Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Tänk dig att krypa upp i soffan med barnen under en mjuk och varm filt – självklart med favoritgodsakerna på bordet – och komma i julstämning till någon av julens alla filmer. Låter det inte härligt?
Tänk dig att krypa upp i soffan med barnen under en mjuk och varm filt – självklart med favoritgodsakerna på bordet – och komma i julstämning till någon av julens alla filmer. Låter det inte härligt?
Tänk dig att krypa upp i soffan med barnen under en mjuk och varm filt – självklart med favoritgodsakerna på bordet – och komma i julstämning till någon av julens alla filmer. Låter det inte härligt?
Tänk dig att krypa upp i soffan med barnen under en mjuk och varm filt – självklart med favoritgodsakerna på bordet – och komma i julstämning till någon av julens alla filmer. Låter det inte härligt? Foto: Netflix

21 julfilmer att se med barnen – för maxad julstämning i december

Här är de bästa julfilmerna som blir den perfekta upptakten till julafton – och under hela jullovet såklart. Både nya filmer och klassiker att njuta av tillsammans med barnen. Låt julmyset börja!

Tänk dig att krypa upp i soffan med barnen under en mjuk och varm filt – självklart med favoritgodsakerna på bordet – och komma i julstämning till någon av julens alla filmer. Låter det inte härligt? Släck lamporna, ställ fram julgodiset och sätt mobilen på ljudlöst, för här har mama samlat 21 anledningar till maxat julmys. 

21 bästa julfilmerna att se med barnen

1. Angelas julönskning (2020)

Den beslutsamma Angela önskar sig mest av allt att familjen ska återförenas till jul. Det första steget är att ta sig från Irland till Australien.

Visas på: Netflix
Ålder: Alla
Betyg på IMDb: 6,9

Angelas högsta önskan är att få vara tillsammans med hela sin familj under julen. Foto: NETFLIX

2. Jingle Jangle – en magisk jul (2020)

En av Netflix nya julsatsningar. Charmig musikal med både snö, sång och dansnummer.  Och fantastiska konstymer! Årtionden efter att hans lärling förrådde honom får en tidigare gladlynt leksakstillverkare nytt hopp när hans nyfika barnbarn kommer in i hans liv.

Visas på: Netflix
Ålder: 7+
Betyg på IMDb: 6,5

Snö, sång och dans, vad mer kan man begära så här i juletid! Foto: Gareth Gatrell/NETFLIX

3. The Christmas Chronicles 2, (2020)

Nytt för i år är en fortsättning på Netflix The Christmas Chronicles fån 2018, med Kurt Russel och Goldie Hawn i huvudrollerna. Den nu tonåriga Kate är ledsen över sin mammas nya förhållande, så hon rymmer och hamnar på Nordpolen, där en dum tomtenisse hotar med att ställa in självaste julen.

Visas på: Netflix
Ålder: 7+
Betyg på IMDb: 6,1

4. The Christmas Chronicles  (2018)

Ett syskonpar råkar ha sönder tomtens släde, så de ägnar hela natten åt att rädda julen tillsammans med en tomtefar som inte skräder orden

Visas på: Nexflix
Ålder: 7+
Betyg på IMDb: 7,1

Kurt Russel och Goldie Hawn som tomtefar och tomtemor. Foto: Michael Gibson / Netflix

5. Mighty Express (2020)

Julmys för den lite yngre generationen. Mighty Express välkomnar ett nytt tåg och rusar in i en snöstorm för att leverera julklappar och spara jul för alla barn i Tracksville.

Visas på: Netflix
Ålder: Alla
Betyg på IMDb: 4,5

Tuuut, julen är på ingång! Foto: Netflix

6. Grinchen – julen är stulen (2000)

Filmen handlar om en liten by där julen är den största högtiden någonsin. Men det finns en som inte gillar julen – Grinchen. Han är en lustig figur som bor högt över byn i en grotta med en hund som enda sällskap. Många i byn känner till grottan men ingen vågar sig upp. Grinchen bestämmer sig för att förstöra julen för byborna så han klär ut sig till tomte och går till alla hus i hela byn och tar allt. Varenda liten julgranskula, allt som har med julen att göra.

