Foto: Copyright 2014. All rights reserved.

Josefin Knave börjar blogga på mama.nu

Vi är så glada att nu kunna välkomna Josefin Knave, frilansjournalist och mamma till Bo, 1 år, som vår nya bloggare på mama.nu.

Hej Josefin, hur känns det att börja blogga på mama.nu?

– Hur toppen som helst, såklart! Att få hänga på en så bra, rolig och avslappnad sajt tillsammans med www:s skönaste föräldrabloggar känns så BALLT.

Vad kommer vi att få läsa i din blogg?

– Ni kommer få hänga med i min vardag. Alltid ärligt - ibland härligt och rätt ofta lite kaosigt. Så som det ofta är när man har en ettåring i familjen. Jag är en rätt huslig typ som gillar pensionärssysslor som att pyssla, laga mat och titta på teve (jag kan eventuellt rabbla veckans dokusåpetablå i sömnen, ja). Sysslor som är en aning svåra att få ihop med rollen som småbarnsmamma, därav kaoset.

Var har vi sett dig tidigare någonstans?

– Lite överallt, jag är lite som bloggvärldens Leif Mannerström. Jag håller mig framme i alla möjliga sammanhang och har bloggande, instagrammande, twittrande, snapchattande, poddande och youtubande på mitt CV. Det hela föddes i någon sorts tidig journalistkarriär där jag bland annat jobbat på VeckoRevyn i många år och varit med och startat samt agerat redaktionschef på Isabella Löwengrips före detta tidning Egoboost magazine (som gav mig en nominering till Tidskriftspriset 2011!). Sen har jag också frilansat en herrans massa, till exempel för världens bästa tidning (alltså mama) (såklart).

Du är väldigt personlig i din blogg, något som dina läsare verkligen uppskattar. Hur vågar du det?

– För mig är det så självklart. Jag har en nära relation med mina läsare och får så otroligt mycket tillbaka i kommentarsfältet. Vi blir som vänner, och med vänner pratar man om viktiga saker. Kan jag dessutom hjälpa någon mamma som har en klump i magen på grund av höga krav och prestationsångest är det bara ett superstort plus.

Har du någon kommentar eller inlägg i sociala medier som du alltid bär med dig från någon läsare?

– Oj, jag kan inte välja en! Flera läsare tycker jag att jag nästan känner, som sagt, och deras ord bär jag ofta med mig. Många gånger har kloka ord, stöd och pepp från kommentarsfältet hjälpt mig när jag gått igenom något svårt.

Berätta något om dig som ingen annan vet!

– När jag var gravid gjorde jag en DIY i bloggen på hur man syr ett babynest. Bara det att mitt babynest blev SÅ himla fult och snett. Jag kunde bara fota det från vissa vinklar för att det inte skulle synas exakt hur slarvig jag varit, pga supergravid och less. Som tur är funkade det fint att använda ändå, men det där var väl en av de få gånger jag inte varit helt ärlig i bloggen, haha.

Är du mer nyfiken? Gå in och läs bloggen här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!