Madelenes smarta tips – så enkelt får du på barnen ytterkläderna

Börjar du tröttna på att klä på trotsiga barn kängor, overall, vantar, halsduk, mössa och allt därtill? Du är nog inte ensam. Men mamman Madelene Andersson har ett knep som gör hela påklädningsprocessen mycket enklare.

Kvällen innan det är dags för avfärd mot förskola ställer Madelene fram kängorna och trär in dem i själva benen på overallen. På så sätt kan barnet på morgonen kliva i skorna och bara dra overallen rakt up. På nolltid är både skor och ytterkläder på!

– Idén kom av att jag plockade av min dotter regnbyxorna i höstas med stövlarna hängandes kvar i byxorna. Så nästa gång jag skulle använda dem så så gick det upp ett ljus: att det skulle vara smidigt att göra så jämt, berättar Madelene.

Hon är gravid och har haft problem med foglossning, vilket gjort det svårt för henne att sitta på huk och försöka få en femåring att klä på sig.

– Vi har gjort så här nu sedan i höstas och det funkar super. Det är aldrig gnäll vid påklädning längre, säger hon.

Varje morgon sparar familjen 15-30 minuter, menar Madelene.

– Vi är dessutom sjusovare hela familjen, så 30 minuters extra sömn tack vare detta knep är perfet!

Hur sugen blir man inte på att prova det här nu? SÅ bra!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!