Knivlisa: 8 bevis på att sommaren är jobbigast för småbarnsföräldrar

Åh vad vi har längtar efter sommaren, eftersom det inte finns några som helst problem då. Tänkte vi i vintras. Well, vi måste tyvärr äta upp det nu. Här är allt som gör sommaren SÅ jobbig när man är småbarnsförälder.

1. Friheten

Alltså, det var ju otroligt jobbigt med alla vinterkläder. Men det som samtidigt var heeeelt fantastiskt med dem var ju att barnen inte kunde kuta i väg så snabbt. Det tar ju lite mer tid att kuta med stora stövlar, underställ, byxor och bylsig overall. Nu, på sommaren, har de små liven helt bara ben och hur härligt det än låter, det skrivs liksom sånger om det – all energi till att hålla reda på var de ens håller HUS. Det kanske inte var så varmt och härligt på vintern, men man behövde åtminstone inte kuta konstant. Åt flera håll samtidigt om man har flera barn. Overaller, kom tillbaka, ALLT ÄR FÖRLÅTET.

2. Sniglarna

Även om vi säger till barnen att sniglarna inte får tas med in, smugglas det ändå sniglar hejvilt. I fickor, stövlar, händer, vagnen, i hinkar och andra leksaker. ORKAR INTE.

3. Snigelslemmet

Curious five years old Chinese girl and a snail, Hong Kong, China. Foto: E+ / Getty Images / Ababsolutum

Ja, det här är en helt egen kategori. Och varför skulle det inte vara det. Sniglarna är otroligt äckliga i sig, men slemmet är en helt annan dimension av äcklighet. Snigelslem är själva definitionen av äcklig. Och det finns i våra barns kläder, på deras hud och i våra hem. Och ger oss eviga mardrömmar och får oss att längta efter... vinter.

4. Solkräm

Det här med att smörja in barnen när de VÄGRAR att bli insmorda, vilket de alltid gör. Så mycket kladd som det bråkas om varje dag, ända tills krämen blir snor-och grusblandad.

5. Det eviga GRUSET OCH SANDEN

Grus i skorna, grus i öronen, grus i fickorna, grus överallt hela sommaren. Sa vi grus i skorna? Det går aldrig att ta på ett barn en sko eftersom det är för mycket grus i den. Så då måste man alltså varje gång gå ut först och tömma alla skor för att de ens ska gå att ta på. Hur det kan komma sig att barnen vill ha gruset i skorna när de kommer in, men vägrar ha gruset i skorna när de går ut? Det är ett mysterium. Vi kan kalla det Grusterium.

6. Fästingarna

Det finns en speciell plats i helvetet för de små blodsugarna som bygger bo på våra barns hud och potentiellt ger dem TBE och borrelia. Ett eget litet helvete i det stora helvetet har de.

7. Ormarna

The girl with the Python albino on a white background Foto: Getty Images/iStockphoto / Vivienstock

Liten dikt:

Gröngräs, buskar och stenrös i all ära

Det ligger ständigt eventuellt en lång farlig orm nära

SÅ våga inte tänka att livet är lätt

Då kan du eller din avkomma bli straffad med ett bett

8. Läggningarna

Ständig kvällsdebatt:

– Det är ju inte kväll.

– Jo det är kväll.

– Nej det är LJUST.

– Ja men det ÄR kväll.

– NEEEEEEEEEEEEEEEEJ! Jag VET att det är dag. Jag SER det.

Och så den här lilla detaljen att barnen vaknar klockan 4 på morgonen. "Nu är det dag". 😵

Vill du vara med i vår mammagrupp de luxe på Facebook? För fler intressanta, roliga och starka artiklar, följ oss även där

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + Meraki body wash & lotion för 199 kr. Köp nu!