mama hyllar 8 kvinnor som har delat med sig av sina berättelser

Såhär på internationella kvinnodagen vill mama uppmärksamma några av alla de kvinnor som modigt och öppenhjärtigt delat med sig av sina historier på sajten. 8 kvinnor, 8 olika öden på 8 mars. Klicka på bilderna för att läsa hela artiklarna.

Jeanine, 31, fick bröstcancer under graviditeten: "Dottern räddade mitt liv"

När Jeanine Esberg var gravid i vecka 26 drabbades hon av den mest aggressiva formen av bröstcancer. Idag är hon frånskild, färdigbehandlad och på väg tillbaka till arbetslivet. "Jag har aldrig blivit bitter", säger hon till mama.

IVF-bloggaren Markiz Tainton: ”Jag fick föda mitt döda barn” 

Foto: Emily Dahl Foto: Emily Dahl

mamabloggaren Markiz Tainton, 30, är gravid efter att ha genomgått sin andra IVF-behandling. För mama berättar hon om hur det slutade första gången hon blev gravid. "Jag skulle gå igenom en förlossning, men det skulle inte finnas något att ta med sig hem, bara en tomhet."

Fanny har foglossning ett år efter förlossningen: "Jag tas inte på allvar"

När Fanny Eskilsson, 25, hade fött dottern Bonnie blev hon inte kvitt den foglossning och ledsmärta som hon drabbats av under graviditeten. Nu, 1,5 år senare, besväras hon fortfarande, men får inte den hjälp hon önskar. Med egna ord berättar Fanny om sin kamp för rätt vård.

Kajsa botades från MS: "Målet var att barnen skulle få en frisk mamma"

Foto: Emil Malmborg

Kajsa Sigvardsson hade just blivit mamma när hon diagnostiserades med den kroniska nervsjukdomen MS. Istället för att gå in i bebisbubblan påbörjades ett kämpigt liv med sjukhusbesök och medicinering. För tre år sedan erbjöds hon att genomgå en stamcellstransplantation, och en chans att bli frisk från sin MS.

Frida Fahrman om missfallen: "En sorg är inget man kommer över"

Foto: Michel Widenius

Frida Fahrman har många järn i elden. Inte nog med att hon bloggar på mama, hon är även tidningens nya skönhetsredaktör. I omslagsintervjun i mama nummer 12 2016 berättade hon bland annat om sina många missfall.

Veckans förlossningsberättelse: mama-läsaren Emelie födde på parkeringen

När mama-läsaren och trebarnsmamman Emelie Wedhäll, 37, skulle föda sitt andra barn gick det inte som hon tänkt sig. Dottern Ellie gjorde entré på en parkeringsplats den 3 juni 2011!

[adSpace placement="auto"]

Alexandra förlorade sitt barn i kvävningsolycka – nu vill hon varna andra

I december 2014 drabbades Alexandra Östling av alla föräldrars mardröm, hennes dotter Nova råkade ut för en kvävningsolycka i hemmet. I ett gripande inlägg på en väninnas blogg delade hon med sig av händelsen och vill samtidigt göra alla föräldrar uppmärksamma på hur lätt en olycka kan ske.

Ida, 31, blev lämnad i sjätte månaden: "Han ville vara fri och festa"

När Ida, 31, var gravid i sjätte månaden kände hennes man sedan sju år inte för att bli pappa längre. Istället ville han vara fri och leka av sig. I ett gripande brev beskriver Ida vad som hände och hur hon nu försöker gå vidare med sin lilla son.

Har du en berättelse du vill dela med dig av?

Mejla mamas webbredaktör Lisa Nylén: lisa.nylen@bt.bonnier.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!