Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
”Det är fint att se sin partner i en ny roll, jag älskar att se honom som pappa” berättar Linnea Henriksson om sambon och sonens pappa Wille Alin.
”Det är fint att se sin partner i en ny roll, jag älskar att se honom som pappa” berättar Linnea Henriksson om sambon och sonens pappa Wille Alin.
”Det är fint att se sin partner i en ny roll, jag älskar att se honom som pappa” berättar Linnea Henriksson om sambon och sonens pappa Wille Alin.
”Det är fint att se sin partner i en ny roll, jag älskar att se honom som pappa” berättar Linnea Henriksson om sambon och sonens pappa Wille Alin. Foto: Eva Edsjö / Sony music

Linnea Henriksson: ”Allt vi får vara med om som familj är det bästa”

Artisten Linnea Henriksson släpper sin första fullängdsplatta på sex år. Sedan förra skivan har hon hunnit programleda Melodifestivalen – och bli mamma.

– Att vi fick Rune och allt vi får vara med om som familj är det bästa någonsin, berättar hon för Motherhood.

I slutet av sitt förra album, på låten ”Ingen annan”, sjunger Linnea Henriksson ”Har sprungit hela livet, vill stå stilla. Skaffa barn och grejer.” 

Och där är hon alltså nu.

– Jag och Wille var någonstans i vårt förhållande där vi började känna oss mogna för att skaffa barn. I dag är jag så otroligt tacksam över att det blev så. Att vi fick Rune och allt vi får vara med om som familj är det bästa någonsin, säger hon i intervjun med Motherhood.

Nya albumet ”Det lilla” handlar om livet hon levt sedan förra.

– Dels det livsomvälvande att jag blivit förälder, dels andra saker som pressat mig att ta reda på vad som är viktigt i mitt liv.

Linnea Henriksson tillsammans med sambon Wille. Foto: Eva Edsjö / Sony music / GRANLUND PICTURES / STELLA PICTURES

Som gravid blev allt starkt och skört 

När sonen Rune låg i magen mådde hon bra och fysiskt kunde hon leva på precis som vanligt. Men det var också en tid av oro, när allt blev så otroligt starkt och skört på samma gång. 

– Jag var också jätterädd, för plötsligt hade jag något att förlora. Så har jag inte känt tidigare, har Linnea sagt till Amelia.

Det är fint att se sin partner i en ny roll, jag älskar att se honom som pappa.

Sonen fick hon tillsammans med trummisen Wille Alin, som hon varit tillsammans med i 14 år. Paret jobbar även ihop, och även om hon helst inte ville lägga ut texten kring deras relation säger hon att:

– Allt man får vara med om tillsammans gör att man växer som par. Det är fint att se sin partner i en ny roll, jag älskar att se honom som pappa.

https://www.instagram.com/p/CqFdislIXtf/

Sonen Rune har nu hunnit bli fyra år gammal och livet har ändrats mycket för Linnea. Från att ha varit en hårt arbetande artist så är hon nu också en mamma som hämtar och lämnar på förskola och försöker få ihop vardagen. Linnea Henriksson har framför allt blivit en person som lever i stunden, och beskriver sig själv som en äkta ”carpe diem-person”, berättar hon i intervjuerna. Det är sonens behov som går först, och det är fint att få leva så.