA TIPSAR OM...

...EN BOK: "Snabba cash av Jens Lapidus. Spännande att läsa om Stureplanslivet, det är en okänd värld för mig."

...EN FILM: "The Queen för att Helene Mirren är väldigt bra i den."

... ETT TV-PROGRAM: "Plus, det är roligt att se när de testar saker! Och jag gillar att det är vanliga människor med."

... EN BARNBOK: "Åh, Vända på ändan av Martin Olczak."

... EN BARNFILM: "Astrid Lindgrens Pippi, även om det kanske är lite tråkigt att säga - det finns säkert mycket bra nytt."

... ETT BARN BARN-TV-PROGRAM: "Jag gillar Räkna med skägg, och Fem myror är fler än fyra elefanter."

Aktuellt just nu