Sonen Hardy är varken döpt efter Nilsson eller "Halvan".

Love Antell: "Jag är egocentrerad - att få barn var bra för mig"

Skivaktuella Love Antell, frontman i bandet Florence Valentin, lade egot på hyllan när han blev pappa till Hardy, 1. Nu sjunger han om livets lite skitigare sidor.

Kanske känner du till Florence Valentin, Stockholmsbandet som grundades 2002 och fick sitt genombrott med låten ”Allt dom bygger upp ska vi meja ner”. I sommar kliver frontmannen Love Antell upp på indiepopscenerna med låtar ur sin första soloplatta ”Gatorna tillhör oss”.Han har kallats för Stockholms motvarighet till Håkan Hellström. Så är också hans texter närmare släkt med diskbänksrealism än sagans polerade fasad.

Tycker du själv att det stämmer?– Jag gillar Håkan men jämför mig hellre med politiska artister som Billy Bragg. Han är mer min stil.

Beskriv dina texter.– De är små berättelser som försöker skildra tiden vi lever i. I mina senaste låtar har jag försökt skildra Stockholm och bitar jag tycker saknas när man beskriver vår samtid – jag vill visa upp det som är baksidan av en uppfixad fasad.

En låt på nya skivan heter ”Barnens Ö” och handlar om ”asfaltsbarn”, storstadskids utan ett sommarställe.– Jag gör en låt som handlar om att vara ensamstående förälder, jobba 14 timmar om dagen, bo i ett miljonprogramsområde i en loftgångskvart och inte ha tid för semester med ungarna när de har sommarlov. Jag tycker att de berättelserna är bättre än de här ”Jag mår bra och lyckas i karriären” som ofta målas upp.

Du är själv uppvuxen på Östermalm i Stockholm. Hur har det påverkat dig?– Jag växte upp i en vanlig familj kring familjer som var väldigt rika. Kanske gav det mig större perspektiv än mina grannar.

Din son är ett år gammal nu. Hur var det att bli pappa?– Det är klart att det var en stor omställning. Man måste lägga sig själv på hyllan och jag är en ganska egocentrerad person, upptagen av mina projekt, låtar och teckningar, så det var bra för mig.

I sommar spelar Love och bandmedlemmar ur Florence Valentin på diverse festivaler över landet, under solonamnet Love Antell. I höst drar turnén igång.

Ett av Loves motton i livet speglar hans tänk: ”Om du inte är beredd att dö för något är du inte heller beredd att leva alls.”– Jag tycker att människor behöver stå för någon typ av ideal i livet.

Vad har du själv för ideal?

 

– Jag försöker att inte försumma de jag tycker om, som min son, för att jag är självupptagen. Att vara en schysst person är viktigare än succeer.

 

Vilka egenskaper skulle du helst av allt vilja föra över till din son?

 

– Jag hoppas att han blir en medkännande person. Nu låter det som att jag är det, men det är vad jag hoppas att han blir.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!