Mamma är pinsammast, men pappa kommer inte långt efter.

Mamma är pinsammast, enligt svenska tonårstjejer

MTV har undersökt vad svenska tonårstjejer tycker är pinsamt. Fler än var tredje svarade - mamma.

Inför säsongsstarten av serien "Awkward" har MTV låtit genomföra en undersökning om vad svenska tonårstjejer tycker är mest skämsigt. 900 tjejer i åldrarna 13-19 år deltog i undersökningen - och 33 % svarade att mamma är pinsammast i familjen. Men pappa är nästan lika pinsam, med 30 % av rösterna. Syskonen kommer lindrigare undan , endast 12 % skäms mest över dem. Endast 1 % menar att familjens husdjur är pinsammast.

Undersökningen tar också reda på vilket beteende i sociala medier som tonårstjejer tycker är mest pinsamt och 45% anser att det pinsammaste är att skriva statusuppdateringar som inte får några likes. 34% tycker att det värsta är att använda för många hashtags.

Pinsammaste mobil-beteendet är att råka skicka ett sms till fel person, det får 69 % att plocka fram skämskudden. 8 % skäms mest över att ha en gammal mobiltelefon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!