Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Privat

Josefin Lidboms gripande ord till sonen Gabriel: ”Jag fick aldrig se dina ögon öppnas”

För ett år sedan var influencern Josefin Lidbom gravid i vecka 36 och skulle snart välkomna dottern Lovas lillebror. Men så blev det inte. Gabriel dog i magen den 30 september 2018.

Knappt ett år efter att influencern Josefin Lidbom fått sitt första barn Lova, 2, blev hon gravid igen. Lyckan var total – att få barn tätt var något hon hade drömt om. Men det skulle sorgligt nog inte bli så. Bara några veckor före beräknat födelsedatum, i vecka 36, dog bebisen i magen. Idag, den 30 september, är det ett år sedan Josefin födde sonen Gabriel och hon skriver hjärtskärande på Instagram om hans 1-årsdag:

”Det är din födelsedag idag, din första. Du fyller 1 år, ett år av saknad. Ett år har gått, ett helt år utan dig Gabriel. Jag har svårt att säga grattis älskling. Även fast mamma vill, för det gör så ont i mig. Det var inte så här jag föreställde mig din 1-årsdag. Det är inte bara din födelsedag idag utan också din dödsdag. Jag födde dig idag för ett år sen, och alla minnen kommer tillbaka. Din varma fina lilla kropp, fortfarande full av fosterfett. Dina små händer med de blå naglarna. Dina rödlätta små lockar i nacken och ögon som jag aldrig fick se öppnas. Jag minns hur jag försiktigt lyfte dina ögonlock när jag höll din lealösa kropp i min famn. Bara för att få möta din blick, för att en gång få se dig i ögonen. 

”Jag känner mig arg på alla människor som säger att allt har en mening”

Jag minns hur jag veckorna efter din begravning väntade på att någon skulle ge mig dig tillbaka. Säga åt mig att jag klarade av den här prövningen, att jag hade bevisat det och därför kunde få dig tillbaka. Jag väntar fortfarande på det, mamma väntar fortfarande på dig. Min största önskan i livet kommer alltid vara att du får leva. Jag kommer aldrig känna att mitt liv är komplett, för du kommer alltid fattas mig. Idag tar sorgen och saknaden över, och jag har gråtit i två dygn nu. 

Jag känner mig också så fruktansvärt arg. Varför fick inte du leva min pojke? Jag känner mig även arg på alla människor som säger att allt har en mening. Jag vet att det inte är så. Det finns ingen mening med att behöva begrava din lilla kropp. Du skulle ha varit hos oss, med mig, pappa och Lova. Vi skulle bara ha firat din födelsedag, din dödsdag skulle vi aldrig behövt uppleva. Jag skulle ha fått ta hem dig och din lilla kropp för ett år sen. Se dig växa, pussa dig och ha dig nära. Inte ta farväl av dig, begrava dig och sakna dig för resten av mitt liv. Det är så jävla orättvist. Det är omänskligt att som mamma behöva lämna sitt döda barn. Du skulle leva, inte dö Gabriel. 1 år älskling, och jag kan fortfarande inte förstå att du alltid ska fattas mig. Mamma älskar dig Gabriel, idag gör bara kärleken extra ont. Jag bär dig alltid med mig, alltid.️”

Det är svårt att hålla tillbaka tårarna av Josefins ord. I våras berättade hon dessutom ännu mer om Gabriel och sitt mammaliv i mamapodden. Lyssna på det starka avsnittet här. 

Tack för att du delar med dig Josefin!