Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mamman om Jennifers Talang-succé: ”Överväldigad men fantastiskt”

När Kafa Lahoud gick och la sig den 12 januari i år var hennes dotter en helt vanlig 13-åring. När hon vaknade morgonen efter var Jennifer på väg att bli världskändis.

– Det känns overkligt men fantastiskt att så många människor tittar på min dotter.

13-åriga Jennifer Aoun var en av finalisterna i årets upplaga av Talang och slutade på topp tre. Redan från start vann hon både juryns och tittarnas hjärtan. Jennifer är född i Sverige, men hennes föräldrar kommer från Libanon där familjen har släktingar.

– Dagen efter att hon gått vidare från sin audition hade varenda tv-kanal från Libanon hört av sig och ville göra intervjuer, berättar Jennifers mamma Kafa Lahoud och fortsätter:

– Jag är så glad för hennes skull, och så otroligt stolt, men det är väldigt överväldigande att hantera det här som mamma.

20 miljoner visningar på TikTok

Nu är framtiden ljus för 13-åringen. Sen första avsnittet sändes har hennes sånginsatser fått över 20 miljoner visningar på TikTok.

– Det är helt fantastiskt att få så många meddelanden från människor i till exempel Australien, Kanada och Brasilien, säger Jennifer Aoun.

Jennifer Aoun på Talang-scenen. Foto: TV4/TV4 Play

Får internationella erbjudanden

Sen starten har erbjudanden om att uppträda och vara med i fler tv-program rasat in och intervjuförfrågningar rasat in från länder över hela världen.

– Vi har så mycket att ta ställning till nu. Allt från att uppträda i Mariestad till att vara med på en konsert i Australien, till att delta i Mellanösterns version av Talang som spelas in i Dubai.

Klipp av 13-åriga Jennifer Aouns framträdanden har postats av människor från många olika delar av världen Foto: TikTok

Samtidigt är Jennifer Aoun en helt vanlig Skövde-tjej som behöver gå i skolan, äta mellanmål och träffa kompisar.

– Skolan är jätteviktig, och Jennifer har bra betyg. Jag tycker det är jätteviktigt som mamma att hjälpa sitt barn att skapa en bra balans mellan skolan och att försöka nå sin dröm, berättar hennes mamma Kafa.

Jennifers och Kafas tips till dig som vill hjälpa ditt barn att nå sin dröm

Våga berätta om din dröm.
– Jag vill verkligen peppa andra barn att våga berätta om sin dröm för sina föräldrar, säger Jennifer.

Se barnet och uppmuntra dess intresse.
– Jag märkte redan när Jennifer var väldigt liten att hon älskade att sjunga. och uppträda. Jag uppmuntrade henne verkligen på ett sätt som gjorde att hon började tro på sig själv, samtidigt som det var viktigt för oss att hon skulle fortsätta älska sången och inte känna sig pressad, säger Kafa.
Skynda långsamt.

– När Jennifer var liten började vi med att öva fem till tio minuter om dagen. Det kändes viktigt att hon skulle fortsätta älska sången och att hon inte skulle känna sig pressad, eller pressa sig själv, säger Kafa.
Lägg ett schema.
– Vi har gjort ett tydligt schema så att jag ska ha tid för både skola, musiken, mat, fritid och sömn. Det gör vardagen mycket lättare, säger Jennifer.

Glöm aldrig skolan!

– Det är jätteviktigt för oss att skolarbetet inte kommer i andra hand. Kunskap och utbildning är så viktigt, så hjälp ditt barn att få balans mellan intresset och skolarbetet, säger Kafa.