Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Med väskan full av mutor kan man komma hur långt som helst.
Med väskan full av mutor kan man komma hur långt som helst.
Med väskan full av mutor kan man komma hur långt som helst.
Med väskan full av mutor kan man komma hur långt som helst. Foto: Unsplash

10 saker alla mammor behöver i sommar (hörde vi hemliga godisgömmor?)

Känns sommarlovet med barnen mer som ett träningspass än som semester? Bara lugn. mamas bloggare Lisa ”Knivlisa” Eriksson listar 10 saker att stoppa ner i överlevnadsväskan. Glöm ficklampa och morakniv – mammor behöver smartare grejer än så!

1. Powerbank

Med många uttag. En familj med döda elektroniska devices bråkar mer än en familj med levande devices, enligt färsk statistik från magkänslan. 

2. Mutor

Om du borstar tänderna får du en kvarts skärmtid, om du tar på dig byxorna får du en godis, om du... Säger inte att det är bra med mutor som hållbar strategi över tid, men det är absolut genialiskt och livsnödvändigt i situationer då man bara INTE PALLAR MER. 

3. Hot

Med det menas inte ”Om du inte städar bort vattenfärgen så rispar jag dig på ryggen” utan den lite mildare kusinen ”Om du inte städar bort vattenfärgen hinner vi inte ha fredagsmys”. Föräldraskapet vilar på grundpelarna kärlek, tjat, mutor och hot, sa någon klok en gång.

4. Gömmor

Alla någotsånär erfarna mammor vet att man måste ha hemmet fullproppat med snacks. Åt sig själv. Men det får inte synas så klart. Tejpa en frystejp på glasslådan och skriv ”BLOMKÅLSGRATÄNG” på. Då kollar de ju inte direkt i den lådan och du får ha din glass i fred.

5. Våtservetter

Våtservetter är bra till allt. Glöm inte det bara för att ditt barn inte har blöjor längre. Till exempel är de fenomenala när du inte orkar duscha. Bara att köra en servettdusch mellan benen och under armarna och i ansiktet. Men inte i den ordningen med samma servett.

6. Hörselkåpor

Heliga hörselkåpor! Om du har vilda barn som hela tiden kastar metallsaker (bilar, hammare och allmänt skrot) i golvet och i väggarna och i taket har du förmodligen märkt hur utmattande den ljudmattan är. Förmodligen skulle alla föräldrar må bättre och bli bättre föräldrar med hörselkåpor då och då. Speciellt i bilen under långa resor. Särskilt om barnen tittar på störiga youtube-gamers. 

7. Streamingtjänster

Du vill inte LETA OCH LETA efter NÅT du inte har sett på Netflix när du äntligen får en stund för dig själv. Det finns en oändlig värld av otroliga serier på OLIKA tjänster. Om du ska snåla på något, snåla inte på de olika streamingtjänsterna. Inte när du har barn, du förtjänar det mer än någonsin.

8. Lager av poddar

Skapa ett lager med poddar du vill lyssna på. Gör det innan sommaren, så att du inte behöver ägna en halvtimme varje gång åt att hitta något. Glöm inte guldfiskminnet, när du väl hör om någon du vill lyssna på – skriv ner!

9. Principer

Ha gärna en massa fasta principer och regler för ditt föräldraskap. Tala bara inte om dem för någon! Då vet ingen när du bryter mot dem. 

10. Valium

Skoja, det finns väl inte ens i Sverige? Men det borde finnas. 

Av Lisa ”Knivlisa” Eriksson