"Mammor är snyggast"

Jessica Andersson: "Mammor är snyggast"

Jessica Andersson hann inte börja träna efter graviditeten. Redan två månader efter sonen Liams födelse tävlade hon i Melodifestivalen – och vann! "Se till att göra det du vill göra, då mår du bra, säger hon."

DEN FÖRSTA SOM SYNS och hörs är Liam, 2 år. Han springer orädd in i fotostudion sjungades på ”Imse Vimse” och därefter ”Give me your love” – låten som mamma Jessica Andersson och gruppen Fame vann Melodifestivalen med 2003.

– Mamma älskar när du sjunger, älskling, säger hon och ger Liam en stor puss.

Liam var bara 2 månader när du tävlade i Melodifestivalen. Hur orkade du?

– Jag gick på ren vilja. Jag var fruktansvärt trött ibland, och det var slitigt och ganska absurt som när jag stod på scen och dansade mig svettig och samtidigt kände brösten läcka. Men samtidigt så var det ju

en dröm som gick i uppfyllelse. Det var liksom allt på en gång och jag ville verkligen.

Hur kom du i form efter graviditeten?

– Jag jobbade mig i form. Jag hann inte träna. Men att stå på scen med Magnus (Bäcklund, i Fame) är ju som ett träningspass. Men nu är det lugnare, så jag hinner faktiskt träna ibland.

Vad tränar du då?

– Jag försöker simma och så tränar jag lite på gym. Jag bygger inte så mycket, det är mer kondition, springa på band och så där. Vi går ofta tillsammans, Jonas (Liams pappa) och jag. Han har tränat hela sitt liv, är nästan som min personliga tränare.

Förändrades din kropp när du fick barn?

– Ja, men det är svårt att sätta fingret på hur. Brösten blev ju mindre förstås... Jag tror att det är själva känslan som är annorlunda. Jag känner mig starkare, både fysiskt, men framför allt psykiskt. Jag är mer tillfreds med min kropp nu. Den har varit med om så mycket och jag känner mig speciell för att jag klarade graviditeten och förlossningen. Den där självkänslan speglas säkert i utseendet. Jag har liksom blivit kvinna. Det är någon speciell mammablick...

Jag har alltid tyckt att mammor är snyggast. För att inte tala om gravida, som fullkomligt strålar! Tyvärr kunde jag inte se att jag själv gjorde det.

Hur kändes det när du var gravid då?

– Helt ärligt så kände jag mig som en jättekvinna. Jag gick upp 20 kg och jag är ju redan lång. Och jag var ganska orolig att jag inte skulle bli smal igen. Det hade ju hänt så mycket med Fame Factory och Melodifestivalen, jag kände press att bli smal. Det är ju särskilt viktigt i den här branschen, tyvärr.

Hur hade du tänkt gå ner i vikt?

– Haha, jag hade värsta planerna på att träna. Och träning fick jag ju, men inte på det sätt jag hade planerat. Och jag anade aldrig innan att amningen skulle ta så mycket. Jag gick ner allt nästan med en gång och så ytterligare några kilon. Nu är jag tillbaka där jag ska ligga.

Tänker du på vad du äter?

– Jag borde göra det mer, men jag gillar fet mat. Nu försöker jag äta mer balanserat och ta en sallad ibland. Tack och lov har jag aldrig varit någon godistjej, äter aldrig chips, det är ju sånt som sätter sig. Däremot är jag en Cocacola-drickare... Men under graviditeten levde jag väldigt nyttigt. Jag tror inte att jag åt en enda chokladbit. Jag var mest sugen på citrusfrukter.

Har gör du för att se bra ut?

– Jag sminkar mig så lite som möjligt. Det är en ren befrielse att få slippa sminket när jag är ledig. Det blir ju så mycket när jag står på scen. Ibland gör det nästan ont i huden, det är som att ansiktet säger ifrån.

JESSICAS MÅ-BRA-TIPS

➥Frisk luft och mycket vatten.

➥Rouge är alltid fräscht och mascara piggar upp blicken.

➥En god sömn – lättare sagt än gjort när man har barn. Men det finns ju concealer att dölja tröttheten med.

➥Se till att göra det du vill göra. Är du tillfreds med livet så syns det.

➥Skaffa barn! Man blir lycklig av barn och lycka är ett av de bästa skönhetstipsen!

Publicerad i mama nr 2, 2005.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!