Visas på: HBO, Netflix, Viaplay, SF Anytime
Ålder: Alla
Betyg på IMDb: 6,2

Grinchen vill förstöra julen.... Foto: Netflix

7. Polarexpressen (2004)

En riktig julklassiker! En ung pojke börjar tvivla på att jultomten faktiskt finns och några minuter innan klockan slår över till julafton dyker Polarexpressen upp och erbjuder honom en exklusiv biljett. Häng med på en svindlande resa mot Nordpolen – och ett besök hos jultomten själv!

Visas på: Viaplay, SF anytime, Netflix, appletv
Ålder: 7+
Betyg på IMDb: 6,6

Polarexpressen, ett måste i jul! Foto: Netflix

8. Klaus (2019)

En självisk brevbärare och en folkskygg leksakstillverkare inleder en osannolik vänskap. Snart sprider de glädje till en kall stad i desperat behov av ett ljus i mörkret. 

Visas på: Netflix
Ålder: +7
Betyg på IMDb: 8,2

Klaus är en fartfylld och rolig julfilm för hela familjen. Foto: Netflix

9. Nötknäpparen (2010)

Mary får en nötknäppare i julklapp och förflyttas till en värld full av fantastiska äventyr. Följ med på ett magiskt äventyr där hennes nötknäppare plötsligt får liv och tar henne med till en förtrollad värld fylld av magiska leksaker, läckra godsaker och dansande féer. Klassisk film i juletid.

Visas på: HBO, blockbuster
Ålder: 7+
Betyg på IMBd: 4,2

Marys julklapp får liv och tar med henne på äventyr. Foto: Pressbild

10. Olofs frostiga äventyr (2017)

Följ med snögubben Olof och renen Sven från älskade ”Frost” på ett kort men intensivt äventyr, där de ska hitta familjetraditioner att dela med sig av till prinsessorna Anna och Elsa.

Här kan du se filmen: Viaplay, SF Anytime, Appletv
Ålder: Alla
Betyg på IMDb: 5,3

Olof, en av de viktiga karaktärerna i ”Frost”. Foto: Viaplay

11. Uppdrag – rädda jultomten (2013)

Den påhittige nissen Bernard drömmer om att bli uppfinnare. När jultomten kidnappas av den onde Neville Baddington, och hans minst lika onda mamma, ser Bernard sin chans att visa vad han går för.

Visas på: Comhem Play, HBO, Viaplay, Sf anytime
Ålder: Alla
Betyg på IMDb: 5,4

Jultomten måste räddas. Till. Varje. Pris! Foto: Pressbild

12. Familjen Jul i tomtarnas land (2016)

Den 1 december dyker tomtenissen Pixy upp hemma hos familjen Jul för att hämta sin mössa och sin magiska alvkula. Sonen Hugo råkar av misstag ha sönder kulan och Pixy förlorar all sin magi. För att rädda Pixy (och julen) behöver Hugo nu ta sig till Tomteland för att laga kulan, men där är det inte alla som vill hjälpa till…

Här kan du se filmen: SF Anytime, CMore, iTunes
Ålder: Alla
Betyg på IMDb: 4,7

Danskt uppskattat juläventyr. Foto: Pressbild

13. Jul i Flåklypa (2013)

Julen närmar sig men inte en snöflinga i sikte! Tidningsredaktören Frimand vill skapa stora rubriker och ber uppfinnaren Reodor att bygga världens kraftigaste snökanon. Men både snömaskinen och Reodor försvinner samtidigt som världens största snöstorm närmar sig med stormsteg. Hur ska det gå?

