31 julklappar vi mammor önskade oss som barn (snacka om flashbacks!)

Minns du vad du önskade dig i julklapp när du var yngre? Vi gissar att det var en hel del av de här sakerna…

Julmånaden är här och årets önskelistor till Tomten är säkerligen redan påbörjade, liksom planering av Lucia-firande och pepparkaksbak. Puh! Som en liten paus tänkte vi bjuda på en tillbakablick på prylarna som kanske stod på din egen önskelista när du var yngre – om du växte upp på 90-talet vill säga. Nostalgikänslor utlovas!

1. Helst ville vi ha ett helt stall med My Little Ponnys och i takt med att de blev allt mer avancerade (se självlysande manar, eller att de bytte färg när de kom i kontakt med vatten) så ville vi uppgradera oss – år efter år.

2. Tänk att få äga en egen mini-vävstol. Ärligt talat var den rätt trist och den var ju fullkomligt omöjlig att rigga, men vi önskade oss ändå en.

3. Nästan lika mycket som vi önskade oss en sådan här. Ni som vet var det är, vet.

4. Mycket riktigt, ett ballerinaskrin. I det ville vi förvara dyrgripar som...

5. Och...

6. Senaste Disneyfilmen på VHS stod alltid högt på listan. Lilla sjöjungfrun, Bernard och Bianca, Peter Pan... Vi såg dem om och om igen, spelade tillbaka noga och blåste i kassetten när bilden var dålig.

7. ”Har han rött hår då?” Som vi älskade att spela ”Vem där?”! Dock var insikten om att man skulle förlora så fort man fick någon med glasögon svidande bitter.

8. Och det var hårda paket under granen som gällde. Labyrinten var också en (stundtals frustrerande) klassiker.

9. Polly pocket – vi fick inte nog av dem och önskade oss flera i olika färger. Att de minimala dockorna försvann efter exakt två dagar gjorde inte så mycket. Vi nöjde oss med att öppna och stänga och bara titta på vår Polly pocket-värld.

10. Den gående valpen Gogo var inte ens särskilt söt, men ändå grät vi som om det varit en riktig valp tomten kommit med. Det enda jobbiga var att Gogo var extremt långsam och stannade och gläfste otrevligt var femte sekund. Promenaderna blev alltså aldrig särskilt långa.

11. Medan vi längtade efter att få sminka oss önskade vi oss en sminkdocka att gå lös med klämmor, spännen och läppstift på.

12. Vi höll också tummarna för att tomten någon jul skulle komma med Barbies rosa bil. Någon mer än min barbie som hade Skipper i passagerarsätet och lät Ken ligga nerknölad i bagageluckan?

13. Fast ok, allra allra helst ville vi ha en "riktig" elbil som vi kunde köra omkring i. Och var det bara vi, eller var det här en sån grej man ALDRIG fick?

14. Va? Finns det en Barbie med våfflat hår nu också? MÅSTE HA!

15. Och när vi ändå är inne på det här med hår... Som vi tjatade om de här plasttrollen med sina punkiga frisyrer.

16. De hårda klapparna i form av Kitty-böcker höll oss vakna sent på nätterna under julloven.

17. Liksom böckerna om tvillingarna på Sweet Valley High.

18. Vårt första läppglans! Lycka i ett glasrör innan vi fått till det där med smink. Med jordgubbssmaken på läpparna (och lite blå hårmascara) var vi mer än nöjda.

19. Kära tomten, jag önskar mig bling – och allra helst en hjärtformad mood ring (PS. En oval gick lika bra). De här ringarna var otroligt fascinerande och vi blev lika förvånade varje gång vi trädde dem på våra fingrar – hur kunde de veta?

20. Förutom ringar som skiftade färg älskade vi också allt med smileys, Yin och yang och peace-tecken.

21. För att inte tala om de här halsbanden... Höjden av coolhet på 90-talet. Rakt in på listan julen 1995.

22. Vi övertalade våra föräldrar att nappar inte alls bara var för bebisar utan riktigt coola. Och att flest var bäst. På rasterna gick vi in i stenhård byteshandel. En delfin mot en karamell-formad någon?

23. När vi blev lite äldre och började på högstadiet byttes leksaker av plast mot parfym - och då allra helst en från Date. Robyn var drömmen (redan då!).

24. Tills vi gick över till de något dyrare alternativen vill säga. Aldrig har så många tjejer luktat likadant som under sent 90-tal.

25. Och medan vi sniffade på vår parfym i flickrummet skrev vi kärleksbrev till Spice girls, Backstreet boys och Hanson. Vi sparade veckopengen för att köpa CD-skivor och önskade oss en bärbar CD-spelare i julklapp.

26. Nu ville vi för första gången också ha mjuka paket av tomten. Men bara om innehållet kom från något av de här märkena:

27. Allt som var uppblåsbart fick oss att sukta och skrevs självklart upp på önskelistan. Fåtöljer, soffor, ramar och väskor. Helst ville att allt i våra rum skulle vara uppblåsbart.

29. Och på önskelistorna det året stod också...

29. Liksom ett Nintendo 8-bitars med Super Mario-spel...

30. Och såklart, ett game boy. Räddningen från tråkiga mellandagar.

31. Tills vi önskade oss (och fick) vår första mobiltelefon vill säga. En helt ny värld öppnade sig och vi var plötsligt såå vuxna. Det året skrev nog många av oss också sin sista riktiga önskelista. ❤️

Läs också: 39 barnprogram från förr som vi aldrig glömmer  

Läs också: Julen som barn vs förälder – här är 12 tydliga skillnader 

Läs också: Nostalgitripp! 7 julkalendrar vi minns och älskar 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!