Malin Wollin - mamas nya krönikör

Ni känner förstås igen Malin Wollin som bloggare här på mama.nu. Men från och med nu kommer ni att få träffa henne i varje nummer av tidningen också - Malin är nämligen vår nya krönikör!

Välkommen som krönikör till mama! Hur känns det ?- Jag har ju varit krönikör i Amelia i nästan fem år. Det är 50 år om man räknar i krönikörår. I den här branschen ska man ju hela tiden byta hit och dit och sån är ju absolut inte jag. Så egentligen passar inte jag för den här branschen!- Det var jobbigt att ta beslutet. Man vill ju aldrig säga nej till någon. Men jag skriver mycket om mammagrejer och jag ville göra något nytt. Sen blir krönikorna längre i mama också så jag får bre ut mig mer, det är bra.

Vad kommer du att skriva om?- Eftersom jag varit med så länge och skrivit så många krönikor så hittar jag inte några nya ämnen, i stället kommer jag tillbaka till dem med en ny inställning. Jag kan slå ner på väldigt små saker, som egentligen inte är ämnen i sig, men man får läsa om vad som pågår i min hjärna.- Jag vill att läsarna ska ha roligt och känna igen sig, det är det jag är ute efter.

Finns det någon barnålder som är mer tacksam att skriva krönikor om än andra?- Nej, egentligen inte. Men det är lättare att skriva ur ett mammaperspektiv när barnen har blivit större. Då har man varit med om lite mer. Det skulle vara svårt att skriva krönikor om föräldraskap om jag bara hade en tremånaders bebis hemma. Man har mer kött på benen nu. Men jag vet samtidigt inte ett skit om att vara förälder. Man gör bara så gott man kan.Finns det något du inte skulle skriva om?- Sexlivet och sånt. Sen skriver jag inte så mycket om de större tjejerna, kanske kan jag skriva om diskussioner vi har, men jag kan inte skriva om att ”nu är Saga kär i den här killen”, jag kan inte gå in på deras privatliv.

När vi mejlade igår om att jag skulle ringa och göra den här intervjun med dig så skrev du att du skulle vara ute och leka modern storstadskvinna. Vad gör du när du leker modern storstadskvinna?- Haha, det kan du läsa mer detaljerat om i en kommande krönika. Men i korthet innebär det att huset ska vara rent och fint, sen drar jag ut på stan med kappan fladdrande efter mig, går ärenden och köper färska snittblommor som jag ställer i en vas. Det är så jag tänker att det skulle vara om jag bodde i en sekelskiftesvåning i Vasastan i Stockholm.

För så tror du att de som bor i sekelskiftesvåningar i Vasastan gör? - Jag vet att de gör så, haha.

Ta mig till Malin Wollins blogg!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!