Visas på: Netflix, Viaplay
Ålder: +7
Betyg på IMDb: 6,8

Vi känner ig Foto: Netflix

14. Arthur och julklappsrushen (2011)

Tomten har missat att dela ut den sista julklappen till en liten flicka och tomtens yngste (men väldigt klumpige) son Arthur rycker in. Problemet? Han har bara två timmar på sig.

Visas på: Viaplay, SF Anytime, Blockbuster, iTunes, Netflix
Ålder: 7+
Betyg på IMDb: 7,1

Foto: Netflix

 

15. Ice Age: A Mammoth Christmas (2011)

Sid har hamnat på Tomtens ”stygglista” genom att råka förstöra Mannys ärvda julsten. För att ställa allt till rätta beger han sig till Nordpolen – men det går inte riktigt som planerat. Nu är det upp till Manny och hans vänner att rädda julen.

Här kan du se filmen: SF Anytime, Viaplay, Primevideo (Amazon)
Ålder: 7+
Betyg på IMDb: 6,5

Foto: Pressbild

16. Fira jul med smurfarna! (2011)

Julen har kommit till Smurfbyn och julstämningen är på topp. För alla utom Buttersmurfen. När Buttersmurfen till sist säger att han hatar julen är det upp till Gammelsmurfen och smurfarna från tidigare, nuvarande och kommande jular, att ställa allt tillrätta. Kan de få Buttersmurfen att förstå den verkliga meningen med julen innan det är för sent?

Här kan du se filmen: Viaplay, iTunes, SfAnytime, Prime Video, Blockbuster
Ålder: Alla
Betyg på IMDb: 5,4

Foto: Viaplay

17. Tomtetass och jakten på julen (2010)

Barnen har börjat tappa intresset för julen samtidigt som Tomten tappar minnet. Nu är det upp till Tomtetass att visa världen vad julen handlar om.

Här kan du se filmen: iTunes, Disneyplus, Sf anytime, Via Play
Ålder: Alla
Betyg på IMDb: 5,5

Foto: ViaPlay

18. Niko: På väg mot stjärnorna (2008)

Allt den lilla renen Niko vill är att kunna flyga – och precis som sin pappa vara med och flyga som en av Tomtens renar. Efter att hans hem blivit attackerat av vargar beger han sig därför ut för att leta reda på sin riktiga pappa. Till sin hjälp har han den klumpige flygande ekorren Julis och den sjungande vesslan Wilma.

Här kan du se filmen: Viaplay, Blockbuster
Ålder: Alla
Betyg på IMDb: 6,1

Foto: ViaPlay

19. Tom & Jerry: En nötknäckarsaga (2007)

Jerry mår som en prins i en förtrollad värld där allt är möjligt, ända tills Tom och hans gäng kommer och förstör. De kidnappar speldoseballerinan och nu är det upp till Jerry att ordna upp allt – innan solen går upp.

Här kan du se filmen: SF Anytime, iTunes, Blockbuster
Ålder: Alla
Betyg på IMDb: 6,4

Foto: Pressbild

20. Elf (2003)

Möt Buddy som blivit uppfostrad av tomtenissar men som nu är på jakt efter sin biologiska pappa i New York. Filmen är på engelska men om du sitter med och översätter kommer det vara lätt för barnen att hänga med – och ni får väldigt roligt tillsammans.

Här kan du se filmen: Netflix, Viaplay, SF anytime, Blockbuster
Ålder: Alla
Betyg på IMDb: 6,9

Foto: Netflix

21. Musse Pigg och hans vänner firar jul (1999)

En riktig julklassiker där vi får se hur Musse, Mimmi och deras vänner brukar fira jul. Här får vi se tre korta filmer som alla beskriver vad julen egentligen står för och vad som betyder något. Filmen avslutas med en stämningsfull julsång.

Visas på: Viaplay, iTunes, Blockbuster
Ålder: Alla
Betyg på IMDb: 7,2

Klassisk julfilm att mysa framför. Foto: Blockbuster