Josefin Craaford

Josefin Craaford: om att ha stor åldersskillnad mellan barnen

NI har väl upptäckt mama debatt? Malin Eklund håller i alla möjliga roliga debatter. Dessutom får du intervjuer och annat bonusmaterial. Hur är det tillexempel att ha så stor ålderskillnad mellan barnen som 9 år som det är mellan Josefin Craafords killar?

Vad finns det för fördelar och nackdelar med att ha stor åldersskillnad mellan barnen?
– Fördelen är att det aldrig blir något tjafs och att de aldrig bråkar, tvärtom är de alltid gulliga med varandra. Dessutom kan ju Rod (13) vara lite barnvakt ibland åt Charlie (4) och det är ju praktiskt. Nackdelen är att de har helt olika intressen, såklart. Svårt att t ex hitta en film på bio som båda kan uppskatta.

Var det tufft att "börja om" med blöjor och sånt igen?
– Nej, det var spännande och kul, just för det var så länge sedan sist.

Du jobbar på morgonprogrammet Vakna med The Voice. Blir det stressigt hos dig på morgnarna?
– Hela familjen sover när jag går upp och åker till jobbet. Det är ofta stressigt men det handlar bara om att jag är så sjukt morgonseg och förvirrad.

Brukar dina barn titta på programmet?
– Ja det gör dom. Rod är stolt över mig och gillar "Vakna" men blir skitsur om jag pratar om honom i programmet så det aktar jag mig för. Charlie brukar också titta och förstår då att mamma jobbar.

Fungerar det bra med att ha barn med två olika pappor? Vilken är den största utmaningen?
– A och O är att man har en schysst relation så man kan lösa semestrar, julfirande etc på ett bra sätt. Jag tycker det är trist att inte Rod bor hos oss jämt, saknar honom varannan vecka, men är samtidigt glad att han har en så engagerad och bra pappa som han har.

Vill ni ha fler barn?
– Min kille vill ha fler, men det är ju jag som måste bli gravid, föda och amma... Ibland är jag sugen och ibland inte. Det är inget jag planerar men händer det så händer det.

Har du något bra mammatips?
– LYSSNA på ditt barn och låt ditt barn bestämma ibland. Dagen kan bli riktigt kul och annorlunda om man låter en 3-åring sätta upp dagsplanen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!