Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Maja och Victor Nilsson Lindelöf väntar barn.Maja och Victor Nilsson Lindelöf väntar barn.Maja och Victor Nilsson Lindelöf väntar barn.
Maja och Victor Nilsson Lindelöf väntar barn. Foto: Privat

Maja Nilsson Lindelöf: ”Jag har nästan förminskat graviditeten”

Veckans preggo är influencern och ”Livet på läktaren”-poddaren Maja Nilsson Lindelöf, 25, som väntar sitt första barn med maken Victor. 

Hur berättade du om graviditeten för de närmaste?
– Vi fick reda på graviditeten dagen innan vi skulle flyga tillbaka till England så det blev lite snabba puckar då nästa planerade resa till Sverige inte var på flera månader. Min familj ringde vi på FaceTime och berättade och min mans familj träffade vi samma dag. Vi slog in en ram med texten ”bild kommer om nio månader” som hans lillebror öppnade framför alla. Det tog en sekund innan alla fattade – och då blev det gråt- och kramkalas såklart.

Maja Nilsson Lindelöf

Ålder: 25.

Bor: I Manchester, Storbritannien.

Familj: Maken Victor Nilsson Lindelöf, fotbollsproffs, och en bebis i magen.

Gör: Influencer, bloggare och har podden ”Livet på läktaren” med Sanna Dahlström, 25.

Gravidvecka vid intervjun: 23.

Några månader efter denna intervju föddes sonen Ted Louie och vi pratade med Maja om förlossningen och nya livet som mamma – läs här! 

Och för alla andra?
– Vi gick ut med graviditeten på Instagram när jag var i vecka 14, tror jag. Egentligen ville vi vänta längre men det var svårt eftersom att jag fick mage tidigt och många redan hade börjat spekulera. Så jag la ut en bild på mitt instagram med texten ”I hope you will look just like your dad”.

https://www.instagram.com/p/BoroJpXn5gr/

Om du skulle döpa din bebis efter din största craving, vad skulle hen heta?
– ”Knäckis” antar jag. Jag äter knäckebröd med Bregott och svensk hushållsost varje dag och har gjort sedan jag blev gravid. Det är någonting med de enkla familjära smakerna och att det är så enkelt att göra.

Har du kört veto-kortet ”Hallå, jag kan inte/vill inte/får bestämma/orkar inte för att jag är gravid”?
– Nej, faktiskt inte. Jag har märkt att jag verkligen inte använder det kortet i onödan och kan komma på mig själv att nästan förminska graviditeten. Exempelvis så har jag foglossning just nu och det gör väldigt ont men jag kör på som vanligt ändå. Det är min man som säger åt mig att lugna ner mig.

– I början spydde jag ofta men tyckte inte att det var en stor grej så jag nämnde det knappt. Jag sprang in på toan och spydde sen var det inget mer med det. Men nu är det faktiskt bara några månader kvar så nu får jag börja använda det kortet lite mer. Jag menar, man är ju inte gravid jämt.

Vad längtar du mest efter att göra när bebisen tittat ut?
– Dricka bubbel! Och att få ta på mig mina gamla jeans med hög midja. Jag har märkt att jeans är det plagget i min garderob jag använder mer eller mindre jämt. Så jag längtar till en lite kyligare kväll i sommar, då ska jag sitta med ett par tajta jeans och ett glas bubbel i handen.

Hur ska du föda?
– Jag ska föda i Manchester och hoppas på att det blir vaginalt men man vet ju aldrig. Men det vore häftigt att få uppleva det för att få veta vad alla pratar om egentligen. Just nu är jag inte alls rädd för smärtan och skulle vilja testa att föda utan bedövning, men det är ju lätt att säga nu. Jag tar det som de kommer!

Finns det något du är orolig för?
– Det är nog att min man inte hinner hem och att jag får föda ensam, det vore ju så sorgligt att man redan nu kan skratta åt det. Jag kan se mig själv köra stressad in till sjukhuset där jag ska föda och på engelska försöka förklara vad som håller på att ske. Det vore så typiskt oss. Och så skulle Victor komma inspringandes fem minuter innan bebisen tittade ut helt svettig, stressad och förvirrad.

När känner du att Victor inte förstår dig?
– Det är nog när jag måste bestämma mig för vad vi ska äta. Jag lider vanligtvis av beslutsångest men nu är det på en helt annan nivå. Jag kan stå i mataffären i en timme och fundera på vad jag egentligen vill ha till middag. Fisk eller kött. Eller kanske pannkakor? Ingen vet. Då förstår han inte mig överhuvudtaget – i och för sig kanske inte så konstigt…

Kan du inte få nog av mammamagar? Här berättar sex stolta mama-läsare om sina älskade efter-graviditeten-magar!

Av: Annika Leone