Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Kevin Walker: "Min dotter är allt man kan önska!"

Kevin Walker, 27, är inte bara tidigare "Idol"-vinnare och lagkapten för en av Sveriges största fotbollsklubbar – han är även pappa till lilla Kaylie, 1,5. För mama berättar han att han kunnat bli pappa tidigare, och om den blixtsnabba förlossningen.

Lisa Nylén

Lilla Kaylie, med irländskt namn eftersom pappa är halvirländare, har hunnit bli 1,5 år och Kevin skiner upp när han berättar om henne:

– Kaylie är allt man kan önska. Kärleken till henne blir bara starkare och starkare, säger Kevin och börjar berätta om en incident vid deras hus häromdagen.

– Vi var ute i trädgården och så ramlade hon rejält. Jag hade vänt mig bort en sekund och hann inte med... En smula av en dör ju när man ser hur hon lider. Der känns riktigt tungt när sådant händer, säger Kevin.

Hade kunnat bli pappa tidigare

Kevin berättar att han aldrig var speciellt nervös inför att bli pappa. Han menar att det har med att göra att hans föräldrar var så bra mot honom och hans storebror Robert, som nyligen fått sitt andra barn.

För cirka två år sedan fick Kevin och flickvännen My Sandberg, i dag 27, reda på att de var gravida:

– Det var inte så att vi planerade att få barn, men vi undvek det inte heller. Vi hade ju ändå varit ihop i fem år då. Och sedan när vi väl fick Kaylie kändes det som att vi hade kunnat skaffa barn ännu tidigare, säger Kevin och vi kommer direkt in på att prata om förlossningen:

– Det var tre dagar före det beräknade förlossningsdatumet och vid tvåtiden på natten gick vattnet… Jag studsade upp ur sängen och bara: ”Ge mig lakanen, jag ska tvätta!”.

Foto: Christian Gustavsson Foto: Christian Gustavsson

Ha ha, var det lakanen du bekymrade dig över?!

– Min tjej bara: ”Men vad håller du på med?”. Ha ha, jag var helt borta. Sedan vid femtiden, när värkarna kom tätare, så åkte vi in till sjukhuset. Och så kom Kaylie vid halv sju…

Vad snabbt det gick! 

– Ja, det var olaglig fart in också! Det var ju inte en bil ute, vilket var skönt…

Trodde att det var en kille

Och när ni väl kom till sjukhuset?

– Då försökte jag att ta massor av bilder på My. Men hon bara fräste åt mig. Jag ville dokumentera den här fantastiska upplevelsen, jag tyckte att det var jättekul – tills att det var dags att föda. Vi hann ju inte med någon bedövning, bara lustgasen. Hon födde på knä så jag stod med masken och en blöt handduk framför henne och försökte hjälpa henne så gott jag kunde.

– Och sedan föddes Kaylie... Efter en kvart ungefär kom jag på: ”Vad är det för kön?”. My svarade: ”Det är väl en kille?”. Och så kollade vi och såg att det var en tjej. Det var häftigt!

Denna text är en sammanfattning av en längre intervju som publicerats i mama nr 12 – i butik nu. Originaltext av Annika Leone.

Nu kan du läsa hela numret på surfplattan eller mobilen. Som prenumerant är det dessutom helt gratis! Ladda ned appen mama PLUS!