Foto: Klara Leo

Linda - du finns i våra tankar

Cancersjuka Linda Carlgren, 33,  utnämndes till Årets hjältemama i november 2010. Den 29 mars somnade hon in.

När cancersjuka trebarnsmamman Linda Carlgren, 33, vann Årets mama-hjälte blev responsen enorm. Linda drabbades av en aggressiv bröstcancer när hennes yngsta son Erik, 15 månader, föddes och har sedan dess fört en offentlig kamp på sin blogg lindaskriver.blogspot.com.

Eftersom jag fick äran att intervjua henne i samband med nomineringen fann vi varandra. Både som småbarnsmammor men också som cancersjuka eftersom vi båda var drabbade av denna sjukdom. En varm och härlig tjej som bara hade en önskan i livet. Att få leva och se barnen Adam, 11, William, 2,5, Erik, 15 månader, samt bonussonen Simon, 7, växa upp. 

Men Linda förlorade kampen mot cancern och den 29 mars somnade hon in omgiven av sina nära och kära. Lindas blogg svämmade över av kärlek och har den senaste veckan haft över 300 000 besökare. En mama-hjälte av sällan skådat slag som har inspirerat mig och andra och visat att livet bör levas medan det finns. En sann kämpe. Sov gott Linda, vi är många som tänker på dig.

/Lotta Gray

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av mama här!